Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
500 gr brokkoli
kb.200-250gr tojásnélküli, teljes kiőrlésű búzából készült száraz tészta
1 nagy fehér répa
1 nagy sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymapor)
tengeri só, őrölt bors, oliva olaj

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira vágom és levágom a szárát. Forrásban lévő sós vízben félpuhára főzöm a brokkoli rózsáit. A vízbe egy csipetnyi szódabikarbónát is teszek, hogy kiemelje a szép zöld színt. Ezalatt egy másik edényben megpirítom olajon az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Azután hozzáadom a nagylyukú reszelőn lereszelt szárát a brokkolinak, továbbá a reszelt fehér répát és sárgarépát. Megfűszerezem a zöldségeket tengeri sóval és őrölt borssal. Egy kicsi párolás után hozzáadom az előfőzött brokkoli rózsáit. Fedő alatt még párolom egy kicsit a zöldségeket.Ezalatt sós vízben kifőzöm a tésztát és a végén összekeverem a zöldséggel.