Kövess minket

Bejelentkezés

Lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:
1 kg friss vagy 2 csomag mirelit spenót
½ liter tej
1 pohár tejszín
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál liszt
1-2 evőkanál olaj
só,  szerecsendió, koriander
10 nagy magos olívabogyó
40 dkg fetasajt
kevés egész zöldbors
10-20 dkg shitake gomba

Elkészítés:
A hosszú neve ellenére rendkívül egyszerű és harmónikus ízhatású étel.
A spenót természetesen lehet mirelit is, így egyszerűbb és gyorsabb az elkészítés, de íz tekintetében kevésbé intenzív lesz.

Spenótmártás: A spenótot megtisztítjuk, megszabadítjuk a vastagabb erektől, és apróra vágjuk. Ez után kevés olajban üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejjel és tejszínnel, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótot és felforraljuk kis lángon. Ha felforrt, sózzuk, fűszerezzük. Kb. 10 percig főzzük. Ahogy a spenót megpuhult, illetve a főzelék felfőtt, összeturmixoljuk.

Tészta: A lehetőleg tojásnélküli tésztát megfőzzük, egy pici extraszűz olívaolajjal meglocsoljuk amikor kész van, s jól összekeverjük.

Az olívabogyót ( kb. 10 kövér érett és magos! szemet) kiválasztunk, a magját kivesszük és  kicsi darabokra vágjuk. A szárított shitakegombát 30-50 percig tiszta vízben áztatjuk – amit már a főzés elején megteszünk –, majd azt is apró darabokra vágjuk, hogy jobban átjárja a falatokat az ízek aromája. Egy olívaolajos serpenyőben a gombát és az olívát megpirítjuk, közben egész zöldborsot adunk hozzá, majd amikor már kezd megpirulni, hozzáadjuk a már elkészített spenótot. Ezt jól összerottyantjuk, majd a vége előtt néhány perccel belekockázunk egy doboz fetasajtot. Én speciel paradicsomot eszek még hozzá, hmm Isteni eledel.