Kövess minket

Bejelentkezés

2016.01.11. Dr. Tamasi József: Ha egészségesen eszem, miért kell még böjt is?
2016.02.01. Dr. KV Suresh: Az emberiség természete
2016.02.15. Lénárt Gitta: A nyers ételek egészségre gyakorolt hatása, az enzimek jelentősége
2016.03.07. Marton Melinda: Az igazság a gluténról
2016.03.21. Nagy Szaffina és Nagy Károly: Színek, ízek, élő ételek
2016.04.04. Nagyné Szili Zsuzsanna: Tavaszi tisztítókúrák nemcsak vegánoknak
2016.04.18. Sebestyén Szilvia: Ismerd meg a szakszerű vegán étkezést!
2016.05.02. Tóth Gábor: Hogyan növelhetjük élelmiszereink beltartalmát házilag?
2016.05.23. Szabóné Papp Emőke: Vegán táplálkozás tudatosan
2016.06.06. Hémangi Dévi Dászi: Az ízek szerepe a vegetáriánus táplálkozásban
2016.06.20. Marton Melinda: Testtudatos táplálkozás

A rendezvény főszervezője és állandó háziasszonya, Marton Melinda. A program ingyenes.

Helyszín: Magnet Közösségi Ház, Belső Udvar
1062 Budapest, Andrássy út 98.

Vegetáriánus receptversenyHagyományos karácsonyi ételek - vegetáriánus módon

Szeretsz sütni, főzni? Szereted a hagyományos ízeket reform köntösben? Akkor ez a te versenyed! Oszd meg velünk kedvenc karácsonyi ételed, ételeid vegetáriánus receptjét, hogy mások is láthassák, elkészíthessék és élvezzék a finom ízek összhangját. És persze azért is, hogy versenybe szállj számos szép, és érdekes nyereményért.

Mit kell tenned? Töltsd le innen a nevezési lapot és kitöltve küldd vissza a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre 2015. december 4-e éjfélig.

A beküldött recepteket az Egészség-vár Alapítvány honlapján (www.egeszsegvar.hu) és Facebook oldalán tesszük közzé. A legtöbb „Like”-ot kapó receptek beküldőit Hémangi Dévi Dási: Állati finom növényi ízek, vagy A napfénytől a tűzhelyig könyv + DVD vegetáriánus szakácskönyvével, komodorka® egyedi kézműves termékeivel (komodorka.meska.hu), GoVeggie feliratú pólóval, GoVeggie feliratú lenvászon bevásárló táskából összeállított csomaggal díjazzuk.Részletes szabályok: Vegetáriánus receptverseny
Az Egészség-vár Alapítvány 2015. november 20. és 2015. december 20. között vegetáriánus receptversenyt hirdet. A versenyen bárki indulhat, ha a nevezési lapot kitöltve, a megadott határidőig visszaküldi a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A receptek beküldési határideje: 2015. december 4., péntek éjfél.
Olyan saját receptekkel lehet nevezni, amelyet a beküldő már kipróbált, és valamilyen hagyományos karácsonyi étel vegetáriánus változata.

Nevezni 3 kategóriában lehet:
1. Hagyományos karácsonyi étel lakto vegetáriánus módon elkészítve. (Lakto vegetáriánus az az étel, amelyben a növényi alapanyagok mellett tej és tejterméket is találhatók, de tojás, és más állati, pl. zsír nem.)
2. Hagyományos karácsonyi étel vegan módon elkészítve. (Vegan vegetáriánus étel az, amely kizárólag növényi alapanyagokat tartalmaz.)
3. Hagyományos karácsonyi étel nyers vegan módon elkészítve. (Nyers vegan az az étel, amely kizárólag növényi alapanyagokból készült és a készítése során nem, vagy maximum 40 fokig hőkezelték az ételt. )

A beküldött recepteket az Egészség-vár Alapítvány saját honlapján (www.egeszsegvar.hu) és saját Facebook oldalán (Vegetáriánus Fesztivál) teszi közzé. A 3 meghirdetett kategóriában az első 3 helyezettet díjazzuk. Kategóriánként a legtöbb „Like”-ot kapott recept kerül az első helyre. A nyerteseknek a nyereményüket postán juttatjuk el.

