Kövess minket

Bejelentkezés

Mindenki a saját egészségének kovácsa! 

A Vagány Veganok honlapot és Facebook oldalt (www.vaganyveganok.hu ; www.facebook.com/vaganyveganok ) 2012-ben hoztuk létre, de már korábban megfogalmazódott bennünk az igény, hogy támogassuk az embereket az egészséges vegán táplálkozás kialakításában és segítsünk eligazodni az egymásnak gyakran ellentmondó nézetek között. Célunk, hogy újra megszerettessük és megismertessük az emberekkel az egészségtudatos ételkészítést és főzést a természeti törvényekkel összhangban! Egyúttal szeretnénk létrehozni az egészségtudatos vegánok közösségét.

2010 óta mindketten vegán táplálkozást folytatunk. Azóta folyamatosan képezzük magunkat. A saját tapasztalatainkon alapuló tudásunkat egyrészt különböző tanfolyamokon sajátítottuk el, másrészt szakirodalomból szereztük. Melinda többször bizonyította a vegetáriánus ízek harmóniájában való jártasságát. 2012-ben a Vegetáriánus Fesztivál Országos Főzőversenyének első helyezettje, 2013-ban pedig a Rita Konyhája Cukormentes Süteményverseny nyers sütemény kategóriájának győztese volt. Interjút adott a Civil Rádióban (www.vaganyveganok.hu/interju) és megjelent róla több cikk a médiában (www.vaganyveganok.hu/cikkek), mint az év legjobb vega szakácsa. 2012 óta többször felkérték zsűrizni, találkozhattatok és találkozhattok vele zsűriként a Zöldturmix Fesztiválon és a Vegetáriánus Fesztiválon is.

2013. szeptembere óta havi rendszerességgel Vegán Főzőtanfolyamot tartunk, azok számára akik szeretnék elsajátítani az egészséges vegán táplálkozás alapjait.
www.vaganyveganok.hu/vegan-fozotanfolyam

2014. májusától elindítottuk a havi rendszerességű Receptklubunkat, amiben egy-egy konkrét témát alaposan körbejárunk és ételeket is készítünk.
www.vaganyveganok.hu/category/vegan-rendezvenyek

Emellett információs termékeinkkel (Vegán Gyümölcsnaptár, Vegán Zöldségkalauz) is segítjük az egészségtudatosságra törekvő embereket.
www.vaganyveganok.hu/vegan-gyumolcsnaptar
www.vaganyveganok.hu/vegan-zoldsegkalauz

Nagyon fontos számunkra, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetünk, ezért önkéntes tevékenységet is folytatunk. 2013 óta aktívan részt veszünk a Vegetáriánus Fesztiválon. Tartunk előadást, receptklubot és workshopot. 2014-től pedig már a fesztivál szervezésében is részt veszünk, egyedülálló módon megszerveztük a Vegán Szakértői Szobát, ahova olyan szakértőket hívtunk meg, akik egy-egy témát hitelesen képviselnek, így segítve az embereket az egészségük jobbá tételében.

2013-ban létrehoztuk a Vega Baráti Kört az Egészség-vár Alapítvánnyal, a 108.hu-val és a Vegavarázzsal. Ez egy önkéntességen alapuló szervezet, melynek kéthetente ingyenesen látogatható rendezvénye a Vega Est. Ahova szintén egy-egy szakterület jeles képviselőjét hívjuk meg egy közös beszélgetésre, kóstolóra.
www.facebook.com/vegabaratikor

Találkozhattál velünk a gyöngyösi Natura Napon, az adácsi Egészséghéten, a Kőrösiben az Egészségnapokon, a Zöldturmix Fesztiválon, a Vegetáriánus Fesztiválon, a Vega Esteken, a Receptklubjainkon és a Vegán Főzőtanfolyamainkon.

Szeretettel várunk a programjainkon a Vegetáriánus Fesztiválon!

Programjaink:
2014. augusztus 30-31. (szombat, vasárnap) Vegán Szakértői Szoba a Vagány Veganokkal
http://egeszsegvar.hu/eloadok-tanacsadok/803-vegan-szakertoi-szoba-a-vagany-veganokkal
2014. augusztus 30. (szombat) 15.00 Egészséges édességek Receptklub a Vagány Veganokkal
2014. augusztus 31. (vasárnap) 14.00 Ezerarcú vegánság – Melyik út vezet az Egész-séghez?

Színházterem
2014. augusztus 31. (vasárnap) 16.00 Vélemények viharában – a vegán táplálkozásról pro és kontra
http://egeszsegvar.hu/eloadok-tanacsadok/802-vagany-veganok

A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Gyere és regisztrálj a programokra a www.vaganyveganok.hu oldalon!


Melinda & Balázs
Vagány Veganok
www.vaganyveganok.hu

  

Az előadásról: 

Vélemények viharában – a vegán táplálkozásról pro és kontra

Attól hogy valaki vegán, még nem jelenti azt, hogy egészségesen is táplálkozik. A vegán táplálkozáson belül is számos irányzat létezik, a főtt ételektől a nyersen át egészen a gyümölcsevésig.

Ugyanúgy, ahogy a táplálkozás minden területén vélemények vihara dúl, úgy a vegánságon belül is megoszlanak a vélemények arról, hogy mi egészséges, és mi egészségtelen. Számos egymásnak ellentmondó nézettel találkozhatunk, amik között nehéz kiigazodni, és megtalálni az egyensúlyt a lehetőségek és a korlátok között.

Az előadásban szó lesz többek között a vegánságot körül vevő legfőbb mítoszokról:
- a fehérje és a kálcium mítoszról,
- a vasról
- a B12 és a D vitaminról.

Gyere el az előadásunkra, és megosztjuk Veled, hogy nekünk mi segít eligazodni a vélemények viharában.

Az előadásunk augusztus 31-én (vasárnap) 16.00 órakor lesz a Színházteremben.
Mindenkit szeretettel várunk!

A részvételi szándékodat a www.vaganyveganok.hu oldalon tudod jelezni.

Melinda & Balázs
Vagány Veganok
www.vaganyveganok.hu