Kövess minket

Bejelentkezés

Magyaros vegakonyha kezdőknek és haladóknak - receptekkel, ötletekkel

Egyre több ember jön rá arra (szerencsére már a fiatalok is!), hogy az egészségéért nagyon sokat tehet a táplálkozásának természetes irányba való terelésével, a „junk food” és az állati eredetű táplálkozás elhagyásával.

Szívesen kitörnének a húsleves – pörkölt – rántott hús „szentháromságából”, illetve a reggelire elfogyasztott „műanyag” péksütemények + „egészséges” tejtermékek, felvágottak + kávé trendből, ám ilyenkor szembesülnek azokkal a gondokkal, hogy az eddigiektől eltérő alapanyagokból, hogyan és mit készítsenek?

Ez az előadás azoknak is szeretne segítséget nyújtani, akik nem igazán a főzőkanál virtuózai, de azoknak is, akik ugyan jól elboldogulnak a vegetáriánus konyhában, de az új ötletekre, módszerekre, a kreativitásra nyitottak!

A természetgyógyászat felé a gyerekeim „gyógyíthatatlan” betegsége, az allergia miatt fordultam, először autodidakta módon, még a 90-es évek elején. Életemben a nagy változás 1998 és 2003 között történt, amikor elvégeztem, az azóta is egyedülálló öt éves természetgyógyászati egyetemet, ahol a képzés során a szakma legjobbjaitól sikerült tanulnom.

Az első félév végén egy böjt után spontán módon lettem vegetáriánus és a saját „bőrömön” tapasztaltam meg azt a hatalmas - pozitív irányú - változást, amit ez hozott.

Mindennapi munkám során azóta is tanítom, az előadásaimon, és a médiában is ahogy csak tudom népszerűsítem ezt az életmódot és igyekszem átadni a megszerzett tudásomat.