A receptekre az Egészség-vár Alapítvány hivatalos Facebook oldalán, az „Egészség-vár Alapítvány”-on egy „Like”-kal lehet szavazni 2015. december 20., vasárnap éjfélig.

A nyereménycsomagokat a következő ajándékokból válogatjuk (egy csomagba nem kerül bele az összes, itt felsorolt ajándék):
Egyedi kézműves termékek komodorka® műhelyéből: komodorka.meska.hu
Hémangi Dévi Dási: Állati finom növényi ízek, vagy A napfénytől a tűzhelyig könyv + DVD
Go Veggie feliratú póló
GoVeggie feliratú lenvászon bevásárló táska

 

Töltsd le most a nevezési lapot és küldd be kedvenc recepted!

A Vega Baráti Kör programja 2015. II. félév

 

A Vega Baráti Kör 2013. szeptember óta működik. Rendezvénye a Vega Est, ami kéthetente hétfőnként este 18:00-20:00 között kerül megrendezésre a Magnet Közösségi Ház Belső Udvarában. A Vega Est főszervezője és állandó házi asszonya, Marton Melinda. A program ingyenes!

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek lehetnek tanúi, akik 2015. április 3. 16:00 és április 4. 16:00 óra között ellátogatnak a Városligetbe (Paál László sétány, Napozórét; más, bejelentett rendezvény esetén a start/cél módosulhat). Amatőr vegán futók, egymást váltva, 24 órán át fognak futni az Olaf Palme sétány–Városligeti körút–Városligeti-tó útvonalon, hogy megmutassák, kizárólag növényi táplálékok fogyasztásával is lehet fitt, egészséges, boldog életet élni.

A Vega Baráti Kör 2013. szeptember óta működik. A rendezvénye a Vega Est, kéthetente hétfőnként 18.00-20.00 között kerül megrendezésre a Magnet Közösségi Ház Belső Udvarában. A részvétel ingyenes.
1062 Budapest, Andrássy út 98.

2015-ben új, izgalmas programokkal várunk, ha szeretnéd megismerni a vegetáriánusságot alaposabban, akkor itt a helyed! Ismerd meg a vegetáriánus konyha sokszínű világát!

2015. 01.12 Sebestyén Szilvia: Hogyan, mitől és miért működik a Makrobiotika táplálkozás tudománya?
2015. 01.26 Tóth Viktor: Hogyan növelhető a fizikai és a szellemi erőnlét vegán táplálkozással? Maximális sportteljesítmény vegánként
2015. 02.09 Lehel Csaba: Világvége vagy világbéke? A tányérodon dől el!
2015. 02.23 Nagy Zita: Mit eszik a vegagyerek?
2015. 03.09 Hémangi Dévi Dászi: Indiai vegetáriánus konyha, avagy vegetarianizmus a gyakorlatban
2015. 03.23 Réparetek: A vegán konyha alapjai - Főzzünk-süssünk tej-, tojás- és húsmentesen!
2015. 04.20 Govinda: Föld Napja ünnepség
2015. 05.04 Tóth Gábor: Hogyan építsük fel mindennapi étrendünket a gyakorlatban? Menüsorok, ötletek, vegán tábori étrendek
2015. 05.18 Nagy Ferenc: Ételünk és Életünk - Az ember tápláléka a 7 bibliai korszakban.
2015. 06.01 Martinovich Tamás: A vegetáriánus életmód spirituális háttere a teozófia szemléletmódja alapján
2015. 06.15 Vagány Veganok: Egészségtudatos táplálkozás

Május végétől kapható a hazai makrobiotika hiánypótló alapműve!

