Kövess minket

Bejelentkezés

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
(volt Pataky Művelődési Központ), X. kerület, Szent László tér 7-14),
Színházterem

A helyszín térképe itt tekinthető meg.

A fesztivál háziasszonya: Keresztes Andrea

A 2011. év előadásai közül kiemelt témaként ajánljuk látogatóink figyelmébe a kiegyensúlyozott vegetáriánus diétával foglalkozó előadásainkat. Többször éri az a vád a vegetáriánus táplálkozást, hogy nem teljes értékű, így hosszabb távon hiányállapotot okoz az emberi szervezetben. Célunk, hogy ezeket a tévhiteket eloszlassuk és több szempontból megmutassuk, miként lesz teljes értékű ez a diéta, sőt, számos betegség estén milyen gyógyhatással bír.

Jó elmerülést,
hasznos kérdéseket-válaszokat kívánunk
rendezvényünk két napján
minden kedves Vendégünknek!

2011. augusztus 27., szombat

10.00  A XV. Vegetáriánus Fesztivál megnyitója. Köszöntőbeszédet mond Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.
A megnyitón röviden megemlékezünk azokról az elhunyt vegetáriánus emberekről, akiknek sokat köszönhetünk: Ferencsik István, Oláh Andor, Vass György Boldizsár.
10.15 Tuboly Beatrix: „7 Teremtő Sugár Hangmeditáció" – vezetett meditáció
(Kérjük, pontosan érkezzenek, mert kezdés után a teremajtókat bezárjuk annak érdekében, hogy a meditációt ne zavarják meg járkálással!)
11.00  Sebestyén Szilvia: Daganatos megbetegedések kiegészítő kezelése a makrobiotikus diétával 
12.00  Varga Sándor: A kiegyensúlyozott vegetáriánus diéta
13.00  Bánszky Judit: Az élő ételek bevezetése a mindennapi étrendbe 
14.00  Szikora Brigitta: Nehézfém kivezetés
15.00  B. A. Govinda Svami: Kerekasztalbeszélgetés: A vegetáriánus eszmeiség a világvallásokban; A kerekasztal résztvevői: Bányay Géza (Hinduizmus), Jankovich Tibor (Buddhizmus), Vargáné Sándor Timea (Kereszténység)
16.30  Szepesi Dóra: Kis bendő – jó falat. Egészséges babazsúr, kóstolóval egybekötve. (A kóstolóra 17-30-tól a „Hogyan készül?" standon kerül sor.)
17.30  Benda Judit: Élelmiszerbiztonság
18.30  Kövi Szabolcs: Az Ünnep és a Himalája meditáció című legújabb albumok bemutató koncertje vetítéssel 
   

2011. augusztus 28., vasárnap

10.00  Lénárt Gitta: Természetes táplálkozás élő ételekkel 
11.00 

Reisinger Orsolya: Éljünk egészségesebben – már gyermekkortól;
A vegetariánus táplálkozás preventív hatásai 

12.00  Gillich István: Gyógyító tápláléknövények és a méz gyógyhatásai 
13.00  Tóth Gábor: Az édesítés tudománya, avagy léteznek-e egészségmegőrző édességek?
Édességfogyasztás és boldogságvágy 
14.00  Váradi Tibor: A légzés hatalma – Légzőgyakorlatokkal a testi, lelki egészségért
15.00  Kovács Károly (Krishnanand): Phalahari diéta az egészség megőrzéséért
16.00  Jóga a mindennapi életben®: Jógabemutató 
16.30  Túri Virág Réka (Parvati) és tanítványai: Odisszi táncbemutató  
17.00  Feketéné Bokor Katalin: Mozgásszervi betegségek megelőzése, kezelése 
18.00  Labant Csaba és Labant Ada: Zárókoncert
   
Előadóink bemutatkozása

 

