Kövess minket

Bejelentkezés

Ovo-lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:
3 tojás
5 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor
15 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
2 dl édes tejszín
15 dkg ribizli
1 csomag zselatinpor
3 dl víz
1 piros tortabevonó-zselé
fél sütőpor
15 dkg margarin
10 dkg darált dió
2 evőkanál méz
2 dl tejföl

Elkészítés:
A margarint, mézet, kristálycukrot, tojássárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, lisztet, sütőport, darált diót, végül a tojásfehérjék kemény habját. Kivajazott tortasütőben takaréklángon sütjük. Ha megsült, kivesszük a formából és a tortaformaalját fordítva visszahelyezzük a tortakarikába és rátesszük a tortalapot. A tejfölt összekeverjük a ribizlivel, 10 dkg porcukorral és a tejszínnel. A ribizliből és a tejszínből félreteszünk a díszítéshez. A zselatinport 1 dl vízzel felfőzzük, hozzákeverjük a ribizlis masszához és ráterítjük a tortalapra. Gyorsan dolgozzunk mert hamar köt. A tortazselé port összekeverjük 5 dkg porcukorral, 2 dl vízzel felfőzzük, majd kevergetve kihűtjük. Ha sűrűsödik, ráterítjük a töltelékre. A megszilárdulás után a maradék ribizlivel és tejszínhabbal díszítjük. 2-3 óra hűtés után vesszük csak le a tortakarikát.