Pesto család: éltető és gyógyító erő a hét minden napjára
Név |
Adalék |
Dísz |
Barackmag Pesto |
Sárgabarackmag olaj |
Lilakáposzta csíra |
Fenyő- és szőlőmag Pesto |
Szőlőmagolaj |
Szőlő-vitorla és kacs |
Kendermag Pesto |
Kendermag olaj |
Torma-sajt |
Kesu Pesto |
Ligetszépe olaj |
Japán metélőhagyma virág |
Mandula Pesto |
Mandula olaj |
Bébi répa |
Mák Pesto |
Mák olaj |
Hagyma csíra |
Napra Pesto |
Fokhagymás Napraforgó olaj |
Napraforgó csíra |
Tökmag Pesto |
Tökmag olaj |
Zsázsa csíra |
Recept:
25 dkg olajos mag vagy dióféle őrölve,
25 dkg friss bazsalikom száráról lefosztott levél aprítva
12 gerezd fokhagyma aprítva és zúzva
2 dl hidegen sajtolt olaj hozzákeverve
1 késhegynyi tengeri só
Az egészet botmixerrel eldolgozzzuk.
Tálalás:
Teljes kiőrlésű kenyér szeletkékre kenve a fenti díszekkel.