Kövess minket

Bejelentkezés

Kedves olvasónk!

A szupermarketek kínálatának köszönhetően ma már egyre kevesebben tudják, hogy a zöldségek és gyümölcsök melyik szezonban teremnek. Sokan nem tudnak vagy nem szeretnek főzni, a készételek fogyasztása rohamosan emelkedik. Számít egyáltalán, hogy mikor van szezonja a zöldbabnak? Ha a természet kedvelője vagy, szereted az ízeket, illetve szeretsz jókat enni akkor szeretettel nyújtjuk át neked Hémangi új szakácskönyvét és DVD-jét.

Könyvajánló

 


Főzz évszakok szerint! címmel könyvben is napvilágot látott a Makronauta. A blogról ismert receptek mellett sokkal több hétköznapokban könnyen és egyszerűen elkészíthető étel kapott helyet a kiadványban, amelyet közel száz ételfotó színesít.
Ez a formabontó szakácskönyv arra bíztat, hogy az időjáráshoz igazodva készítsük ételeinket, az alapanyagok és főzési módok gondos megválogatásával, mert ezzel támogatjuk erőnlétünket. Mindig olyan eledelt együnk, ami nem terheli meg az emésztést, nem betegít, hanem könnyedén vérré válik, és ha kell, gyógyít.
Szívesen ajánljuk mindenkinek!
Már kapható a könyvesboltokban, ezen a linken is megrendelhető

 


80/10/10

Dr. Douglas N. Graham: 80/10/10
Egy étrend, ami egyszerre képes egyensúlyt teremteni egészségében, testsúlyában, és életében

„Az olvasó olyan könyvet tart a kezében, amely tartalmazza a táplálkozással kapcsolatos, valamennyiünk számára szükséges információkat. Nem kell, hogy mindenki vasember legyen, vagy azzá akarjon válni, de annyival tartozik önmagának, hogy elolvassa ezt a könyvet."

Dr. Ruth E. Heidrich

 

Feketéné Bokor Katalin: Egészség minden napraA Magyar Írószövetség szeretettel meghívja Önt, kedves Családját és Barátait 2008. szeptember 15-én (hétfőn) délután 5 órára a Magyar Írószövetség Klubjába (Budapest, VI., Bajza u. 18., I. emelet).

Feketéné Bokor Katalin: Egészség minden napra - értelmi, lelki és fizikai életünkben című könyvének bemutatójára. A könyvet bemutatja, a szerzővel beszélget: Palocsay Erzsébet, biológus 

Feketéné Bokor Katalin: Egészség minden napra – értelmi, lelki és fizikai életünkben

Több hallgatóm, betegem biztatására írtam e könyvet. Kívánom az olvasónak, hogy erősítést kapva a jó Istentől, legyen része naponta megújulásban értelmileg, lelkileg, valamint fizikailag egyaránt.

Szeretettel:
Feketéné Bokor Katalin

Angela Stokes: Élő ételfinomságok receptkönyve

Angela StokesE receptkönyv szerzője, a ma 29 éves, angol származású Angela Stokes kisgyermekként nem volt túlsúlyos: teljesen normális súlyú volt 11 éves koráig, amikor pajzsmirigye elkezdett alulműködni. Ettől fogva növekedett a súlya, megváltoztak az étkezési szokásai, és kényszeres evő lett belőle.

21 éves korára súlyosan elhízott lett, testsúlya ekkorra már elérte a 133 kilót! Sokáig nem akart szembenézni a betegségével, nem volt hajlandó másokkal még beszélni sem a kövérségéről. Depresszióba esett, súlyos bőrproblémái lettek, és kandidiázisa is volt...

Makrobiotika cukorbetegeknek

A cukorbetegség rohamosan terjed világszerte a modern társadalmakban. Ha rendszeresen túlzott mennyiségben fogyasztunk tojást, húst, baromfit, sajtot, elkezd kifejlődni a krónikusan alacsony, vagy instabil vércukorszint, a hipoglikémia. Ha rendszeresen eltúlozzuk a finomított fehér lisztből készült ételek, cukor, méz, cukros üdítők fogyasztását, diabeteszt kezdünk kifejleszteni. Számos esetben mind a két tendencia megfigyelhető, a beteg étrendjéből hiányzik a komplex, finomítatlan szénhidrátok, zöldségek és hüvelyesek stabilizáló energiája. Makrobiotika cukorbetegeknek – cukorbetegség helyett konkrét segítséget, étrendi ajánlást ad a cukorbetegeknek és azoknak akik szeretnék elkerülni ezt a krónikus civilizációs betegséget.


A XXI. század embere állandó stresszben él, rohanva eszik ártalmas és szélsőséges ételeket. Magyarország a krónikus betegségekben előkelő helyen áll a világranglistán. A makrobiotikus étrend és életmód a modern világban tudatosan táplálkozóknak összhangot kínál a természet váltakozásával, élettel teli, tápanyagokban gazdag, egészséges ételeket. A könyv átfogó ismereteket ad az életmódról és étrendről receptekkel.


Makrobiotikus receptfüzetek 1. rész

Az egyszerű makrobiotika

Felelős kiadó: Sebestyén Szilvia


A makrobiotika egyszerűen is élhető, nem kevesek költséges kiváltsága. A vegyszerekkel kezelt, finomított, ízfokozókkal és adalékanyagokkal feldolgozott, az egyensúlyunkból kibillentő, szélsőséges, betegségeket hozó ételek helyett egyszerű, természetes, helyi alapanyagokból készült, egészséges ételek receptjeit ajánljunk a figyelmükbe.

Victoria Boutenko: A nyers étel csodájaVictoria Boutenko: A nyers étel csodája

Hallott-e már olyanról, hogy inzulint igénylő, gyerekkori cukorbetegség magától meggyógyul?  Vagy arról, hogy visszanőnek a korábban eltávolított mandulák, vakbelek, sőt akár epehólyagok is?  A természetes, élő táplálékot fogyasztók között ilyen és ehhez hasonló „csodák” történnek. Kivételes jelentőségű könyv, mely elképesztő mértékben változtathatja meg az életét.

 

 

Svami Purna: Bölcs életvitelSvami Purna: Bölcs életvitel

Svami Purna a Himalájából érkezett lelki tanítómester, aki segít az embereknek a Tudatlanság fátyla mögül, hogy kapcsolatba lépjenek spirituális örökségükkel, és, hogy a spirituális szándék vezérelje életüket. Az élet pozitív megközelítését tanítja, a kiegyensúlyozott életvitelt és a felelősségvállalást saját magunkért.

A kiadó előszava:

Svami Purna egy hiteles élő tanító, aki érthetően magyarázza el az azokat a spirituális tanításokat, amelyek örök és egyetemes jelentőséggel bírnak az emberiség számára. A tanítóknak két nagy csoportját különböztethetjük meg: