Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók
Dió milánói:
egy csésze dió - durvára/darabosra őrőlve
vöröshagyma - apróra vágva
paradicsom lé/püré/friss paradicsom
némi zsíradék pl. kókusz-zsír
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
késhegynyi szerecsendió
díszítésnek szezámmag (amúgy jó ízt is ad neki)

Ízes puliszkához:
csészényi kukoricadara

borsika fű ízlés szerint
víz
oliva olaj
 
Elkészítés:
Dió Milánói: a zsiradékon megfuttatom a hagymát, belerakom a többi összetevőt és készre párolom, ha szükséges sűrítem . A diónak nem kell sok hőkezelés. 5 perc alatt megvan. Tálaláskor szezám maggal hintem díszítésként.
Ízes puliszka: a forró vízbe sűrű kavargargatások mellett belekeverjük a kukorica darát, a sót, a borsikafüvet. Kása sűrűségűre készítjük. Tálaláskor meglocsoljuk oliva olajjal.