Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
80 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg szójaliszt
1 dl olívaolaj
25 dkg barna szezámmag
5 dkg élesztő
1/2 liter melegvíz
2 csipet barna nádcukor
1 kávéskanál rozmaring

Elkészítés:
Az élesztőt a vízzel és a cukorral futtassuk fel. A szezámmagot száraz serpenyőbe téve, a láng felett folyamatosan mozgatva pirítsuk meg. Vigyázat: nehogy odaégjen! Keverjük össze a lisztet a többi hozzávalóval, adjuk hozzá a pirított szezámmagot és a megfuttatott élesztőt. 2 cm vastagra nyújtsuk a tésztát, pogácsaszaggatóval vágjunk belőle pogácsákat és olajozott tepsire tegyük. Először 10 percig nagy lángon, majd 30-40 percig közepes lángon süssük.