Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók (1 személyre):
3 púpozott evőkanál csicseriborsóliszt
1 teáskanál őrölt lenmag
1 ek olivaolaj+ még olívaolaj a sütéshez
annyi víz amennyit felvesz (kb fél csésze)
1 kiskanál őrölt koriander
1/2 kiskanál kurkuma
1/2 kiskanál pirospaprika
só,csili ízlés szerint

A céklasalátához:
2-3 közepes cékla
1 nagy gerezd fokhagyma
ízlés szerint tökmagolaj
1 kiskanál gyömbérpor
ízlés szerint citromlé és méz

Elkészítés:
A  palacsinta hozzávalóit botmixerrel vagy robotgéppel kikeverjük.
Fél órát állni hagyjuk, addig elkészítjük a céklasalátát: A céklákat és a fokhagymát lereszeljük, megszórjuk a gyömbérrel és meglocsoljuk a citromlével és a tökmagolajjal.
A fél óra elteltével folytatjuk megnézzük a palacsintatésztát, ha úgy gondoljuk hogy túlságosan besűrűsödött, még adunk hozzá egy kis vizet. Ezután kiolajozzuk a palacsintasütőt és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A kész palacsintákat a céklasalátával megtöltve tálaljuk, ha gondoljuk kínálhatunk hozzá szójajoghurtot is.