Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 nagy szem burgonya
fél karalábé
fél zellergumó
2 marék zöldborsó vagy zöldbab
(esetleg: néhány levél kelkáposzta)
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pici só
2 evőkanál olivaolaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál kurkuma
2-3 babérlevél

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát 2-3 darabra vágjuk, a vörös- és a fokhagymát egészben hagyjuk. Fazékba tesszük a zöldségeket, vizet adunk hozzá és beletesszük a sót és a babérlevelet. Fedő alatt főzzük, amíg felforr. Külön pohárban összekeverjük az olivaolajat, a pirospaprikát és a kurkumát majd a forrásban lévő levesbe öntjük. 15 percig tovább főzzük fedő alatt.