Kövess minket

Bejelentkezés

Magyarországon egyedülálló kezdeményezésnek lehetnek tanúi, akik 2015. április 3. 16:00 és április 4. 16:00 óra között ellátogatnak a Városligetbe (Paál László sétány, Napozórét; más, bejelentett rendezvény esetén a start/cél módosulhat). Amatőr vegán futók, egymást váltva, 24 órán át fognak futni az Olaf Palme sétány–Városligeti körút–Városligeti-tó útvonalon, hogy megmutassák, kizárólag növényi táplálékok fogyasztásával is lehet fitt, egészséges, boldog életet élni.

Az esemény célja a vegán életmód népszerűsítése, a fehérjével és egyéb táplálkozással kapcsolatos tévhitek eloszlatása. A helyszínen 24 órán át infopult is működik majd, ahol az érdeklődők személyesen is feltehetik kérdéseiket a szintén vegán adminoknak, illetve a futóknak.

Április 4. délutánra, az utolsó, legnehezebb órákra Beda Szabolcs vegán maratonfutó és Kertész Róbert vegán ironman is jelezte részvételét.

A szervezők buzdítják a világ vegánjait, hogy ugyanezen dátumra szervezzenek hasonló kihívást, vagy akár egyénileg fussanak néhány kilométert, és osszák meg a készített képeket.

A rendezvényre minden olyan, táplálkozásában és életmódjában is vegánt várnak, aki akár 100 métert szívesen lekocogna a Ligetben.

És hogy senki ne érezze kizárva magát, 2015. április 4. 16:00 órától Vegán Piknik veszi kezdetét, ahová a kezdő vegánokat, vegetáriánusokat vagy nyitott gondolkozású vegyes táplálkozásúakat is szeretettel várják.

Az eseménnyel kapcsolatban további információ, vegán maratonisták motiváló sorai, résztvevők listája megtalálható:

http://www.facebook.com/events/856236591103214/