Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Nekem ez az egyik kedvencem mostanában, sosem lesz teljesen egyforma, épp ez a jó benne...

Jó nagy serpenyőbe, lábosba (aminek fedője is van) öntök kétféle olajat, általában hidegen sajtolt napraforgót és szóját (tökmaggal is remek) Sok-sok hagymát (többfélét) párolok benne (fehéret, lilát, édeset, pórét, vöröset....ami éppen van). Hozzáteszem a paradicsomokat héjastól, a piciket (koktélparadicsom pl.) egészben a nagyobbakat (pirosat, sárgát, zebrát...) felvagdosva, szeretem ha 2-3 fajta legalább van benne. Ez nagyon hasznos is, mert minden felhasználódik a hűtőből. Amint levet eresztettek a paradicsomok, jöhetnek a felszeletelt paprikák....zöldek, pirosak, hegyesek, csípősek, természetesen többféle ebből is. És már alig fér az edényben....Időnként megkeverem. Megszórom bio zöldségleves porral, némi borssal, esetleg fokhagymát, köményt lehet bele morzsolni.

Utána az alábbiak szoktak történni a lecsóalappal:
gombát teszek hozzá, laskát és shitaket legfőképpen
tönkölyjavát kockázok bele, nagyon finom
cukkinit és zöldbabot vágok hozzá
nagyon zsenge, hüvelyestől ehető zöldborsót teszek bele
és padlizsánt szinte mindig

Úgy szeretem leginkább, ha jó puhára párolódnak a zöldségek, összeszerelmesednek az ízek a végén megkínálom 1-2 kanál extraszűz olivaolajjal a szemnek is élvezet. Magában, barna rizzsel, ropogós rozskenyérrel (igazival!) kínálom.