A könyv nélkülözhetetlen segítség azoknak, akik a makrobiotika segítségével szeretnék átformálni az életüket, megőrizni és helyreállítani egészségüket vagy megelőzni bizonyos betegségeket. A makrobiotika az ősi keleti filozófia bölcsességein alapuló életmód, amely a testi-lelki egyensúly megtartására, illetve visszaállítására törekszik. Könyvünk szakszerű segítséget nyújt az ételek alapanyagainak helyes kiválasztásától kezdve a megfelelő konyhatechnikák elsajátításáig, elmélet, gyakorlat és sok recept elsősorban hazai alapanyagokkal. A makrobiotika gyakorlati megvalósítását izgalmas, változatos alapreceptek segítik, amelyeket színes illusztrációk szemléltetnek.
A Kossuth Könyvkiadó színes, illusztrált, elegáns kivitelű kiadványának terjedelme 240. oldal, fogyasztói ára: 4500 Ft

Megvásárolható szombaton és vasárnap az I. teremben a színpad melletti makrobiotika standon.
További információk: honlap: www.makrobio.hu e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon 20-245 4674

Vegánoknak és leendő vegánoknak!:)
Sokan értünk egyet abban, hogy az állatok nem tárgyak, hanem személyek. Nem azért vannak, hogy minket kiszolgáljanak. Nem azért vannak, hogy használjuk őket. Mégis az emberek többsége napi szinten aktívan hozzájárul ahhoz, hogy fennmaradjon az állatok tárgyiasított használatán alapuló gazdaság. Szerencsére azonban egyre több emberhez jut el a „hír”, hogy lehet élni állatok kihasználása nélkül is. Mind abban a tévhitben nőttünk föl, hogy ha hús nem is, de tej, tojás kell az egészséghez. Nagy öröm, hogy ma már az Amerikai Dietetikusok Szövetsége is kimondja, hogy a vegán étrend teljesen egészséges az élet minden szakaszában. Teljesen feleslegesen tartjuk tejelő-tojó rabszolgaként az állatokat.
Ez a klub azokért született, akik még csak kezdenek vegánok lenni, vagy éppen csak szeretnének, de még túl nehéznek érzik. Nem nehéz egyáltalán. Csak jó, ha van, akitől tanácsot kérj, akivel megbeszéld, ha valamiben nem vagy biztos.

Vegetáriánusokat keresnek egy kutatáshoz. A résztvevőket arra kérik, hogy vagy e-mailben, vagy ha tudnak rá időt szakítani, akkor egy személyes beszélgetés keretében meséljék el, miért és hogyan váltak vegetáriánussá. Ezek az interjúk egy olyan hosszabb távú pszichológiai kutatás fontos részét képezik, ami arra keresi a választ, miként tudjuk hatékonyabban képviselni mind az állatok valódi védelmét, mind a környezetvédelmet, mind az egészséges életmódot.

Ha van kedve résztvenni, íronj a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A kérdőíves kutatás eredményeit ezen a blogon lehet olvasni: www.boldogvegan.blogspot.com

A legjobb módja az éghajlatváltozás hatásainak csökkentésére, ha mérsékeljük a húsfogyasztást. Hírességek és aktivisták, az egészséges életmód követői az ex-Beatles taggal – Paul McCartney-val – az élükön meghirdették a Húsmentes Hétfő kampányt. Arra bíztatják az embereket, hogy a Föld érdekében legyenek hetente egy napra vegetáriánusok. A nemzetközi kampányt támogatják olyan hírességek is, mint Bryan Adams, Kevin Spacey, Doris Day és Alec Baldwin, Chris Martin. Ismert brit szakácsok is csatlakoztak a kampányhoz, és hétfőnként vegetáriánus menüt kínálnak, hogy a hétnek legalább egy napján mellőzzék a húsevést a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében.

... de a bábákat börtönbe zárnák 

Középkori módszerek G. Á. ellen
- Az Alternatal Alapítvány sajtóközleménye –

Feltehetően gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnák meg G. Á.-t, aki eddig foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt állt a bíróság előtt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése szerint G. Á. és vádlott-társai ügyét a Fővárosi Bíróságra helyezik át. Habár a két bűncselekmény büntetési tétele azonos, az emberölés a nyilvánosság előtt súlyosabbnak minősül. G. Á. védői szerint a legújabb szakértői vélemény nem hozott olyan fordulatot az ügyben, ami indokolná az eltérő minősítést. A bíróság döntése váratlan és érthetetlen. Nem tudunk olyan esetről, amikor kórházi szülész-nőgyógyászt vádoltak volna gondatlan emberöléssel.