Tuboly Beatrix 

Bemutatkozás
Első végzettségem szerint közgazdász vagyok, 1994-ben diplomáztam a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. Szakmai irányultságomban a változást két dolog hozta el: 1996 tájékán érdeklődésem az ezotéria felé fordult, majd ugyanebben az évben egészségügyi problémámra a klinikai orvoslás keretei között megoldást nem találva természetgyógyászati módszereket kezdtem alkalmazni. Ugyanebben az évben lettem vegetáriánus, illetve ettől az évtől több alkalommal is besegítettem az Országos Vegetáriánus Találkozó szervezésébe. Nem csak gyógyulásra vágyó emberként, hanem nyitott érdeklődőként is foglalkoztam a természetgyógyászat témakörével, így annak több ágával is megismerkedtem. 2002 tájékára megérett bennem, hogy magam is ezzel szeretnék foglalkozni, így tanulmányimat ezt követően ennek az irányvonalnak szenteltem. 2005-ben diplomáztam a Mantra Alternatív Természettudományi Főiskolán, ahol parapszichológus, szellemi gyógyító képesítést kaptam. 2007-ben az ETI vizsgáztató központjában a kineziológia One Brain ágából kineziológus képesítést szereztem. Mivel a holisztikus szemléletmódot követem, ezért egyéb módszereket is megtanultam, hogy test-lélek-szellem szintjén egyaránt segítségére lehessek a hozzám fordulóknak: Bach-virágterápia, Peter Hess-féle tibeti hangmasszázs, BEMER-mágnesterápia, Hormonegyensúly tanácsadás. Ezen felül saját tapasztalatomból szerzett tudásomat felhasználva táplálkozási tanácsokat is adok. 2010. januárja óta főállású természetgyógyászként tevékenykedem. 

A nyitó meditációról
7 Teremtő Sugár Hangmeditáció
A 7 sugár nem más, mint az emberben benne rejlő Isten, 7 isteni tulajdonság, az emberiség eszményei. Mind a 7 sugár állandóan jelen van mindenkiben, de minden emberben az egyikük a csoport vezetője, a másik hat pedig e köré gyűlik, és saját meghatározott képességét használja ahhoz, hogy segítse a vezető sugár célját megvalósítani. Az embernek saját sugara adja élete fő hajtóerejét, az határozza meg, hol van a boldogsága, és döntései kulcsa. Életünk legfőbb célja, hogy az ember harmonikus kapcsolatba kerüljön saját valódi életútjával, amelyben saját sugarának ismerete a segítségére lehet. Saját sugarunk minél teljesebb megélésével veszünk részt az isteni teremtésben, és szolgáljuk azt a feladatot, amely megvalósításáért megszülettünk, ezáltal vagyunk Isten társteremtői és az emberiség szolgálói.
A tibeti hangtálas meditáció során a sugarakat fogjuk vizualizálni, testünkben lehorgonyozni, és mantrákkal megerősíteni.

Csoportos relaxáló hangfürdő-hangmeditáció tibeti hangtálakkal
A Peter Hess-féle tibeti hangmasszázsról 
Peter Hess fizikus, és Gert Wégner zenekutató 20 éves kutatómunkájának köszönhetően alakult ki a hangmasszázs módszere, amely a hangokról szóló ősi keleti tudást felhasználva a nyugati ember számára is jól alkalmazható relaxáló-gyógyító megoldást jelent.
A távol-keleti népek szerint a Kozmosz és az Ember hangokból keletkeztek, az ember hangból lett megformálva, vagyis az ember maga is hang, rezgés.
Tibetben azt mondják, hogy a harmonikus hangok a testből és a lélekből elűzik a rossz szellemeket (mint stressz, negatív érzelmek, gondolatok, stb.). Ezáltal a testnek és a léleknek újra megvan a lehetősége, hogy harmóniába kerüljenek, és egészségessé váljanak. A hangmasszázs tulajdonképpen az eredeti rendbe hoz vissza bennünket, emlékezteti a test sejtjeit a harmonikus, vagyis egészséges működésre. Ezen felül a tibeti mesterek szemében a hangtálak hangjában megmutatkozó szabályosság a szentség megnyilatkozása.
A terápiás hangtálak közös jellemzője, hogy megszólaltatva erős, felharmonikusokban gazdag hangzásukkal a testre és a pszichére egyaránt hatással vannak. Kétféle módon fejtik ki hatásukat: Egyrészt lágy, monoton, hosszan búgó hangjuk kikapcsolja az elmét, ezáltal egy nagyon mély relaxált állapotot hoznak létre. Másrészt az általuk kibocsátott hangrezgés és fizikális rezgés a bőrön keresztül bejut a testbe, és ott a sejtekhez eljutva fejti ki hatását.
De hogyan is történik ez? Mindannyian tudjuk, hogy ha egy tóba bedobunk egy kavicsot, akkor azon a helyen, ahol a kavics beleesett a vízbe, koncentrikus körök jelennek meg, amelyek mozgásba hozzák a víz minden egyes molekuláját. Valami hasonló történik a testben is hangmasszázs során, hiszen a testünk 70%-a is víz. A rezgés bejut a testbe, és ott koncentrikus hullámok formájában szétárad, kellemes „sejtmasszázst” adva a testben lévő több mint 100 trillió sejtnek. A hangtálak hangrezgései tovaterjednek a szöveteken, csontokon, szerveken, testfolyadékokon, testüregeken, a test minden egyes sejtjét megérintik. A módszer egyaránt lehetőséget ad egyéni hangmasszázs kezelésekre, illetve csoportos hangmeditációkra, hangfürdőkre.

