Kövess minket

Bejelentkezés

Sebestyén Szilvia

Női egészség megteremtése a makrobiotika tudományával

Sebestyén Szilvia 2004-ben alapította és az óta is vezeti a Makrobiotika Intézetet, www.makrobio.hu. A természetes makrobiotikus módszer segítségével személyes gyógyulási tapasztalatot szerzett, de erre akkor még csak külföldi lehetőségeket talált. Gyógyulása után arra tette fel az életét, hogy az értékes, egyensúlyt teremtő, egészségmegőrző és gyógyító, természetes makrobiotikus módszert itthon, magyarul is hozzáférhetővé tegye sokak számára. Népművelő végzettségére építette rá a Kushi Intézetben végzett tanulmányait, ami az önálló működéshez szükséges több szintet, sokféle speciális kurzust is jelentett. Nevéhez fűződik a makrobiotika átfogó hazai szakirodalma, már 20 makrobiotikus könyvből választhatnak az érdeklődők. Az intézet működésének 8 éve alatt a módszer segítségével több száz olyan beteg gyógyult meg, szerezte vissza egészségét és munkaképességét, akik az egészségügyben tüneti kezelést kaptak, vagy akiket gyógyíthatatlannak találtak, többek között sokféle civilizációs betegségből, mint reflux, allergia, asztma, meddőség, endometriózis, méhnyak rák, vastagbélgyulladás, vastagbélrák, veserák, sokízületi gyulladás, köszvény, ciszták, mellrák, csontritkulás, stb.. Csoportos gyakorlati és elméleti oktatást, előadásokat, főző bemutatókat tartunk Budapesten, Debrecenben, meghívásra máshol is. A rendezvényeken árusítjuk a makrobiotikus könyveket. Felkérésre egyéni állapotfelmérés alapján személyes táplálkozási tanácsot adunk a gyógyulni és egészségesen élni vágyók részére. Bentlakásos nyári táborban pihenhetnek, gyógyulhatnak és tanulhatnak az érdeklődők. Három fogásos makrobiotikus ételek elvihetők budapesti elosztó központokból vagy kiszállítjuk őket. Részletek a www.makrobio.hu weblapon.

Az előadásról

Női egészség a makrobiotika tudományával

Egészséges, életerős, aktív, kiegyensúlyozott, derűs, női lét, szép bőrrel, optimális testsúllyal és kortalanul nőként a természetes, kiegyensúlyozott makrobiotikus ételek és életmód segítségével. A modern, feldolgozott ételekkel és életvezetéssel elterjedt sok női megbetegedés: meddőség, fájdalmas, rendszertelen havi ciklus, hormon egyensúlytalanság, endometriózis, csontritkulás, túlsúly, menopauza problémák, érzelmi ingadozások, emésztőrendszeri problémák, stb. A nők munkahelyi és családi feladatokat teljesítenek, tanulnak, dolgoznak, anyák, társak, idősödő szüleik mellett segítő gyermekek, ennyi mindenhez önmagukról is megfelelően kell gondoskodniuk. Az harmonikus család és kapcsolatok alapja az egészség, ez pedig természetes étrenden és életmóddal érhető el. Ennek az ősi és mégis modern, sokaknak gyógyulást hozó átfogó tudománya a makrobiotika. A nők számára fontos témákkal foglalkozunk ebben az előadásban: hogyan főzzünk a női egészségért.

Elérhetőségek
Sebestyén Szilvia telefon: +36 20 245 4674, +36-1-2567731, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Makrobiotika Központ 2012 nyári és őszi programjai

Július 30. és augusztus 5. között Keszthelyen, a Balatonnál Makrobiotikus életmód tábor, makrobiotikus ellátás, sport program lehetőségek, ételkészítési gyakorlás, könyvek. Helyszín: Hotel Via 8360 Keszthely, Balaton part 15. csendes, elkerített, ősfákkal árnyékolt terület, gyönyörű kilátással a strand mellett. Kérjük, mielőbb jelentkezzenek a szállás és a részvétel biztosíthatósága érdekében. Érdeklődés és jelentkezés: Sebestyén Szilvia, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +3620-2454674, 1-2567731 részletek a www.makrobio.hu weblapon

Augusztus 25-26. 2 napos Vegetáriánus Fesztivál, mind a két napon makrobiotikus ételek és könyvek Sebestyén Szilvia előadása augusztus 28-án 12. órakora a színházteremben: A női egészség megteremtése a makrobiotika tudományával címen Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, 1105 Budapest, Szent László tér 7-14. (volt Pataky)

Ősztől 1 napos elméleti és gyakorlati hétvégi programokat tartunk az őszi és téli makrobiotikus ételekről, a gyógyító makrobiotika sorozat keretében különféle betegségek témájában, valamint újra indul havi 1 alkalommal az 5x2 napos, hétvégi, oklevelet adó táplálkozástudományi kurzus sorozat. Pontos időpontok és helyszínek júliustól olvashatók a www.makrobio.hu weblapon, akik szeretnének részletes információt kapni a azok jelentkezzenek a honlapon hírlevélre.

