Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept

Előkészítéssel, sütéssel max 45-60 perc alatt megvan.

Hozzávalók:
2 csomag szejtán pl. magyarors, gyrosos ízesítésű stb... (vagy magunk is készíthetünk szejtánt, ekkor mi izesíthetjük gyros fűszerrel, magyaros fűszerekkel, és ebben  pácoljuk olajos alapon a szejtánt – ez sem sokkal bonyolultabb)
2dl teljes örlésű liszt
2 púpos mk pirospaprika és csípőspaprika ízlés szerint
2 db vöröshagyma – szeletelve
4-6 db paradicsom – szeletelve
2 db paprika szeletelve
1/2 ek majoránna
némi olaj

Elkészítés:
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. A lisztből és paprikából paprikás lisztet készítünk, amiben vékonyan meghempergetjük a szejtán csíkokat. A tepsi aljára paprikás lisztes szejtánok kerülnek, majd a hagyma, paprika szeletek, meghintjük majorannával, majd jönnek a paradicsom karikák. A legtetejére ismét paprikás lisztbe forgatott szejtán csíkok kerülnek, amik a sütés hatására különlegesen ízletesen ropogósak lesznek (az alullévők pedig remek szaftot adnak a zöldségeknek). Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb 30 perc alatt kész is van.

Petrezselyemmel díszített párolt barna-rizzsel kínálom, melyhez fokhagymás yofu öntetet (1 pohár yofu jól elkeverve 1 nagyobb kerezd zúzott fokhagymával) javaslok. De az öntet el is hagyható.