Elérhetőség
www.lelekvirag.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
  Sebestyén Szilvia

Bemutatkozás
Nyolc évvel ezelőtt alapítottunk Táplálkozás Tudományi Központunkat abból a célból,  hogy gyorsan és könnyedén megszerezzük a minden napok békés és harmonikus megéléséhez szükséges természetes tudást, ami feledésbe merült.
Az érdeklődő megismerheti azt, hogy a civilizáció modern ételei és környezeti hatásai miatt kialakult általános rossz egészségi és mentális állapotot hogyan lehet megelőzni, illetve a betegségekből olcsón, könnyedén felépülni, még olyan állapotokból is, amit az akadémikus, tüneti kezeléses orvoslás gyógyíthatatlannak minősít itt Magyarországon, miközben ezeket az állapotokat más országokban végleg, gyorsan és könnyedén gyógyítani tudják.

Így segítjük annak a tudásnak Magyarországra bekerülését és általánossá válását, ami más országokban, más kontinenseken már természetes. Erről számtalan tudományos publikáció olvasható és 100ezer feletti regisztrált gyógyult bizonyítja létjogosultságát ennek a természettel harmónikus életmódnak, gyógymódnak.

Ennek érdekében az alábbi témákban végeztem tanulmányokat és készítek az érdeklődőknek gyógyító és egészségmegtartó étrendeket:
- Főzés az érzelmi és fizikai megerősítésért, az egyensúlyért (középpontos táplálkozás)
- Tisztító tavaszi ételek
- Ételkészítés a családoknak, barátoknak, népszerű ízletes ízek egészségesen
- Ételkészítés az egészségért, az életerőért és az immunrendszer megerősítéséért
- Enni és súly veszíteni (hogyan együk magunkat soványra, egész nap folyamatosan)
- Makrobiotikus dietetika
- Főzés a természetes szépségért
- Gyors és ízletes ételek készítése
- Úti csomag és könnyű rágcsálnivalók egészségesen
- Gyors és könnyű menük készítése
- Nemzetközi kulináris főzés
- Intenzív ízek férfiaknak, barátoknak, partikra, rendezvényekre
- Kedvenc desszertek, egészséges rágcsálni valók, falatkák
- Desszertek tejtermékek és cukor nélkül
- Melegítő téli ételek
- Leves típusok: energiát adó, immunerősítő, relaxáló, tisztító levesek készítése
- Egészséges és tápláló snak félék és desszertek

Speciális képzési programokon részvétel:
- Főzés a krónikus és degeneratív megbetegedésekért
- Családok egészsége
- Menü tervezés
- Természetes növénytermesztés, gazdálkodás

Nők egészségéért program:
- Makrobiotikus étrend a nők fizikai érzelmi és spirituális egészségéért.
- A rák, ciszták, mell és a reproduktív szervek állapotainak makrobiotikus megközelítése
- Hormon egyensúly, menopausa és osteoporosis kialakulása és gyógyítása
- Allergiák, candida és emésztőrendszeri megbetegedések gyógyítása
- A természetes testsúlyért
- Hypoglycemia megelőzése és gyógyítása
- Premenstrual syndrome (PMS) és más rendellenességek,
- Visszeres vénák, cellulitis és bőr problémák megelőzése és gyógyítása
- Stressz és alacsony energia
- Férfi-nő és szexualitás
- Macrobiotikus Shiatsu Massage, Do-in gyakorlatok,
- Keleti diagnosztika 

Az előadásról
A táplálkozás a daganatos megbetegedések egy részére gyógyírként hat. Előadásomban élő példákat mutatok be, hogy milyen típusú rákbetegségeket hogyan kezeltünk a különféle módon összeállított makrobiotikus diétával.

