Kövess minket

Bejelentkezés

Főzz évszakok szerint!

A keleti természetszemlélet alapja, hogy minden változik: életünkben nincs olyan állapot, ami állandó lenne. A változások törvénye legegyszerűbben az évszakok körforgásában érzékelhető. Az étkezést tekintve általában azt tapasztaljuk, hogy hideg időben a melegítő hatású ételek esnek jól, melegebb napokon a hűtő hatásúak. Télen például hosszabb ideig főzünk, sütünk, több olajat és sót használunk, nyáron rövidebb ideig pirítunk, párolunk, és több nyerset fogyasztunk.

Amellett, hogy elsősorban személyre szabottan érdemes táplálkozni, fontos a szezonalitás. Előadásomban részletesen elmondom, hogy az időjáráshoz, éghajlathoz igazodva milyen élelmiszereket célszerű fogyasztanunk, és milyen ételkészítési eljárások közül választhatunk annak érdekében, hogy erőnlétünk optimális legyen. Az előadás után kóstolóval várom az érdeklődőket.

Szepesi Dóra, újságíró, életmód tanácsadó és -terapeuta vagyok. A makrobiotikát Horváth Éva berlini főzőiskolájában ismertem meg. Közösen írtunk három életmód- és recept-könyvet: A fiatalodás művészete, a Harmónia az ételben, harmónia az életben, és a Boldog szülő, boldog gyermek. A Főzz évszakok szerint című makrobiotikus szakácskönyvem Aschenbrenner Sándor fotóival 2012-ben jelent meg a M-Érték Kiadó gondozásában.


www.makronauta.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.