Kövess minket

Bejelentkezés

Belgyógyász szakorvos, a természetes gyógymódok szakértője vagyok. 34 éve foglalkozom természetgyógyászattal, szinte valamennyi ágával és ennyi ideje vagyok vegetárius. Meggyőződésem a vegetárius élet nem csak erkölcsi, etikai oldalról, hanem az egészség oldaláról is. Gyermekeim is vega módon nőttek fel. 20 évig dolgoztam Magyarországon, de jelenleg főként Olaszországban praktizálok 4,5 éve, kevesebbet Magyarországon. Szabadidőmben túrázok, festek, naponta sportolok. Nagy örömömet lelem a vegetárius ételek főzésében, családomnak (6 gyermekem, 4 unokám) havonta-kéthavonta rendezek nagy vega lakomákat.

Meggyőződésem, hogy a világ rendjébe, az Isteni teremtésbe csupán a vegetárius táplálkozás tartozik bele. A húsevés felborítja a rendet: mert erőszakosságot kíván, ilyen módon önző, kegyetlen és az erőszak nem a természet rendjébe való mert törvényszerűen egészségromboló, pedig a természet nem olyan élelmiszert ad az embereknek, amitől megbetegszenek mert környezetromboló, pedig harmonikus élet nem kéne tönkretegye a környezetünket

Nyilvánvaló, hogy a tudomány csupán azért nem hangsúlyozza kellően az egészségesebb húsmentes táplálkozást, mert valamennyi érdekelt szakember, kutató húsevő. Az emberi ragaszkodás, önzés, gonoszság legyőzi a tudományos kíváncsiságot és a meglevő tények racionális elemzését, integrációját.
Az egyházak többsége csupán azért nem hangsúlyozza a nyilvánvalóan erőszak mentesebb vega életmódot, mert a vezető papok döntő többsége állatok élete árán, önző módon húsevő kíván maradni.
A világ éhínséggel kapcsolatos gondjait, az élelmezési problémáit a politikusok, és vállalatok nyilvánvalóan csak azért nem a vegetárius élelmezéssel kívánják megoldani, mert a politikusok és vállalatvezetők döntő többsége húsevő és fel sem merül bennük, hogy az állatok élete nem az önző emberi érzékkielégítést kéne szolgálja.

Pedig mind a tudomány, mind a vallás, mind a gazdaság oldaláról rendelkezésünkre áll már annyi információ, amely alapján összerakható a teljes kép, amely alapján csak az nem látja, aki nem akarja: a természet rendje szerint az emberi lény vegetárius kéne legyen! 

Az előadásról: 

A hús, tojás, tejtermékek nem lennének ajánlhatók széleskörű emberi fogyasztásra, ha a prevenció szemlélete szerint határoznánk meg a helyes életmódot. Minden emberben kiváltanak kóros folyamatokat, legfeljebb nem minden ember és nem rögtön betegszik meg tőlük súlyosan. A patológia egy nagyon bonyolult sok lépéses folyamat, melyben mi kívülről csak néhány elemet és csak sokára észlelünk. Olyan kóros elemekről van szó, mint  rothasztó baktériumflóra, lassult passzázs, az állati termékek antigénjeire adott immunválasz, táplálékintolerancia, a szervezet pH változásai, áteresztő bélfal kialakulása, fertőzések, fehérje lerakódás a szövetállományban. A biológiánk, biokémiánk, élettani működéseink üzenete: a  világ rendjében benne van, hogy az ember főként növényi élelmiszerekkel kell magát fenntartsa, mert minél többet fogyaszt az állati eredetű élelmiszerekből, annál több kóros folyamat indul el, amely az életet rövidíti.

Elérhetőség:
www.tamasidr.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.