Kövess minket

Bejelentkezés

 

Krizbai Judit

Arcelemző tanácsadó, Életmód- és gyógynövénytanácsadó, Rekreációs- és kinesiotape terapeuta

bemutatkozó linkje: http://www.napszikra.hu/terapeuta/krizbai-judit

PÁPAI Ildikó / Művészet- és szocioterapeuta, Önismereti tréner, Szín- és stílustanácsadó
bemutatkozó linkje: http://www.napszikra.hu/terapeuta/papai-ildiko

A fesztiválon való “RÁNCTALANUL NEGYVEN FÖLÖTT? SÍMA ÜGY!” workshop ismertetése
Időpontja: 2017.08.26. SZOMBAT / 14:30 órától (földszint 12. csoportszoba)

A másfél órás workshop az arcdiagnosztika és az arc karbantartásának, a zavaró kozmetikai hibák megszüntetésnek természetes lehetőségeit járja körbe a hagyományos kínai gyógyászat segítségével, valamint kitérünk a külső megjelenés harmonizálásához elengedhetetlen, mentális és lelki jelenlét támogató mibenlétére is. (Kitérünk majd külön a “vega” arcok mibenlétére is, pár közismert ember példáján át.)

 Általános egészségügyi állapotunk számos jele az arcunkról is, mint egy térképről is leolvasható. 

(Bár ezzel az alappal már a Sárga Császár belgyógyászati alapkönyvei is foglalkoztak, de európában, mégis csak a XX. század vége felé került az arc – mint mélyebb összefüggések rendszerének tükre – az érdeklődés előterébe. Egzakt orvosi diagnózis felállítására nem vállakozunk, mivel elsősorban az öngyógyító folyamatok áramoltatása a cél, de az arc üzeneteiből, a gykorlatok során, jó pár egészségügyi problémát kiolvashatunk majd.

 

Workshopunkban bemutatunk néhány könnyen felismerhető jelet, elemzünk pár jellegzetes arcot, megismerkedünk a saját magunk elvégzett arcmasszázs és arctorna, frissítő-relaxáló hatásával, egyben néhány gyakorlattal, már a műhely alatt is, látványosan visszafiatalodhatunk.

 

A foglalkozáson szeretnénk ízelitőt adni azokból a lehetőségekből, amelyekkel oldhatjuk a hormonális változások által okozott kellemetlen tüneteket (mint pl.a petyhüdt bőr, a toka, a szomorkásan lecsüngő szemhéjak), valamint megerősítjük a kor specifikumával járó, de az ennek ellenére, mégis élettelien élhető lelki és mentális változások pozitívan megerőítő opcióit.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
(A műhelyre már a fesztivált megelőzően, előre feliratkozhatnak az érdeklődők az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.)

Krizbai Judit személyes bemutatkozása:

Az Iparművészeti főiskolán végeztem textiltervező - vizuális kultúra tanárként, bár, a családomban számos orvos akad, ezért is talán, az emberek problémái és a gyógyítás iránti hajlandóságom gyökereimből is ered. Egy akupunktúrával foglalkozó könyv illusztrálása révén ismerkedtem meg a hagyományos kínai gyógyászattal, gondolkodásmódjával, hatásmechanizmusával, diagnosztikai rendszerével. Tíz éve dolgozom intézményekben, iskolákban masszőrként, amelynek során, a kinesio-tape, acu-tape (tű helyett tapaszokat alkalmazó) kezeléseket is végzek. Specialitásom az öregedési folyamatok befolyásolása a táplálkozás, és fizikai gyakorlatok segítségével.

Tanítok is, ami mellett a népi gyógyászat és  a paraszti konyha története is érdekel, így mára gyógynövény-kereskedői képzettségem is van. (Leginkább az ínségeledelek - tölgymakk-bükkmakk, galagonya, salátaboglárka, nyárfarügy, katáng , gyékény stb. - gyűjtése érdekel.)  

A hűvösvölgyi úti általános iskola és egy keszthelyi Vendéglátói és Egészségügyi szakiskola tanulói számára rendszeresen vezettem gyógynövény-ismereti túrákat a lakóhelyek környéken. A munkám során tapasztaltak, és  a körülöttem élők egészségének gyorsuló romlása döbbentett rá az életmódunk, szokásaink, hiedelmeink és tudatlanságunk ártó hatására testi,szellemi és lelki szinten egyaránt. Az iskolákban évről évre megfigyelhető a fiatalok romló fizikai állapota, egyre több gyerek küszködik komoly krónikus problémákkal, amelyek vélhetőleg egész további életükre hatással lesznek. Nyomelem hiányok, angolkór, gerinc-deformitások, visszeresség, ödémás végtagok, sérvek, ízületi gyulladások, pszichés problémák sora döbbentett rá a mai helyzet súlyosságára. Eldöntöttem, hogy a magam eszközeivel és lehetőségeivel. legjobb tudásom szerint segítem mindazokat, akik érdeklődéssel fordulnak a természetes és hatékony, öngyógyító folyamatokat beindító és támogató módok felé.

 

Pápai Ildikó

Az elmúlt években, egyre gyakrabban találkoztam olyan igényekkel, amelyek a mentális és lelki oldásokat követően, egyben a fizikai, külső megjelenésre, a testi, alkati és kommunikációs területre, mint önmagunk jelenlétének egyéb üzenőfalának mibenlétére is kiterjedtek. Mivel egy középkorú, változó korban lévő felnőtt harmonikusan megélhető élete is elsődlegesen az önmagáról alkotott tudatában rejlik, így nagy örömmel veszek részt csoportvezető társként kollégám fenti programjában. A műhelymunkában érintjük majd az önkép-alkotást, mint a tudati jelenlét programozhatóságának fontosságát is, mint a negyvenen túliak mindennapi életét is hatékonyan támogató, meghatározó jellegeket is. Az idő adta keretek között átvilágítjuk némileg azt is, hogy mit tehetünk önmagunk rugalmas, friss és fiatalos életviteléért holisztikusan is, hogy a kényszerű, korral járó változásokat megélők élete is, ráncok nélkül, minél hosszabb távon, kívül-belül “sima ügy” maradhasson.