Kövess minket

Bejelentkezés

Hozzávalók:
1 dl száraz köles, 3 dl víz
10 dkg vöröshagyma
15 dkg napraforgómag, 2 ek. hidegen sajtolt olaj, 15 dkg pálmazsír (bio margarin)
1 ek. apróra vágott (vagy szárított) petrezselyem zöldje, 2 tk. lestyán, 1 mk. kurkuma, 2 tk. mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk. borsikafű, 1 csapott mk. fehérbors, 1 tk. Vegamix ételízesítő, tengeri só

Elkészítés:
Feltesszük főni a kölest az összes fűszerrel, a vöröshagyma, a fokhagyma, az olaj és a margarin kivételével.
Amíg megfő, szép aranysárgára pirítjuk a napraforgómagot, majd miután kihűlt kávédarálóban finomra daráljuk.
Ahogy a köles elkészül, azonnal adjuk hozzá a napraforgót és azokat, amiket kihagytunk, majd még forrón alaposan összeturmixoljuk.

Csaknem valamennyi gyümölcs tartósítható aszalással, ez a legtermészetesebb tartósítási módszer, mert megőrzi az eredeti gyümölcs szinte valamennyi értékét. Természetes módon (tehát nem a tűző napon, hanem a száraz légáramban aszalt gyümölcsök) a leghasznosabbak. A magas hőmérsékletű aszalás sajnos az eredeti enzim- és vitamintartalmat tönkreteszi, az értékes gyümölcsöt pusztán élvezeti cikké változtatja.

Hozzávalók:
Pitetésztához:
100 gr. teljes őrlésű liszt, 100 gr. zabpehelyliszt, 2 ek. olaj, 1 kk. só, kb. 1 dl. víz
Töltelékhez:
300 gr. nyers, reszelt sütőtök, 200 gr. őrölt mák, 2 ek. méz (gabonaszirup)
2 tk. őrölt fahéj, kevés őrölt gyömbér,
pár csepp citrom- és narancsolaj, 3 ek. keményítő, 2 dl. víz, 100 gr. áztatott mazsola

Ovo-lakto vegetáriánus recept.