Kövess minket

Bejelentkezés

ImmunrendszerAz immunrendszer több funkciót is betölt: elpusztítja az ártalmasnak ítélt élő organizmusokat, semlegesíteni képes bizonyos mérgező anyagokat, lebontja az öreg sejtjeinket az újjáépítéshez, méregteleníti és tisztítja a testet, védekező anyagokat halmoz fel, immunissá képes tenni a szervezetet bizonyos már leküzdött antigének ellen. (Az antigén nem más, mint a baktérium, vírus, káros idegen anyag, meg nem emésztett fehérje, stb.) Kétféle védekező mechanizmusra képes: vagy általános védelmi, vagy egyedi és kizárólag egy bizonyos antigén ellen. Az életünk során különféle fertőzésekkel találkozva immunis védelmet alakít ki ellenük külön-külön. Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket az elfogyasztott étellel? – erre keressük a választ.

Nyersen fogyasztott bio-organikus vegetáriánus ételek

Ez a módszer a legfontosabb és a legelterjedtebb. Még a múlt század közepén két német származású doktor próbálkozott ezzel a módszerrel tudományos alapokon. Dr. Josef Issels Németországban és dr. Max Gerson az USA-ban. „Gerson módszere” volt a tökéletesebb és sikeresebb, ennek a hírneve terjedt is el jobban. A módszerének alapja egy speciális étkezés, aminek a többségét nyers zöldségek, gyümölcsök, de főképpen azok levei, zöld leveles saláták, gyógynövények és főzés nélkül készített levesek alkották. Napi 10 kg nyers zöldséget, gyömölcsöt írt elő, illetve az ezekből préselt leveket. Az átállási időszak elején Gerson valamennyi főtt ételt még megengedett. De semmiféle konzervet, sózott, ecetes, kénezett, fagyasztott vagy füstölt ételt nem engedélyezett, a szóját sem. A kálium-dús ételeket javasolta, a nátrium-dús ételeket meg kerülte. A következő kiegészítéseket is hozzáadott az étrendhez: további oxidáló enzimkivonatok, nagy mennyiségű 3 kálium-sóból álló oldatkeverék, szervetlen jód és kálium-jodid oldat („Lugol”), kevés lenolaj, hasnyálmirigy serkentő bevonatlan pancreatin (a 3. héttől kezdve), pepszin, niacin, méhpempő, B12 injekciók. De a kalcium-, magnézium-tablettákat és más szervetlen ásványi anyagokat megtiltotta. Azt tapasztalta hogy sok betegnél olyan sok toxin szabadult fel amit a szervezet már nem volt képes kiüríteni, ezért a súlyosabb eseteknél lassabb átmenetet és gyakori kávé-beöntést alkalmazott (az első két héten minimum napi 4-szer), különben a súlyos rákbetegek belehalhatnak a toxin-változásba annak ellenére hogy daganatuk mérete csökkent. Azóta mások a kávé-beöntés helyett inkább májserkentő herbáriákat/gyógyteákat (pl Silybum marianum, Taraxacum officinale) és májserkentő aminósavakat (methionine, taurine) javasolnak. Gerson a megmenthetetlennek vélt betegek kb. felét kigyógyította.
Dr. Issels azt is hangsúlyozta hogy az amalgám fogtömés eltávolítása rendkívül fontos, mert az higanyt szivárogtat a szervezetbe.

Megjegyzés: Dr. Gerson óva intett a szex-hormon kezeléstől (és általában a hormon-kezeléstől). A kezdeti (3-5 hónapos) látványos javulás után 4 héten belül elveszített 25 beteget. Először 5 betegnél alkalmazta, majd a kezdeti sikereken felbuzdulva további 25 már rákmentes, de még gyenge betegénél akarta használni felerősítésként. Csak öt beteget tudott megmenteni közülük. Ez egy keserű felismerés volt számára. Szerinte a máj tartalékait végképp feléli ez a hormon-kezelés. Amíg még van tartalék, addig javulás észlelhető, majd hirtelen teljes leépülés lép fel!

