Kövess minket

Bejelentkezés

Nem az üzletek polcain hivalkodó gyárilag eltett lekvár, savanyúság és befőtt fogja szeretteinket jó egészségben tartani, hiszen, – ha tartósítószer nem is lenne benne –, még az alapanyagot sem láttuk, amiből készült... Jó lelkiismerettel csakis azt az eledelt adhatjuk a családnak, amit mi készítettünk.

A könyv röviden ismerteti a veszélyforrásokat, amiket el kell kerülnünk, felhívja figyelmünket olyan élelmi anyagok hatásaira, amelyekről esetleg nem is tudtuk, mennyire károsak: ecet, cukor, mustár...ezután pedig értékes gyümölcseink, zöldségeink különböző eltevési módjaival ismerteti meg az olvasót-, mindezeket a káros fűszereket elkerülve, és természetesen tartósítószer nélkül!

A könyvben nemcsak a cukor nélküli eltevésről és a tartósítószer elhelyezésének fortélyairól, hanem a témához kapcsolódó egyéb érdekességekről is olvashatnak. Így például:

  1. nyers vegeta –,amely télen igen megkönnyíti a főzés munkáját,
  2. brassói savanyúság –, amely nagyon finom és emellett dekoratív étel,
  3. aszalások fortélyai,
  4. gyógynövények,
  5. zöld levelek sóban való eltevése,
  6. rostos levek,
  7. káposztasavanyítás,
  8. gyümölcs, zöldség téli tárolása,
  9. rebarbaraszörp...

Saját tapasztalatom, és édesanyám tapasztalata is az volt, hogy a nők legnagyobb boldogsága, ha családtagjaik egészségesek, ha az Édesanya által készített, eltett ételeket jóízűen fogyasztják, s csillogó szemmel köszönik meg. Minden fáradtságot, többletmunkát megér ez!

Feketéné Bokor Katalin honlapja

2006.11.03.