Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
1 kígyóuborka
2 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál méz
ízlés szerint: 1 evőkanál reszelt friss gyömbér
3 evőkanál barna szezámmag

Elkészítés:
Ha tudjuk, akkor bio uborkából készítsük el a salátát! Az uborkát megtisztítjuk (a héját nem szükséges eltávolítani) majd hajszálvékony karikákra reszeljük. Használjunk egy olyan tálat, amibe belefér majd az egész saláta és a teteje jól zárható. Az oliva olajat, az almaecetet, a szójaszószt és a mézet ebben a tálban jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a friss gyömbért is és lazán elkeverjük. Az öntethez hozzáadjuk a lereszelt uborkát, lezárjuk a tálat és mintha mixeres pohár lenne, jól összerázzuk a benne levőket. A végén megszórjuk a szezámmaggal. Ha kicsit pikánsabb ízt szeretnénk elérni, akkor a szezámmagot egy serpenyőben a láng felett folyamatosan rázogatva óvatosan megpiríthatjuk, esetleg kis mozsárban meg is őrölhetjük. (Vigyázat, mert könnyen odaég!)