Szeretettel:
Sebestyén Szilvia és a Makrós Csapat




Az alábbi makrobiotikus könyvek megvásárolhatók az Makrobiotika Intézet valamennyi rendezvényén. Budapesten az Elixír Könyvesboltban  XIII. kerület Váci u 78/b és a www.elixírbolt.hu weblapon keresztül. Ha a rendezvényekről e-mail információt szeretnének, kérjük, hogy jelentkezzenek hírlevélre a www.makrobio.hu honlapon.

Vegetáriánus szakácskönyv, 2800 Ft
Ebben a receptes könyvben nincs semmilyen állati eredetű alapanyagból készült étel – sem húsfélék, sem hal, sem tojás, tejtermék vagy méz – így a vegetáriánus és vegan életmódot élők, a tejcukor és tojás intoleranciában szenvedők egyaránt használhatják. Kizárólag természetes, növényi alapanyagokból készülnek ezek a makrobiotikus ételek, élettel teli, egész gabonák, zöldségek, hüvelyesek, mag és diófélék, gyümölcsök, természetes szójabab termékek, ízesítők, gabona vagy gyümölcsédesítők és tengeri füvek felhasználásával főzünk kiegyensúlyozott, ízletes és változatos ételeket, amelyek gazdagok életenergiában, tápanyagokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, élelmi rostokban és megadják a szükséges fehérjét is. Mind a négy évszakra találnak sokféle receptet, leveseket, fő ételeket, savanyúkat, salátákat, desszerteket és makrobiotikus italokat reggelire, ebédre, uzsonnára, útravalónak és vacsorára egyaránt.


Makrobiotikus desszertek - Szabadon nassolhat 2.800 Ft
A receptes könyvben lévő desszertek eltömítő és nyákosító tejtermékek, a szélsőséges tojás, cukor és mesterséges vegyi édesítők nélkül készülnek sokféleképpen. Zöldségeket, sütőtököt, sárgarépát és helyben termő gyümölcsöket használunk szezonjukban, tárolt, aszalt vagy cukor nélkül eltett formában. Gabona vagy gyümölcs sziruppal, gyümölcsökkel édesítünk, tengeri fűvel zselésítünk, kuzuval vagy gabona keményítővel sűrítünk, és gabona vagy mag tejjel készülnek a pudingok. Alumíniummentes bio sütőport, hidegen sajtolt olajat, egész gabonákat, ezek teljes kiőrlésű lisztjét használjuk és kombináljuk egyéb lisztekkel. Az értékes, természetes alapanyagokból készült, tápláló és egészséges desszertek rendszeres fogyasztásra alkalmasak a makrobiotikus elvek és az egyéni állapot szerint.


Makrobiotikus almás receptek 1.100 Ft
Ebben a receptfüzetben témánk az alma. Már júniusban érik, más fajtái pedig egészen novemberig adják a gyümölcsöt, télire is tárolhatók megfelelő helyen. Az almafélék gazdagok flavonoidokban, pektinben és értékes rostokban. Energiát adnak, méregtelenítenek, csökkentik a koleszterin szintet, a szívbetegségek kockázatát, rendszeres fogyasztásukkal csökken a rák, az asztma és a 2. típusú cukorbetegség kockázata is. Mértékkel együk, hetente néhány alkalommal. Télen sokféleképpen elkészítve, nyáron nyersen, kicsit gyakrabban. Remek almás recepteket találnak a könyvben.


Makrobiotikus sütőtök ételek 1.100 Ft
Ebben a receptfüzetben témánk a tél csodája, a sütőtök. A változatos méretű és formájú, narancssárga színű sütőtökfélék gazdagok értékes tápanyagokban, mint például A-vitamin, kímélőek – a csecsemők első zöldség ételei közé tartoznak – rostjaik segítik az emésztést, energiájuk megnyugtató és kiegyensúlyozott. Változatosan elkészíthetők: levesben, főétel részeként, babokkal együtt főve, ízletes desszertnek, de még gyógyitaloknak is.