Kövess minket

Bejelentkezés

A NYERS (ÉLŐ) VEGÁN ÉTKEZÉSRŐL

A nyers vegán étkezésben ételeinket nem hevítjük 41°C fölé. Így az élelmiszerek megőrzik értékes enzimjeiket és tápanyagaikat, valamint íz és illatanyagaikat is. Ez az étrend optimális tápanyag ellátottságot és energiaszintet biztosít szervezetünk számára.


Magyarországon az elmúlt években kezdett szélesebb körben elterjedni, és egyre nagyobb figyelem terelődik erre a témára. Ennek az az oka, hogy egészségi állapotunk nem méltó emberi mivoltunkhoz. Testünk és lelkünk nem ezt érdemli. Kár lenne felsorolni az úgynevezett civilizációs betegségeket, hiszen hallunk róluk eleget.
Beszéljünk inkább a megoldásról, a test, szellem és lélek hármasának tiszta energiaforrásáról. Ez az, amit az ételek nyers fogyasztásával kellő körültekintéssel magunkénak tudhatunk.
Ez a táplálkozás elsősorban nyers zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, ezen kívül pedig olajos magvakat, csírákat. A zöld levelek sokban különböznek a zöldségek csoportját alkotó növényektől. Legértékesebb kincsük a klorofill, a növények vére, sűrített napenergia. Rengeteg tápanyagot és erőt biztosíthatnak szervezetünk számára, és olyan kivételes helyzetben vannak, hogy párosíthatóak pl. a gyümölcsökkel is.
Fontos szem előtt tartanunk, hogy étkezésünk 80-90 %-át nyers ételek alkossák. Íly módon egy teljes értékű, lúgosító hatású étrendet alakíthatunk ki magunknak, mely fizikai és szellemi képességeinket is megsokszorozza. Ha elindulunk ezen az úton, megtapasztalhatjuk, milyen tökéletes a természet. Milyen olajozott rendszert alkotott! S ha kicsit visszatekintünk régebbi életvitelünkre elcsodálkozunk, hogyan is élhettük túl mindazt, amit elkövettünk magunk ellen. Természetesen mindannyian mások vagyunk, és mindannyiunknak mások az igényei, szükségletei. Ne kövessünk irányzatokat, hallgassunk testünk jelzéseire, íly módon könnyebben és tartósabban érhetjük el optimális egészségi szintünket.

Repka Ágnes: nyers vegán ételek specialistája, aki a fenntarhatóságot és az egészséget kapcsolja össze a nyers vegán ételeken keresztül.
Az ÉletKonyha egyik alapító tagja (www.eletkonyha.hu), és a Nyers étel Magyarországon oldal elindítója (www.hungarygoesraw.wordpress.com)
A Zöld Fiatalok Egyesületéhez környezeti és globális nevelés programjához kapcsolódott, majd Ehető kerteket! néven egy 2 éves, nemzetközi partnerségi programot koordinált. (www.ehetokerteket.wordpress.com) Új nemzetközi programja, az "Étel jövője" 2013.augusztusában indul.
Személyes blogja: www.repakonyha.blogspot.com
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.