Kövess minket

Bejelentkezés

Ovo-lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:

A leveshez:
25 dkg sárgaborsó
2 liter víz
2 evőkanál étolaj
5 dkg liszt
kevés reszelt hagyma

A gyűszű tésztához:
1 tojás
15dkg liszt
1 evőkanál tej
kevés só
2-3dl étolaj

Elkészítés:
2 5dkg sárgaborsót 2 liter vízben puhára főzök. Ha a borsó megfőtt 2evőkanál étolajból vagy 5 dkg lisztből és kevés reszelt hagymával készült zsemle színű rántással berántom utána megsózom. A gyűszű tésztához: 1 tojás, 15 dkg liszt és 1 evőkanál tejjel kevés sóval levestésztát gyúrok. Vékonyra kisodrom és a levestésztát félben egymásra hajtom. Másfél-két cm átmérőjű lisztezett(gyűszű)szaggatóval szaggatom. 2-3 dl étolajban kisütöm a leveshez tálalom.