Kövess minket

Bejelentkezés

Ha kérdései vannak a vegetáriánus táplálkozással kapcsolatban, ha szívesen kipróbálná, de nem tudja hogyan kezdje el, vagy ha már gyakorolott vegetáriánus, és pont ezért számtalan kérdése van, akkor írjon levelet Tanácsadóinknak.

Benda Judit, Bokor Katalin, Tóth Gábor, Tuboly Beatrix és Varga Sándor szívesen várják kérdéseiket az info [kukac] egeszsegvar.hu e-mail címen vagy az itt található üzenfőfalon keresztül. Kérdéseikre – elfoglaltságaik függvényében – igyekeznek hamar, egy héten belül válaszolni.

Az Egészség-vár Alapítvány tanácsadói szolgáltatását ingyenesen veheti igénybe bárki, ám összetett probléma, betegség esetén, ahol a megoldás érdekében hosszabb kivizsgálásra, a tanácsadóval való személyes konzultációra van szükség, ott kérjük, a tarifákról a kiválasztott Tanácsadónál érdeklődjön.

Parapszichológus, Bach-virágterapeuta, kineziológus, hangmasszőr

Tuboly BeatrixBeatrix eredetileg közgazdász végzettséggel rendelkezik, a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán diplomázott 1994-ben. Az ezotéria 1995 tájékán keltette fel érdeklődését, sokat olvasott ilyen témájú könyveket és előadásokra járt, gondolkodásmódja fokozatosan átalakult. 1996-ban miután egy betegségét a klinikai orvoslás nem tudta meggyógyítani, természetgyógyászokhoz fordult és a teljes gyógyulás érdekében vegetáriánus lett.

Szellemi tanulmányokba kezdett és 2005-ben a Mantra Alternatív Természettudományi Főiskolán diplomázott, parapszichológus, szellemi gyógyító képesítést szerzett. Főiskolai tanulmányai során döntött úgy, hogy természetgyógyászattal szeretne foglalkozni. 2005 januárjában okleveles Bach-virágterapeuta lett.

Fitoterapetua, életmódtanácsadó

Bokor KataKata a világháború zűrzavaros időszakában született, súlyos csont TBC betegséggel. Hogy ma mégis köztünk lehet és élettapasztalatát, ismereteit megoszthatja velünk egy valaminek köszönhető: már a szülei is vegetáriánusok voltak. Ezt nem Kata, hanem egy őt kezelő orvos-professzor mondta ki.

Kata gyerekkori betegségét hosszú éveken át kezelték, azonban a hagyományos gyógykezelések egy bizonyos határon túl már nem segítettek, a teljes gyógyulás és a teljes élet pedig még messze volt. Úgy 20 évvel saját kutatásai kapcsán ismerkedett meg a természetes gyógymódokkal, amik nagy reménnyel töltötték el.

Élelmiszeripari vegyészmérnök

Tóth GáborGábor 1998-ban élelmiszertechnológus-mérnöki főiskolai, 2000-ben okleveles élelmiszeripari mérnöki egyetemi diplomát szerzett. Az egyetem elvégzése után az Oltalom Alapítvány egészségvédelmi prevenciós szakértőnek hívta meg, táplálkozás- és élelmiszer-tudományi területen. Az alapítvány országos szinten megelőzést szolgáló, non-profit jellegű egészségvédelmi előadásokat szervez, és ezek megtartására kérték fel.

  

Természetgyógyász

Varga SándorSándor 1948. július 27-én született Budapesten. 1972-ben szerzett vegyészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd 1976-ban korróziós szakmérnöki képesítést kapott a Veszprémi Vegyipari Egyetemen. Természetgyógyászattal 1992-ben kezdett el foglalkozni, családi kényszerből: gyermekei tejfehérje és tejcukor érzékenysége miatt, autodidakta módon kezdte tanulmányozni a természetes táplálkozás lehetőségeit, gyógyító erejét. Pozitív személyes tapasztalatai további, immár komolyabb tanulásra ösztönözték.

Egészségtanácsadó, gyógyszerész

Benda JuditJudit a SOTE-n szerzett gyógyszerészi diplomát 1986-ban. Majd Németországban, a dr. M. O. Bruker házban egészség-tanácsadást tanult és 1997-ben vehette át a végzettségét igazoló papírost. Ez az iskola minden olyan témával foglakozik, ami ma az egészségünket befolyásolhatja: a táplálkozással, az egészséges házzal azaz építészetbiológiával, a biogazdálkodással, a ruhánkkal, a cipőnkkel, a lelkünkkel, a környezetvédelemmel, az oltások kérdésével, a gazdasággal. Az iskola ipari érdekektől teljesen független.