Kövess minket

Bejelentkezés

Ovo-lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:
60 dkg gyümölcs
27 dkg tea vaj
18 dkg cukor
5 csomag vaníliás cukor
4 tojás
30 dkg liszt
13-15 dkg darált dió
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 citrom
fél dl tej

Elkészítése:
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat. A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel. A masszába belekeverjük a meggyszemeket kevés meggylével. Kb. 25-30 perc alatt megsül, de onnan tudjuk meg hogy mikor van kész, hogy a süti teteje világosbarna lesz.