Kövess minket

Bejelentkezés

Én zöldséges- kölesegytálat készítettem,tálaltam hozzá rántott padlizsánt és karfiolmajonézt.
A köles egytál nagyon egyszerű: vízen olajon megpároltan a hagymát amire rátettem az apróra vágott zöldségeket/jelen esetben sárga és fehérrépa,zeller és áztatott lencse volt/.
Ehhez kevés forró vizet adtam még és fedő alatt közel puhára pároltam,majd az átmosott kölest is hozzá tettem és 2,5-3 szoros forró vízzel felengedtem és tovább főztem.Tettem még hozzá lestyánt csak az idén kiégett és keveset találtam a kertbe és szezámsót.
Azért használok forró vizet mert ez meggyorsítja a főzés folyamatát.
A padlizsánt előző este felvágtam,besóztam,fokhagymáztam és még fehér borsot is szórtam rá.Másnap a karikákat beforgattam lisztbe és utána víz és sárgaborsólisztből készítettem palacsinta tészta jellegű masszát amibe belemártva tettem a forró kókuszolajba.Pár perc alatt kisült,törlő papírra tettem,hogy felesleges zsiradékot felfogja.
A karfiol majonéz:közepes karfiol felét és egy krumplit felaprítottam és sós vízbe tettem fel főzni.Amikor megfőtt a levéből leöntöttem,mert nem voltam biztos,hogy szükség lesz rá és turmix gépbe tettem kb. 10 dkg-nyi kesudióval együtt .Mixelés közben tettem még hozzá fél citrom levét és kevés nádcukrot/lehet méz is vagy más édesítő szer/