Kövess minket

Bejelentkezés

Amikor 2012-ben létrehoztuk a Vagány Veganok oldalt (www.vaganyveganok.hu) nagyon fontos volt számunkra, hogy egy olyan közösséget kezdjünk el kialakítani, ahol a közös alap az elfogadás és a szeretet, egymás tisztelete és ahol az embereknek fontos a saját Egész-sége.

2013. ősz óta találkozhattok velünk a Vegán Főzőtanfolyamainkon, valamint a Vega Baráti Körben a Vega Esteken, 2014. májustól pedig már a havonta megrendezésre kerülő Receptklubjainkon is.

Idén augusztus 30-31-én egy kétnapos programsorozaton is találkozhatsz velünk a Vegetáriánus Fesztiválon a Vegán Szakértői Szobában, mely során meghívott szakértőkkel körbejárunk egy-egy a vegánság szempontjából fontos témát. A meghívott vendégek közt van orvos, sportoktató, sportoló, táplálkozáskutató, vegán séf, életmódtandácsadó, könyvszerző. A beszélgetések és ételkészítő bemutatók során Te is felteheted a témával kapcsolatos kérdésed. A különböző programok során lesz kóstolási lehetőség is.

Belekóstolhatsz a makrobiotikus, nyers vegán ételek és a vegán édességek világába. A Vegán Szakértői Szobában többek között szó lesz: - a vegán táplálkozás egészségi hatásairól, - lúgosításról, - sportról és a testkultúra stratégiáról, - makrobiotikáról, - nyers étkezésről és buktatóiról - vegán gyerekek táplálásáról, - kezdeti nehézségekről, kihívásokról, - állatvédelemről és - az Egész-ség fontosságáról.

A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Gyere és regisztrálj a programokra a www.vaganyveganok.hu oldalon!

Augusztus 30. szombat

11:00       Bonifert Anna Állatvédelemről vegán szemmel
12:00 Dr. Gulyás Tamás Tények és tévhitek a lúgosításról
13:00 Dr. Tamasi József A vegán és predán étkezés orvosi szemmel
14:00 Urbán Valéria Fiatalság és vitalitás - Élő, növényi táplálkozás– beszélgetés kóstolóval
15:00

Vagány Veganok -

Marton Melinda & Bányai Balázs

Egészséges édességek Receptklub a Vagány Veganokkal
16:00 Sebestyén Szilvia Növényekből szakszerűen a természetes egészségért – beszélgetés kóstolóval
17:00 Barath Franck, Tóth Viktor Hogyan lehet kihasználni a vegán előnyt a sportteljesítményben? – beszélgetés kóstolóval

Augusztus 31. vasárnap

11:00 Lugosi Dóra
12:00 Nagy László Zoltán A nyers táplálkozás buktatói
13:00 Tóth Gábor Mit egyen a gyerek, ha a család vegán? Újabb tápanyagforrások a gyermek és fiatal szervezet szükségletei szerint.
14:00

Vagány Veganok -

Marton Melinda & Bányai Balázs

Ezerarcú vegánság – Melyik út vezet az Egész-séghez?