Kövess minket

Bejelentkezés

Hozzávalók:
1 dl száraz köles, 3 dl víz
10 dkg vöröshagyma
15 dkg napraforgómag, 2 ek. hidegen sajtolt olaj, 15 dkg pálmazsír (bio margarin)
1 ek. apróra vágott (vagy szárított) petrezselyem zöldje, 2 tk. lestyán, 1 mk. kurkuma, 2 tk. mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk. borsikafű, 1 csapott mk. fehérbors, 1 tk. Vegamix ételízesítő, tengeri só

Elkészítés:
Feltesszük főni a kölest az összes fűszerrel, a vöröshagyma, a fokhagyma, az olaj és a margarin kivételével.
Amíg megfő, szép aranysárgára pirítjuk a napraforgómagot, majd miután kihűlt kávédarálóban finomra daráljuk.
Ahogy a köles elkészül, azonnal adjuk hozzá a napraforgót és azokat, amiket kihagytunk, majd még forrón alaposan összeturmixoljuk.