Kristine Nolfi, dán doktornő saját maga rák betegségét gyógyította így ki, 100%-osan bio-organikusan termesztett vegetáriánus ételeket nyersen fogyasztva. Egy kis farmja volt, ahol saját maga és permetezőszer nélkül gazdálkodott. Elvették a doktori beteg-gyógyítási engedélyét, mert „veszélyes és nem engedélyezett” módszerrel gyógyított. Ennek ellenére híre elterjedt Skandinávia-szerte. Az új-zélandi dr. Eva Hill ugyancsak ezzel a módszerrel először saját maga rákját gyógyította ki, majd másokon segített.
Az amerikai származású dr. Norman W. Walker élete lehet egy bizonyíték a kétkedők számára. Saját magát gyógyítva fedezte fel a nyers ételekben rejlő gyógyítóerőt. Száz évnél is jóval tovább élt és állítólag egy baleset okozta a halálát. Szerinte minden étel kerülendő amit 125 Fahrenheit (51 Celsius) fok fölé melegítettek, mert elveszíti az életerejét, enzimjeit, vitaminjainak, tápértékének döntő hányadát, a fehérjék eldeformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgező szervetlen savak keletkeznek. Walker egy általa forgalmazott préssel sajtolta ki a zöldségek, gyümölcsök leveit. A nyers étrendje mellé még napi 2-3 liternyi frissen préselt leveket is fogyasztott. A sárgarépalé volt a legfontosabb számára. Kerülte a kenyeret, tésztákat, müzlit, cukrot, tejet, húsokat, szóját, földimogyorót, sót, csípős fűszereket, ecetet. A gabonaféléket csakis csíráztatva fogyasztotta. Állati termékek közül csak a tojássárgáját és néhány világosabb sajtot fogyasztott csak. A rendszeres beöntés tisztító hatását is hangsúlyozta. Száz évesnél idősebben magáról azt vallotta, hogy jobban érzi magát mint amikor 30 éves volt és nem ünnepli meg a születésnapjait mert az szerinte értelmetlenség.

Számos orvos gyógyította ki saját maga megmenthetetlennek vélt betegségét az étekezés megváltoztatásával, a vegetáriánus és többnyire a nyers étkezésre helyezve a hangsúlyt. A jobb oldali könyvlistán találja meg őket és könyveiket a teljesség igénye nélkül.Tarackbúza

Tarackbúza leve

Ann Wigmore fedezte fel a gyógyító hatását önmagán és bio-organikus vegetáriánus étrenddel párosítva rák-betegségét gyógyította ki. Victorias Kulvinskas-szal közösen megalapította a Hippocrates Egészség Intézetet és azóta a tarackbúza kifacsart levét világszerte alkalmazzák. Minél kisebb a centrifuga sebessége, annál nagyobb a lé tápértéke. (Most nemrég került nyugaton a piacra egy nagyon lassan forgó, amolyan nagyobb húsdaráló kinézetű préselőgép.) Ausztráliában, Japánban újabban a fiatal árpa gyenge zöld szárából készített porkivonatának bizonyos kismértékű immunrendszert megerősítő hatását jelentették. Az ausztrál S.A.F.E. vállalat is kínál ilyen, permetezőszer nélkül növesztett termékeket.

Sötét színű szőlő

A dél-afrikai Johanna Brandt természetgyógyász fedezte fel, amikoris saját gyomorrák betegségét kúrálta ki vele még az 1920-as években. Hat héten keresztül semmi mást nem evett csak szőlőt, és a sötét szemű fajtákat hatásosabbnak vallotta. Azóta talán ezrekre is rúghat azoknak a száma, akik méltatták ezt a módszert. Sajnos ma már szinte lehetetlen permetezőszer nélküli szőlőt kapni. Néhányan azt tanácsolják, hogy langyos vízbe áztatás és alapos leöblítés szükséges. Csak azoknak javasolható akik a nagy mennyiségű szőlőcukrot tolerálják.

Zöldséglé terápiák

A 6 héten keresztül tartó osztrák Breuss-módszer (egy léböjt) alapja a frissen préselt, bio-organikus főképpen cékla (300 g), kevés sárgarépa (100 g), zeller (100 g), burgonya (70 g) és még kevesebb retek (30 g) leve, aminek a napi maximális mennyisége (az erős volta miatt) fél liternyi lehet csak. Ezt herbária gyógyteák, hagymás és nyers zöldséges „leves” egészítik ki, minden más étel tilos. Ez is állítólag tízezreket gyógyított meg.

A német származású dr. K. H. Pöhlmann professzor az angol nyelvre fordított Breuss könyv előszavában ezt írta: „...A rák tulajdonképpen a test teljes mértékű toxikusságának betegsége, és az emberek manapság sokkal több vegyszereknek vannak kitéve, míg az étel sokkal jobban finomított - vagy elpusztított...” „Évekig nem tudtam megmagyarázni hogy ez a diéta miért hatásos... Néhány évvel később ráleltem egy cikkre, amit a san-diegoi dr. Royal Rife írt, aki felfedezte a rák okát (lásd Barry Lynes: The Cancer Cure that Worked, 1987). [A daganatos növekedésért nem közvetlenül, hanem közvetetten vírusoknál is kisebb méretű mikroorganizmusok felelősek.] Ez döbbentett rá hogy Rudolf Breuss milyen zseni volt. A titok kulcsa az étkezési rákgyógyításban nemcsak a[z aminósavakból álló] fehérjék teljes hiánya miatt van, de amiatt a tény miatt is, hogy a levek miatt a páciens szervezete lúgos lett. Ugyanis Enderlein professzor még 1940 táján kimutatta, hogy a vírusok csakis savas [egyúttal oxigénhiányos, pozitív elektrosztatikus töltésű] környezetben tudnak fennmaradni.”
Azaz a nyers növényi - lúgosító - levek gyógyító hatásúak. Dr. Lothar Wendt 1989-es tanulmányában rámutatott hogy a sejt-membránok protein túlterhelése számos degeneratív betegséghez vezet.

