Kövess minket

Bejelentkezés

Lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
5 dkg sajt
3 dkg vaj
1 pohár joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 mokkáskanál  őrölt kurkuma
ízlés szerint kapor vagy 1 mokkás kanál szárított kaporlevél
3 dkg mandula vagy kesudió

Elkészítés:
A megtisztított karfiolt felrakjuk főni, közben a sajtot megreszeljük. Ha jó puha már a karfiol, leszűrjük, kihűtjük. Turmixgépbe öntjük a joghurtot, a vajat, az apró rózsáira szedett karfiolt, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Bő 3-4 percig turmixoljuk, ha nehezen forog, villával megkavargatjuk. A masszát félretesszük pihenni (akár hűtőbe), hogy az ízek jól összeérjenek. Előételként zöldségmártogatós, pirított kenyérre kenve is kitűnő.
Megjegyzés: A kurkuma csodálatos sárga színt kölcsönöz a krémnek, de el is hagyható belőle!