Kövess minket

Bejelentkezés

A XXI. Vegetáriánus Fesztiválon amatőr szakácsok, főzni szeretők részére szervezünk vegetáriánus főzőversenyt. Augusztus 23-ig küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.

 

A főzés könnyű fejet, nyitott lelket és meleg szívet kíván. (Paul Gauguin)

A fenti mottónkkal ezúton szeretnénk meghirdetni a XXI. Vegetáriánus Fesztivál főzőversenyét. Ha szeretsz otthon főzni, új ételeket kitalálni, szeretnéd megosztani főzőtudományodat másokkal is, és ha van egy jó recepted, akkor most van itt az ideje, hogy megoszd velünk. Szeretnénk, ha igazán egyedi, ízletes receptek kerülnének majd bemutatásra.

A verseny menete:

A versenyben bárki részt vehet, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a főzéssel. Fontos: legyél lelkes és kreatív. Először is augusztus 23-ig küldd el a recepteket, amivel nevezni szeretnél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címre. Mi a legígéretesebbeket meghívjuk a Vegetáriánus Fesztiválra, ekkor már a készételt kell elhoznod magaddal.
A második kör a fesztivál első napján augusztus 26-án kezdődik. A beválogatott ételeket kérjük 10 órára hozd el hozzánk, a zsűri 12 órától kezdi el értékelni a bemutatott műveket, majd ezek után kerül bemutatásra a „Hogyan készül?” standon. Kérjük, hogy az ételekből 2-2 adagot hozz és egyszer használatos (műanyag) tányérokra, tálakra tálald, mivel a tálalásra felhasznált eszközöket nem áll módunkban visszaadni. Egy adagot kérünk a zsűri részére, egy adagot a közönség felé való bemutatásra. Eredményhirdetés és díjátadás augusztus 26-án 13:50-kor lesz az Ételkészítés workshop (43-as) teremben

Mivel lehet nevezni?

A menü 2 fogásos, és vegan legyen:
1. Egy főétel körettel vagy egytálétel.
2. Egy saláta vagy édesség (csak egyik a kettő közül).

Ki nevezhet?

Bárki, aki nem hivatásos szakács, vagy más vendéglátásban dolgozó ember. Tehát mindenki, aki nem hivatásszerűen foglalkozik főzéssel.

Hogyan lehet nevezni?

Augusztus 20-ig küldd el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.

Kikből áll a zsűri?

Jakus Orsolya (a fesztivált szervező Egészség-vár Alapítvány elnöke), 

Kovács Zoltán, a Napfényes étterem séfje

A zsűri több szempont szerint fog értékelni.

  • Illat

  • Látvány, fantázia

  • Recept különlegessége, eltérése a megszokottól

  • Megfelelő ételtársítások, egészséges alapanyagok

  • És természetesen, ami a legfontosabb az ÍZ

Mik lesznek a nyeremények?

Az első 3 helyezettet tárgyi nyereményekkel és oklevéllel jutalmazzuk: 
1. helyezett: egy kétszemélyes hétvége teljes ellátással a Bioenergetic könyvkiadó piliscsabai ökopanziójában;
2. helyezett: értékes nyeremények
3. helyezett: értékes nyeremények
A 4-10. helyezettet oklevéllel ismerjük el.

 

A nyertesek lehetőséget kapnak a Kanál forradalma rádióműsorban megismertetni receptjeiket!

Jelentkezésed és esetleges kérdéseid a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk!