Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
A palacsintához:
kb 4-5 dl víz
csipet só
1-2 ek cukor
6 dl - liszt pl. teljes őrlésű tönköly és zabpehely liszt keveréke;
tetszés szerinti mennyiségű bodza virága - lehet szárított v. friss is
2 ek. olivaolaj a tésztába
ízlés szerint mézeskalács fűszerkeverékkel fel lehet turbózni a tésztát

A töltelékhez:
2 dl bulgur - búzatöret
20 gramm vaníliás cukor
10 dkg mazsola
2-3 ek méz
1 mk/tk kardamon
1 marék apróra metélt hámozott rebarbara (aki nem szereti a savanykásat, kevesebbet rakjon bele)
némi oliva olaj
(Extra opcionális: némi borsmenta/és/vagy/citromfű)
 
Elkészítés:
A palacsinta tészta összetevőit jól összeturmixoljuk és palacsinta sűrűségű masszát kapunk. Akkor jó ha nem túl híg de nem túl sűrű. Palacsintákat kisütjük a teflon serpenyőben.
A töltelékhez 2x mennyiségű vízben megfőzzük a bulgurt. Ha kész ízesítjük a vaníliás cukorral, kardamonnal, éa adunk hozzá még vizet és a rebarbarát, majd sűrű kása szerűségűre főzzük. Ha már nagyjából kihült, hozzáadjuk a mézet és az oliva olajat és jól elkeverjük, akkor jó ha egy masszív de kenhető masszát kapunk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintánkat; felgönygyöljük vagy félbehajtjuk.
Esetleg némi savanykás gyümölcs öntettel v. karob szósszal kínáljuk.