Kövess minket

Bejelentkezés

A XVIII. Vegetáriánus Fesztiválra meghirdetett főzőversenyre sok fantasztikus recept érkezett, a rendezvényre pedig csodálatos és nagyon finom, egészséges ételeket hoztak a résztvevők. A zsűri tagjai Dóka Róbert (a VegaFOOD ügyvezetője), Jakus Orsolya (a fesztivált szervező Egészség-vár Alapítvány elnöke), Marton Melinda (a 2012-es főzőverseny győztese), Lakatos Gyula Civil Rádió a Kanál forradalma c. műsor vezető szerkesztője, Hémangi: vegetáriánus főzőtanfolyam-oktató, szakácskönyvíró, gasztroblogger,  Edit, akit az internetes szavazók jutattak be a zsűritagok közé, akiket persze sokan irigyeltek, valjuk be joggal, amiért az össze ételt végigkóstolhatta, amikor azonban mikor dönteni kellett, annál nehezebb dolga volt.
Nagyon köszönjük minden résztvevőnek a munkáját, és gratulálunk!
Akik hozzájárultak, azoknak a receptjeit is megadjuk, sok sikert az ételek elkészítéséhez, jó étvágyat hozzá!

Díjazottak:

1. Nagyné Szalai Melinda
2. Kiss Szilvia
3. Dobosi Anett


A főzésben vagy az evésben lelem-e inkább kedvem? A válasz cseppet sem könnyű. Mindkettőben. Szeretek a konyhában sündörögni, akárcsak az asztalnál falatozni. Jó, ha tanulhatsz másoktól, és az is, ha valaki az általad készített csemege fortélyait kívánja megismerni.

Igazán rugalmasan kezelek minden receptet, ezáltal a korábban megismert finomság még inkább a sajátom lesz, az én fűszeres kincsestáram ragyogását hordozza. Arra törekszem, hogy egészséges és ízletes ételek kerüljenek élénk. Ebben remek iránymutatást ad a kislányom, aki még két éves sincs, viszont már most remek minőségi ellenőr, kritikus, a nyers ételek rajongója, na és persze az apukája, akit szeretek "megetetni" olyan hasznos alapanyagokkal, zöldségekkel, magokkal, amikre önmagukban biztosan rá sem nézne, de a végeredményt mégis ízletes fogásnak ítéli. A zöld színű turmixokkal kissé bizalmatlan- mire nem jó a félhomály? :)

Az indiai ételremekek állnak legközelebb a szívemhez, de igyekszem minden konyhából kiragadni a nekem tetsző ízeket, ételeket, és ezekből új kombinációkat létrehozni.

Hiszem, hogy minden ami egészséges, az akár finom is lehet. ;) Jelölj engem zsűritagnak, hogy még több bizonyítékot szerezhessek erre!

Szavazok rá:

A XVIII. Vegetáriánus Fesztiválon amatőr szakácsok, főzni szeretők részére szervezünk vegetáriánus főzőversenyt. Augusztus 20-ig küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.

“Az emberek nagyon fontosnak tartják a tulajdonukat. Csak a legjobb olajat töltik a kocsijukba, gyönyörű bútorokat vásárolnak, miközben a legolcsóbb, legrosszabb minőségű ételt eszik. Mert a mai ember néha többre becsüli a tárgyait, mint a tulajdon testét vagy az életét. Puszta mechanikai szempontból az emberi test, mint tudjuk, bámulatos, nincs hozzá fogható a készáruk világában. Már az ésszerűség kedvéért is jobban kellene törődnünk vele, mint a többi anyagi dologgal.”

(Paul Pitchford – Gyógyító táplálkozás)
A fenti mottónkkal ezúton szeretnénk meghirdetni a XVIII. Vegetáriánus Fesztivál főzőversenyét. Ha szeretsz otthon főzni, új ételeket kitalálni, szeretnéd megosztani főzőtudományodat másokkal is, és ha van egy jó recepted, akkor most van itt az ideje, hogy megoszd velünk. Szeretnénk, ha igazán egyedi, ízletes receptek kerülnének majd bemutatásra.
A verseny menete:
A versenyben bárki részt vehet, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a főzéssel. Fontos: legyél lelkes és kreatív. Először is augusztus 20-ig küldd el a recepteket, amivel nevezni szeretnél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. Mi a 20 legígéretesebbet meghívjuk a Vegetáriánus Fesztiválra, ekkor már a készételt kell elhoznod magaddal.
A második kör a fesztivál másnapján, augusztus 31-én, vasárnap 11 órakor kezdődik. A beválogatott 20 étel ezen a napon kerül bemutatásra a „Hogyan készül?” standon. Kérjük, hogy az ételekből 2-2 adagot hozz, és egyszer használatos (műanyag) tányérokra, tálakra tálald, mivel a tálalásra felhasznált eszközöket nem áll módunkban visszaadni.
(Eredményhirdetés és díjátadás augusztus 31-én lesz 13 órakor.)
Mivel lehet nevezni?
A menü 2 fogásos, lakto vegetáriánus vagy vegan legyen:
1. Egy főétel körettel vagy egytálétel.
2. Egy saláta vagy édesség (csak egyik a kettő közül).
Ki nevezhet?
Bárki, aki nem hivatásos szakács, vagy más vendéglátásban dolgozó ember. Tehát mindenki, aki nem hivatásszerűen foglalkozik főzéssel.
Hogyan lehet nevezni?
Augusztus 12-ig küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.
Kikből áll a zsűri?
Dóka Róbert (a VegaFOOD ügyvezetője), Jakus Orsolya (a fesztivált szervező Egészség-vár Alapítvány elnöke), Marton Melinda (a 2012-es főzőverseny győztese), Lakatos Gyula Civil Rádió a Kanál forradalma c. műsor vezető szerkesztője, Hémangi: vegetáriánus főzőtanfolyam-oktató, szakácskönyvíró, gasztroblogger
A zsűri több szempont szerint fog értékelni.
• Illat
• Látvány, fantázia
• Recept különlegessége, eltérése a megszokottól
• Megfelelő ételtársítások, egészséges alapanyagok
• És természetesen, ami a legfontosabb az ÍZ
Mik lesznek a nyeremények?
Az első 3 helyezettet tárgyi nyereményekkel és oklevéllel jutalmazzuk:
1. helyezett: egy kétszemélyes hétvége teljes ellátással a Bioenergetic könyvkiadó piliscsabai ökopanziójában;
2. helyezett: értékes nyeremények
3. helyezett: értékes nyeremények
A 4-10. helyezettet oklevéllel ismerjük el.
A nyertesek lehetőséget kapnak a Kanál forradalma rádióműsorban megismertetni receptjeiket!

Jelentkezésed és esetleges kérdéseid a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk!