Kövess minket

Bejelentkezés

„Kedves Olvasó!

Ebben a pillanatban, amikor ezt a kis könyvet felnyitotta, szemeit is tágra nyithatja, mert csodálatos olvasmánynak néz elébe. Kortól, nemtől, testi-lelki állapottól függetlenül, leköti majd figyelmét. Annyira a mindennapjainkhoz kötődnek szavai, hogy nem létezik olyan ember, aki ne találna benne olyan igazságot, amely életéhez tartozik. Sőt, fordítva is igaz, olyan dolgokról szerezhet tudomást, amely eddig nem kapcsolódott tudatosan hozzá, érezhette, hogy létezik, mert sok „csodát” élt át már, de nem tudta, hogy honnan is származnak azok.

Annak, aki az olvasmányokat a vége felől szereti visszalapozgatni, meglepetten észlelheti, hogy így is működik mindaz, amit a szerző átadni szeretne az olvasónak. Ha eddig nem sikerült elég ismeretet szerezni testünk felépítéséről, szerveink működéséről, egészen a legapróbb sejtek feladatáig, most, felújíthatja, vagy kiegészítheti azokat, hogy úgymond, feltérképezhesse „belsőjét”.

Olvasás közben rájöhet arra, hogy nem lehet mindennek a központja csak az anyagi test, mert ennek működnie is kell ahhoz, hogy élhessünk. Mégpedig úgy kell működnie, hogy jól érezzük magunkat. Ugye ez nagyon fontos mindenki számára? Majd megtudhatja, hogy az a bizonyos lelki élet, amelyre nem nagyon figyelünk oda, „mert arra nincs szükség, arra nincs idő, az régimódi, az nem a mai világba való” jelzőkkel illetve elhanyagoljuk, és sokszor csak akkor kapunk észbe, amikor a test már beteg, és alapja bizony valamilyen lelki baj. Ha eddig ez nem volt fontos, most azzá lehet!

Mindezek ismeretében egy egész év, minden hónapját külön karolja át, mindazokkal a jellegzetességgel, ami a mi méréskelt éghajlatunk évszakaihoz, és az ember mindennapi tevékenységeihez  fűződik. Minden fejezetben, különösen nagy figyelemmel, és aprólékossággal támasztja alá a szerző mindezeket, a mára is érvényes bibliai idézetekkel, bizonyságot téve hitéről. A hit, a remény, a szeretet az alapja mindannak, ami igazán emberré alakít bennünket. Üzenet mindazoknak, akik folyton érzékelik, de „vakok és „süketek” ahhoz hogy meghallják, megérezzék a Szeretet jézusi szavát.

Biztos, hogy elolvasván a 12 fejezetet, szeretnék a 13.-al folytatni, mert közben sokan rájönnek, hogy mennyire szükségük van mindarra, amit ezzel a mindennapi emberekhez szóló, egyszerű, érthető szavakkal boncolgat a szerző. Rámutat a leggyakrabban felmerülő problémákra,  az egyén és a társadalom oda-vissza ható viszonyára, és főleg a család meghatározó szerepére az egyén jellemének formálásában, ugyanakkor ellátja olyan mélyreható tanácsokkal, amely a sokévi saját és emberekkel, főleg betegekkel való kapcsolatok tapasztalatain alapszik.

Induljunk hát el ennek az érdekes éves útmutató ismeretlen erdei útjain, kisebb-nagyobb ösvényein, meg-megállva egy-egy tisztáson, ahol megpillanthatjuk a fényt, a világosságot, magunkba szívhatjuk erejét, és mire kikerülünk az erdő sűrűjéből, csodálkozva vesszük észre, hogy nem volt könnyű, de megérte, mert másképpen látjuk a világot. Ehhez kívánok kitartást, erőt, és Isten áldását."

Palocsay Erzsébet, biológus

„Kedves Olvasó !