Elérhetőségek
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 
  Varga Sándor 

Bemutatkozás
1972-ben szereztem vegyészmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1978-ban korróziós szakmérnöki diplomát a Veszprémi Vegyipari Egyetemen.
Hogyan kerül a csizma az asztalra? Hogyan és miért lettem természetgyógyász?
A gyerekeim „gyógyíthatatlan” betegsége (allergia) miatt kezdtem el ezzel a témával foglalkozni, még 1992-ben. Az ő tejfehérje és tejcukor érzékenységük miatt, - mivel akkor még nem volt szervezett képzés - autodidakta módon tanulmányoztam a természetes táplálkozás lehetőségeit, gyógyító erejét. Pozitív személyes tapasztalataim további, immár komolyabb, szervezett tanulásra ösztönöztek, amit 1998 és 2003 között folytattam, a Magyarországon máig is egyetlen 5 éves természetgyógyászati képzésen. Ezt előbb Hippokrátész Szabadegyetemnek, később MÉTE Natura Holisztikum Szabadegyetemnek hívták és az ország akkori legnevesebb, legszélesebb tudással rendelkező tanárai oktattak bennünket. Örök hálával tartozom nekik, mert rengeteget tanultam tőlük, és a mai napig is folyamatosan képzem magam.
Az egykori materialista gondolkodású, racionális mérnökből így formálódtam ezoterikus világnézetű holisztikusan gondolkodó emberré.
Az ezredforduló környékén államilag elismert természetgyógyászati végzettségeket, ETI vizsgákat tettem. 2002-ben Fülakupunktúrás addiktológus 2003-ban Fitoterapeuta és Fiziote-rapeuta szakképesítést szereztem.
Ezzel párhuzamosan felsőfokú tanulmányokat folytatottam a MÉTE Natura Holisztikum Szabadegyetemen, holiszta-egészségfilozófus, természetgyógyász tanár és tradicionális gyógyító szakokon.  Az iskola negyedik évétől már tanítottam is, majd annak átalakulása után a hároméves természetgyógyászati képzésben vettem rész Szegeden, Gyulán és Budapesten. Ezen kívül még három felsőfokú képzést adó iskolában tanítottam természetgyógyászokat.
2003 óta biorezonanciás képzéseket, 2006-tól táplálék kiegészítő, illetve táplálkozási és életmód oktatásokat, főzőtanfolyamokat is tartok szerte az országban, illetve a határokon túli magyaroknak is. Ezen kívül még számos témakörben tartottam előadásokat. Szinte minden ismert természetgyógyászati lapban publikáltam, könyvet, füzeteket írtam és számos kiadványt jelentettem meg. Az MTV1-től a Vitál TV-ig bezárólag számos TV-ben és több rádióban is szerepeltem különböző témákban meghívott előadóként.
Szándékom az, hogy minél szélesebb körben terjeszthessem, továbbadjam az eddig megszerzett természetgyógyászati és ezoterikus tudásomat az iránta érdeklődőknek.

Az előadásról
Az előadás célja az, hogy a test, lélek, szellem egységeként, tehát holisztikus szemlélettel megmutassa, miként lesz káros hatással az életünkre – az ételünk és életmódunk, illetve, hogyan hat gyógyítólag az ételünk és életmódunk – az életünkre.Mi az élő étel? Mi a halott étel? Mi az, hogy bioinformáció és miként hat ez a táplálékainkon keresztül az emberi szervezet egészségi állapotára. Lehet-e a vegetáriánus is beteg, bár nem eszik állati eredetű ételeket? Ha igen, akkor mi a betegségek és a táplálkozás közötti összefüggés? Amennyiben a feltett kértdésekre érdekelnek a válaszok, akkor az előadásból megtudhatod, hogy mitől leszel (lettél) beteg, és hogy miként élhetsz újra boldog, betegség nélküli életet, anélkül, hogy másra számíthatnál, mint önmagadra!

