Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
4 db paradicsom
1 db cukkini
1 db patisszon
1 kisebb fej brokkoli
1 marék mogyoró
3 evőkanál olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál oregano
1 kávéskanál pirospaprika
1 bögre köles

Elkészítés:
Egy éjszakára beáztatjuk a kölest. Másnap kétszeres mennyiségű vízzel, kevés sóval főzzük meg. A köles hamar duzzad, felszívja a vizet, figyeljünk arra, nehogy odaégessük. Ha szükséges, akkor pótoljuk az elpárolgott vizet.
A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot negyedekre vágva a főzőtálba tesszük, a többi zöldséget kockára vágva egyelőre félretesszük. A paradicsomot az olajon kevés vízzel és sóval szétfőzzük, ekkor adjuk hozzá a többi zöldséget, a mogyorót és még egy kevés vizet. Amikor a zöldségek puhára főttek, akkor adjuk hozzá a fűszereket, 2 percig még főzzük, majd fedő alatt hagyjuk kicsit hűlni.
A kölest összekeverjük a főtt zöldségekkel és már fogyasztható is.