Kövess minket

Bejelentkezés

- önismereti- és párkapcsolati tréner, szexológus tanácsadó / Napszikra Életvezetési és Terápiás Stúdió Bp.

FOGLALKOZÁSAI A FESZTIVÁLON:

MŰHELYE: 08.30. SZOMBAT 16:00 – 16:50 óráig

„TÁRSKERESÉSI TÉVHITEK”
Gery, akit már évek óta keresnek fel különböző társkeresési és kapcsolatkialakítási problémákkal, rövid műhelye során alkalmat teremt arra, hogy néhány interaktív játék keretében megvilágítson pár, a társkeresési életben is gyakran felmerülő problémát, amelyek nem fakadnak másból, mint téves képzeteinkből, hiedelmeinkből és berögzültségeinkből. Az idő rövidsége miatt mindenre nem lesz idő, de pár hasznos gondolatot így is hazavihetnek majd a résztvevők. A műhely létszámkorlátos (12 fő), így javasolt időben, előre jelentkezni!

ELŐADÁSA:

08.30. SZOMBAT 14:00 – 14:50 óráig

„MIÉRT SIKERESEK A SIKERTELEN EMBEREK?”
XXI. századunk közkedvelt embertípusa a sikeres férfi, illetve nő. Ez a hozzáállás önmagából fakadóan is eredményez egyfajta hatalmi logikát, amiben az egyik felülkerekedik, a másik meg alulmarad. Így létrejön egy alárendelt kaszt, amelyet "lúzer" néven illetünk. A rendszer a tisztelet és a produktum alapján működik, nem az elfogadás, vagy a szeretet mozgatja. Azonban valóban olyan rossz lúzernek lenni? Egyáltalán mire is van szükségünk valójában, sikerre vagy sikerélményre? Nem mindegy!
Önzés, türelmetlenség, sunyiság, vagy hiánymotiváltság. Ezek ugyanúgy részei a siker összetett természetének, mint a kitartás, vagy a tehetség. Az, hogy tudjuk e mindezt kezelni, nem múlik máson, mint saját érettségünkön. A legnagyobb szerencse, hogy az előadó ezzel a közhellyel és evidenciával nem rendezi majd le mondanivalóját. Gerytől megtudhatja a látogató a siker pszichológiáját és paradox életbeli megnyilvánulásait boncolgatva, hogy micsoda Janus-arcú jelenségről is van szó valójában…- és hogy ez nem más, mint az "emberek gyermeke", akár mi, magunk, épp ezért törékeny és múlandó.
A sikeres sikertelen emberek viszont mindezt felismerték és elfogadták, így ebben a tudatban is képesek mosolyogva élni. Ő róluk fog szólni ez az előadás.

Kapcsolat: Napszikra