Hozzávalók:
Tészta:
0,5 kg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk. szódabikarbóna
fél citrom leve
méz/őrölt sztévia levél/rizsszirup ízlés szerint
fahéj
1 dl olaj
Töltelék:
1 közepes főzőtök
20 dkg őrölt mák
méz/őrölt sztévia levél/rizsszirup ízlés szerint
fahéj
áztatott mazsola
Elkészítés:
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és a citrom kivételével a többi összetevőt, majd hozzáöntjük a kb. 2 dl vízzel összekevert citrom levét. Jól gyúrható tésztát kell kapjunk, amit egy órán át pihentetünk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a tököt megpucoljuk, kivesszük a magházát, durvára reszeljük, enyhén megpároljuk és összekeverjük a többi töltelék-hozzávalóval.
A tésztát pihentetés után kinyújtuk, a közepére halmozzuk a tölteléket és rétes-szerűen feltekerjük. A tetejét megszurkáljuk, kiolajozott tepsibe helyezzük és közepes lángon barnára sütjük - kb 40 perc alatt.