Kövess minket

Bejelentkezés

1989-ben vettem meg a valamikori kőfaragó műhelyt. Élelmiszerüzletet nyitottam itt, de nem ment jól az üzlet. Kényszerből váltottam, mert 1992-ben adódott a lehetőség egy pékség építésére. Belevágtam. A szakmát is kitanultam, letettem a mestervizsgát.

1995-ben egy úgynevezett tudatváltást éltem meg: egészséges életmód szerint kezdtem élni.

Esztergomból, egy egészséges életmód alapítványtól megkerestek azzal, hogy észrevették, a pékségben termékeim bioenergiája, biorezonanciája érezhetően magasabb, mint a környékbeli pékségek termékeié. Azóta többen "kimérték", hogy a pékség a Föld egy pozitív kisugárzási pontjára épült. Ez adta a plusz energiát a kenyérnek, a süteménynek. No és a lisztnek is, hiszen az üzlet mögé épített malomban is töltődik a gabona. A régi görögök ismerték a Föld ezen tulajdonságait, a gabonatárolókat pozitív energetikájú helyekre építették. Visszatérve az alapítványra: meghívtak magukhoz. Az egyik hölgy felvetette, hogy adna nekem energiát. "Ha nem fáj, hát adjon"- mondtam. Érdekes érzés fogott el: mintha a nagy kánikulában egy langyos zuhany alatt álltam volna. Elgondolkodtam ugyan, hogy mi történhetett, de komolyabban nem foglalkoztatott a téma. Azonban akárhányszor rágondoltam, elindult az energiaáramlat. Három nap múlva visszamentem, kértem, hogy magyarázza el, mi történt velem. Akkor kezdődött el ez a folyamat. Ezután mindenféle spiritualitással foglalkozó emberrel találkoztam, végül Szőke Lajos segített rendbe tenni az addig bennem összegyűlt információkat. Nagyon sokáig tanított engem, és ő vetette fel, hogy süssek barna kenyeret. Ez nagyon egyszerű – gondoltam -, ahogy mások is csinálják, a fehér liszthez adok malátát és máris kész a barna kenyér. Ám ő teljes kiőrlésű lisztből készült barna kenyérre gondolt. Abban az időben nem is lehetett kapni ilyen lisztet. Először kávédarálón őröltem meg a gabonaszemeket, abból kezdtem el sütni a kenyeret. Teszteltük az ízét, az állagát és addig finomítottuk, amíg elértük a mai kiváló minőséget.

Nálam a bio a természettel való harmóniában élést jelenti. A Teremtő csodálatos dolgot hozott létre itt a Földön, és ez a nagy "cupák", amit embernek hívnak, "belenyúl", sok mindent tönkre tesz, itt a génmanipulációra gondolok . A bio gazdálkodással ezt a folyamatot megállíthatjuk, sőt vissza is fordíthatjuk. Mi 2002 óta csak biotermékeket "gyártunk". Amit csak lehet, itt helyben állítunk elő: Magyarország és Felvidék (Szlovákia) magyar lakta területeinek gabonatermesztőitől felvásárolt biominősítéssel ellátott búzát, tönkölyt, rozst saját malmunkban őröljük meg. Nem kaptunk jó minőségű bio étolajat, ezért építettünk egy kis sajtoló üzemet, ahol mi állítjuk elő, a valódi hidegen sajtolt olajat. Biogyümölcsökből lekvárokat főzünk. Mi például nem használunk tojást, viszont nélküle is nagyon finom tortákat sütünk tönkölybúza lisztből. A süteményeinket barna nádcukorral, mézzel édesítjük, valamint gyümölcssűrítménnyel és aszalványokkal. Mi állítjuk elő a kovászt, ami az igazi kenyér alapja, hiszen az adja meg annak ízét, és tartósságát. Készítünk élesztő nélküli kovászt, amelyből élesztőmentes kenyeret sütünk. Tapasztalatom szerint minél inkább egy kézben összpontosulnak a biotermesztés különböző fázisai, annál hitelesebb, megbízhatóbb az így előállított termék. Úgy gondolom, hogy a bioétkek fogyasztásával teheti meg az ember az első lépést a természet felé, ezen keresztül pedig a békességének, a nyugalmának megteremtéséhez. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen táplálékot fogyasztunk. "Azzá válsz, amit eszel".

http://www.piszkeioko.hu/