Kövess minket

Bejelentkezés

Vegánoknak és leendő vegánoknak!:)
Sokan értünk egyet abban, hogy az állatok nem tárgyak, hanem személyek. Nem azért vannak, hogy minket kiszolgáljanak. Nem azért vannak, hogy használjuk őket. Mégis az emberek többsége napi szinten aktívan hozzájárul ahhoz, hogy fennmaradjon az állatok tárgyiasított használatán alapuló gazdaság. Szerencsére azonban egyre több emberhez jut el a „hír”, hogy lehet élni állatok kihasználása nélkül is. Mind abban a tévhitben nőttünk föl, hogy ha hús nem is, de tej, tojás kell az egészséghez. Nagy öröm, hogy ma már az Amerikai Dietetikusok Szövetsége is kimondja, hogy a vegán étrend teljesen egészséges az élet minden szakaszában. Teljesen feleslegesen tartjuk tejelő-tojó rabszolgaként az állatokat.
Ez a klub azokért született, akik még csak kezdenek vegánok lenni, vagy éppen csak szeretnének, de még túl nehéznek érzik. Nem nehéz egyáltalán. Csak jó, ha van, akitől tanácsot kérj, akivel megbeszéld, ha valamiben nem vagy biztos.


A Vegán Klub név nem takar egyebet, mint rendszeres, barátságos hangulatú találkozókat, beszélgetéseket azoknak, akik vegánok vagy törekednek rá, hogy azok legyenek. Tavaly szeptemberében indult a dolog „Vegán Filmklub” néven, ahol egy frissen lefordított angol filmet néztünk meg, mely a vegán életmódot mutatja be több különböző szempontból. (A film az augusztusi fesztiválon is műsoron lesz!) A vetítés után sokat beszélgettünk és így született az ötlet.
Ezeket a klub délutánokat általában vasárnaponként tartjuk, újabban a Margitszigeten, amolyan piknik formájában. Mindenki hoz valami finom vegán sütit, pogácsát, vagy ha nem tud még sütni, akkor csak valami gyümölcsöt vagy salátát. A beszélgetések általában egy-egy téma köré csoportosulnak, olykor csinálunk játékos feladatokat. 15-20 embernél nem szoktunk többen lenni és azt hiszem, ez így pont jó is.
Nem vagyunk hivatalos szervezet és nem is szeretnénk azok lenni. Csupán az a cél, hogy segítsünk azoknak, akik szeretnének olyan életet élni, ami nem alapszik a gyengébbek kihasználásán.
Akit érdekel, bővebben is olvashat róla a Vegán Blogon: www.boldogvegan.blogspot.com
Vagy érdeklődhet e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebookon is megtalálsz minket Vegán Csoport néven!
Bonifert Anna