Ahogy Rudolf Breuss is állította, a gyógyulás esélye nagymértékben leromlik sugárkezelés, vagy kemoterápia esetén, amik roncsolják az immunrendszert. A lé-terápiás böjt első két hete rendkívüli akaraterőt és kitartást, megpróbáltatást igényel. A 2. hét után a fájdalmak fokozatosan megszünnek. - írja dr. Pöhlmann, „Aki elhatározza, hogy kipróbálja ezt a böjt-terápiát, nem hagyhatja abba a harmadik hétnél. Én személy szerint nem tudok egy olyan rákos személyről sem, aki túlélte volna a megszakított terápiát.”
Ez a terápia a „halálos”-nak vélt betegek kb felét kigyógyítja, de sikeresnek bizonyult még Multiple Sclerosis, vese-fertőzések, bőrfertőzések, vérmérgezés, fehérvérűség, ízületi gyulladás, gyomorbántalmak, stb. ellen is.

A magyar dr. Ferenczi Sándor 1961-től nagy mennyiségű nyersen kipréselt céklalevet használt fel rákos betegeinél, napi akár 1 liternyit is 3 hónapon keresztül, mindennap. Szerinte a nyers cékla vörös színező (betain) anyagában levő anthocyanin az igazi aktív anyag, ami tumorellenes és vérkép javító. Ez ma már fagyasztott por alakban is készül, de annak eredményességéről még nincs információm. A biológiai (azaz bio-organikus) termesztésű cékla javasolt, amit permetezőanyag és szintetikus nitráttartalmú műtrágya nélkül termesztenek.
Megjegyzésként ideírom hogy a céklafogyasztás során a széklet és a vizelet erőteljesen pirossá válhat. Ne ijedjen meg ettől, ez nem vér!

David Hudson szerint ezek a levek (szőlő, sárgarépa, cékla, valamint aloe vera) tartalmazzák a legtöbb monoatomos ródiumot és irídiumot és főleg ezért hatásosak a rák ellen. (lásd 2.16)

Erjesztett ételek

Számos német doktor tett érdekes megállapítást. Dr. Johannes Kuhl arra a megállapításra jutott, hogy a daganatos sejtek által termelt tejsav nem azonos a tejsav baktériumok által termelttel. Szerinte az előbbi tejsav a polarizált fényt balra, míg ez utóbbi jobbra fordítja el. A tejsav baktériumok által termelt tejsav ezért tumorellenes hatású.

Dr. Johanna Budwig jó minőségű lenolajat, pasztörizálatlan és adalékanyag mentes tehéntejből egyedileg erjesztett túrót és többségében nyers ételeket javasolt. Az így, tejsav baktériumok által, keletkezett túró nagy mennyiségű kén-aminósavakat is tartalmaz (cysteine, methionine), amik a lenolaj poli-telítetlen zsírsavaival keverve segít a beteg sejtek oxigénesítő energia termelését visszaállítani. Megjegyzésként szeretném felhívni a figyelmét, hogy manapság a nagyüzemi tejtermelés teljesen más minőségű túrót állít elő. A mai tehenek takarmányozása, túlzásba vitt tejserkentése, legyengült immunrendszere és baktériumok, kémiai szennyezők és adalékok jelenléte manapság erősen megkérdőjelezi a siker eredményességét. (Kérem olvassa el a tej káros hatásairól szóló cikkemet is.) A későbbi kutatások szerint bizonyos gabonafélékből erjesztett ital készíthető, aminek szintén vannak hasznos tulajdonságai. Elterjedt még a kombucha is (erjesztett tea), amit csakis cukor nélkül szabad készíteni, de annak hatása kissé alábbmarad a gabonafélék erjesztett, de alkoholmentes italától. Ezeket csak erősen hígítva és egyszerre keveset véve ajánlatos fogyasztani, mert savasító hatásúak. A svájci Biotta cég készít saját módszerrel erjesztett (Breuss) zöldségleveket, amik lúgos kémhatásúak és rákgyógyítók. Néhányan gyógyteák édesítetlen erjesztését próbálják mostanában, ezekről még nincs elegendő információm. A savanyított káposzta erjesztése közben keletkező izothiocyanát vegyületről finn tudósok állatkísérleteknél kimutatták a rák kialakulását akadályozó hatását. A fermentációval átalakított búzacsíra (Avemar) is kis immunerősítő, elsősorban rákos betegeknek ajánlják.

Pectin

A citrusfélék gyümölcseinek fehér rostos szövetei, amik közvetlenül a héj alatt vannak, kimutathatóan segítenek a rák elburjánzásának meggátlásában. Dr. Lawrence Taylor napi 15 grammot is javasol, akár kapható kivonat formájában is.

Forrás: Geocities.com

2007. december 5.