Kövess minket

Bejelentkezés

Ovo-lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:
fél kg tarka bab
1 fej vöröshagyma
1 tk morzsolt oregano
1 ek morzsolt kakukfű
1 ek édesnemes piros paprika
3 gerezd fokhagyma
1 szál piros répa

1 tojás
15 dkg tönköly fehérliszt
15 dkg teljes kiőrléső búzaliszt
20 dkg száraz sajt

Elkészítés:
A beáztatott babot feltesszük főni a répával, a hagymával, a fokhagymával, az oregánoval, a paprikával és a kakukfűvel, majd sóval ízesítjük. Fedőt ne tegyünk az edényre, hogy a babban lévő gázok elillanjanak. Csak annyi vizet öntsünk rá, amennyi éppen ellepi. Amíg fő a bab a kétféle lisztből, a tojásból kemény tésztát keverünk, szükség szerint engedjük fel vízzel. Olajos sós vízbe szagassunk belőle nagyméretű galuskákat. Ha elkészült a galuska, szűrjük le, keverjük össze a megfőtt babbal, öntsük tepsibe az egészet, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, végül tegyük forró sütőbe mindaddig, míg a teteje szép piros színt nem kap. Igazi kalória dús téli étel, melyhez savanykás kísérő italt ajánlok.