Tartalmas, szép könyvet kézbe venni és lapozgatni még ma, „az elektronikus könyvek” világában is nagy öröm. Külön, szakmai élvezetet nyújt, ha a könyv a testi-lelki egészség széles skáláját felöleli, hasznos gyakorlati tanácsokkal és sok tanulsággal szolgál. Ezekkel a jellemzőkkel rendelkezik Feketéné Bokor Katalin új könyve, mely kivételes, szépen dokumentált remekmű. Hasznos a 12 fejezetre bontás, így minden hónapban, sőt minden nap olvashatunk aktuális újdonságokat.

Az anatómiai, élettani alapszintű ismeretek leírása nagyon sokat segíthet, hisz ezek nélkül nem mindenki érthetné meg a könyvben foglaltakat. A szerző ismereteinek, végzettségének megfelelően megtalálhatók a könyvben a természetgyógyászati tanácsok, javaslatok és a saját életében már évek, évtizedek óta alkalmazott gyakorlati tapasztalatok széles skálája is. Hangsúlyozásra kerül a gyógynövények és az azokból készített teakeverékek szerepe is a gyógyászatban, csakúgy mint a friss levegőn végzett fizikai tevékenység jótékony hatása. A nap gyógyító erejét, a teljesen vegán táplálkozással lehet a legjobban segíteni.

A lelki egészségünk, lelki békénk biztosítása érdekében nem egyszer olvashatunk elgondolkodtatóan szép verseket, dalszövegeket és idézeteket a Szentírásból, melyek örök érvényű igazságokat fogalmaznak meg. Megtudhatjuk, hogy nem elég Isten elé vinni gondjainkat, problémáinkat, –de nem feledkezhetünk meg a személyes erőfeszítéseinkről sem.

Testi egészségünk szempontjából legfontosabb a légzés, majd a folyadékfogyasztás, és csak ezután jön a táplálkozás. Újból meg kell tanulnunk a hasi légzést, melyet újszülött korunkban még tudtunk, és naponta 24 órán át alkalmazzuk. Reggel, éhgyomorra  igyunk meg 1-2 pohár vizet, majd úgy folytassuk, hogy a napi 2,5 liter folyadékot  megkapja szervezetünk. Fontos az egymásra épülő három szint ismerete: az emésztőrendszer, a vér és a sejtek – melyek állandóan oda-vissza kapcsolatban vannak egymással. Télen naponta csak kétszer, nyáron pedig háromszor együnk. Ez magában foglalja azt is, hogy az étkezések között, kizárólag egészséges folyadékot  fogyasszunk, és ne nassoljunk semmit,  egy morzsát se együnk. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra 4-6 héten át és szinte garantálható a meglepően kedvező saját, személyes tapasztalat. Vacsorára keveset együnk és lehetőleg 4-5 órával azelőtt mielőtt ágyba bújunk. „Hogy nyugodtan alhass, üres legyen az alhas.

A szerző bátran felvállalja azt is, hogy nem használ semmiféle táplálék-kiegészítőt, szemben a médiában olvasható, hallható információkkal, melyek szerint a mai szennyezett környezetünkből még a nyers táplálékok fogyasztásával sem tudjuk a szervezetbe juttatni a szükséges mennyiségű és minőségű ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, enzimeket. Egészségi állapota ennek ellenkezőjét bizonyítja. Állíthatom, hogy – jelen ismereteim alapján – ő és férje élnek a legegészségesebb ÉS egyben legolcsóbb módon országunkban. Bölcs előrelátás - a tavaszi, nyári időszak kihasználása a téli tartalékok megteremtésére – és kísértések elkerülése miatt nem járnak minden nap boltba bevásárolni. Bárki képes lehet ugyanerre! Becsüljük meg testünket - a bennünk lakozó Szent Lélek templomát – és mindig sugározzon belőlünk a szeretet. Tanuljunk meg örülni mindennek, még annak is, amit most úgy érzünk, hogy fáj, bánt vagy rossz nekünk – hisz tudnunk kell: minden miérettünk van, mindent  a javunkra formál az Isten. Gyakorlati tanácsként olvashatjuk, hogy keressünk a környezetünkben olyan személyt, akinek súlyosabb egészségügyi, lelki vagy gazdasági problémája van, mint nekünk és segítsük SZERETETTEL. Így az „elefánt” nagyságú személyes gondunk rövid időn belül „bolha” nagyságúvá válik. Minden, amit végzünk, bármi is az, - szívvel, vidáman, szeretettel – és  ne kötelességből- végezzük.
Az ifjúság – ők a jövő generációja – egészségügyi felvilágosítása, személyes példamutatás a szülők, a felnőttek részéről elengedhetetlenül fontos. Mindez ma nagyon nehéz, s ehhez nekünk felnőtteknek is szükséges az önuralom gyakorlása. Használjuk józan paraszti eszünket, hogy ahol lehet, előzzük meg a bajt, a betegséget, s olyan életmódot folytassunk, mely kizárólag segíti – és nem rombolja – az életműködésünket, sejtjeink tevékenységét. Nem feledkezhetünk meg emellett a rendszeres méregtelenítésről sem, szervezetünk kitisztításáról.

