Kövess minket

Bejelentkezés

Vegan életmód áldásai.

Nagyon sok áldását lehet megtapasztalni, felsorolni. Születésem óta vegetáriánus vagyok - illetve voltam, 1997 tavaszáig. Nagyon szerettem a tejtermékeket, a sajtot, a tojást…. hiszen a boci és a tyúkok az udvarunkon
voltak.  

Mikor 97-ben Ausztrália több államában előadásokat tartottam kint élő magyarok által létrehozott Magyar Házakban - egy magyar férfi elmondta a Ráma margarin előállítását, - mivel ott dolgozott. idézem szavait: A papírra rá van írva, hogy növényi alapú margarin, - de napraforgó soha nincs az egész gyár területén.
Ott akkor megfogadtam, hogy soha többet….. s ezt azóta is betartom, semmiféle tejtermék és tojás nincs a konyhámban. Nincs táplálékomban telített zsírsav, koleszterint emelő, hiperlipidémáit elősegítő, meszesedést elősegítő stb. anyag. S mivel a vegan táplálékban sokkal kevesebb a bő fehérjét tartalmazó étel, és sok nyers tanácsolt, ezért a daganatokat elősegítő bő fehérje mellőzése által is a gyógyulás lehetősége sokkal magasabb szinten van.
Férjem, aki több mint 10 éve magas vérnyomással, magas cukorszinttel,
prosztata problémával és két szív-infarktus után keresett fel, mint beteg, velem együtt ma is teljes gyógyszermentesen, táplálék-kiegészítő és vitamintablettáktól mentesen él.
A vegan táplálkozás nem diéta, hanem életmód, egy reform az ember életében, az önakarat nevelése, lelki- fizikai, szellemi életünk erősítését segíti elő.
Betegeimnek kivétel nélkül vegan táplálkozást ajánlok, s még leírom lapjukra: Csak házilag készített ételt és italt fogyasszon!! Tanács, nem parancs, - de aki tényleg gyógyulni szeretne be is tartja. S ez nekem nagy öröm.

Szeretettel. Feketéné Bokor Katalin