Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept. Hozzávalók:
200 gramm durum tészta /lehetőleg olyan cső, ami nem ázik el könnyen/
egy nagy marék spenót
2 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsom
bors
szerecsendió
kevés olivaolaj
díszítésnek piros arany és/vagy pirított szezámmag
 
Elkészítés:
Először kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közben beleszórjuk a borsot, szerencsendiót. Ha összeesett, belekeverjük a tésztát és továbi 10 percig érleljük az ízeket. Ha szinte majd odatapad az edény aljára akkor kész is van. Levéve a tűzről, megöntözzük oliva olajjal, mely különkeges aromát ad neki, majd a zúzott fokhagymával ízesítjük.
Szezámmaggal és/vagy pirosarannyal, paradicsommal díszítjük.