Annak ellenére, hogy sok ismert, hallott és olvasott életvezetési tanácsot találunk a könyvben, mégsem eszerint éljük életünket. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre nő a lakosság körében az un. „jóléti társadalom” betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, csontritkulás, allergia, asztma, ízületi betegségek stb.) száma. A szerző életében nem fogyasztott egy falat húst sem - mely a szervezet elsavasodását okozza a magas fehérjetartalom (aminoSAVAK-ból épül fel) miatt- és a vegetáriánus életmódról, már hosszú ideje áttért a vegán (kizárólag növényi eredetű) táplálkozásra.

Tehát a könyvben leírtak, tiszta elméből, tiszta lélekből és tiszta szervezetből származnak! Már csak ezért is érdemes elgondolkodnunk az olvasottakon, majd önkritikusan a tükörbe néznünk és lépésről lépésre, nap, mint nap követnünk a tanácsokat – melyet szívből ajánlok mindenkinek."

Dr. Papp Gábor, szülész-nőgyógyász adjunktus, gyermeknőgyógyász szakorvos

„Feketéné Bokor Katalin új könyve régi hiányt pótol az egészségügyi könyvpiacon. Egy naptár, amely nap, mint nap segít meditálni és törődni egészségünkkel. Paradox helyzet alakult ki, mert – habár a mai orvostudományban döntő bizonyítékaink vannak, hogy a betegségek 80-90 %-a megelőzhető lenne egyszerű életmód-változtatással –, mégis csak a megkérdezettek 13 %-a hiszi, hogy az életmód befolyással lenne egészségi állapotunkra. Ez egy patthelyzet, amiből csak egy holisztikus életszemlélet-változtatás segíthetne kijutni.

A könyv lebilincselő stílusban hívja fel figyelmünket, hogy mi mindent tehetünk egészségünkért. Nap, mint nap figyelmeztet arra, hogy életünk, és egészségünk, nem a sors fintora, hanem örök érvényű törvényszerűségeken múlik, amelyek figyelembevételével a betegségeink zöme elkerülhető, sőt, gyógyítható lenne. Ezt Bokor Katalin több évtizedes természetgyógyászati tapasztalata is alátámasztja.

A könyv még azt is sugallja, hogy ez az élet nem az elszomorító statisztikák gyászmenete kéne legyen, hanem – Isten terve szerint – egészségesen, lelki békében, elégedetten élő boldog szülők, gyermekek, s idősekkel  teljes. Ő megalkotott, és megadott mindent a csodálatos természetben, hogy az ember felhasználhassa egészsége érdekében, bajainak orvoslására. Nekünk csak annyi lenne a feladatunk, hogy mindez tudatosodjon bennünk, és életmód-változtatással tenni tudjunk ezért.

Ehhez kívánok erős elhatározással teljes elindulást  tiszta szívemből!”

dr. Demény János, aneszteziológus, háziorvos

A könyv megrendelhető:
levélben: 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 75.
telefonon: 25/272-893, vagy 30/265-0734
e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.