Elérhetőségek
www.gyomordoktor.hu
www.jantraklub.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
20/956-9155 

 
 

Bánszky Judit 

Bemutatkozás
A Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek tudományos Egyesületének titkára,Az Első Magyar Reflexológiai Társaság elnöke
1972-ben kerültem kapcsolatba Dr. Oláh Andorral és családjával.
Szakmai szempontból Dr. Oláh Andor meghatározója lett további életemnek. Őt tekintem mesteremnek, tanítómnak.
1973-ban ismerkedtem meg a talpmasszázzsal Eunice Ingham könyvén keresztül, legnagyobb fiam betegségével kapcsolatban.
Ezután nagy hittel és lelkesedéssel vetettem magam a természetgyógyászati módszerek minél alaposabb megismerésébe.
Dr. Oláh Andor mellett dolgoztam, és betegeit segítettem a gyógyulás felé vezető úton. Ő ekkor már „Életreform Klubokat” vezetett Budapesten és Szentendrén. Itt kezdtem el munkásságom.
1985-ben Dr. Oláh Andor javaslatára - mivel már kellő ismerettel-tapasztalattal rendelkeztem- oktatni kezdtem Magyarországon és Szlovákiában a láb/kéz- reflex-zóna masszázst, a helyes életmódot, az egészséges táplálkozást.
1985-tol több ezer hallgatót készítettem fel - munkatársaimmal együtt- a holisztikus szemléletű munkára.
Az ország egész területén oktattam és vizsgáztattam - reflexológia, fitoterápia, táplálkozástan, általános természetgyógyászati alapismeretek stb. területeken- Dr. Oláh Andorral, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesülete képviseletében (Szeged, Debrecen, Miskolc, Hatvan, Győr, Kaposvár, Pécs, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas stb. és Szlovákiában is: Párkány, Komárom stb.).
1990-ben a budapesti Egészségügyi Szakközépiskolában reflexológiát, általános természetgyógyászati ismereteket tanítottam, és többször hívtak meg általános iskolákba, óvodákba klubbokba az egészséges táplálkozás elméleti és gyakorlati oktatására. Sok ezer tanítványom dolgozik az országban és az ország határain túl is. A reflexológia tanfolyam oktatási anyagát Dr. Oláh Andorral együtt dolgoztuk ki, saját tapasztalatainkra, és külföldi-belföldi irodalmakra támaszkodva.
1989-ben írtam jegyzetet a reflexológia oktatásához, amit 1991-ben átdolgoztam.
Jegyzetem alapján dolgoztuk ki prof. dr. Török Szilveszterrel és Dr. Patkó Katalinnal a reflexológus szak követelményrendszerét, vizsgakérdéseit. Az ETI-ben (Egészségügyi Továbbképzo Intézet) a jegyzetem a reflexológus szakterület ajánlott irodalom.
Ezt a jegyzetet átdolgozva - javítva - kiegészítve azóta is használjuk tanfolyami jegyzetként.
A jegyzethez 120 perces talpmasszázs videokazettát, kéz- és lábtérképet/színes posztert is készítettem a tanulás megkönnyítésére.
Tanfolyamaimat a Dr. Oláh Andortól tanult holisztikus szemlélet szerint építem fel.
Fontosnak tartom, hogy aki segítségre szoruló emberrel foglalkozik -„gyógyít”- annak ne csak egysíkú tudása legyen, hanem képes legyen átlátni a hozzá forduló ember helyzetét, és képes legyen a megoldásban segíteni.
1995-ben megpályáztam, és elvégeztem a Népjóléti Minisztérium által szervezett salgótarjáni MESTER-kurzust. Itt három előadást tartottam a reflexológia, talp-kéz masszázs, és a Dr. Oláh Andor féle reformtáplálkozás témában.
A salgótarjáni Népjóléti Képzési Központ által 1998-ban megjelentetett, Dr. Tamasi József által szerkesztett Természetgyógyászati Alapismeretek című jegyzetben három fejezetrészt írtam a fenti témákban.
Az 1987-ben alakult a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesülete, vezetőségi tagja, illetve a reflexológia szekció vezetője lettem. 1992-tol vagyok az Egyesület titkára.
Többször meghívtak természetgyógyász-életmód napra reflexológia, táplálkozási ismeretek, általános természetgyógyászati ismeretek stb. témakörökben előadást tartani.
1990 óta vezetek, szervezek életmód-életreform és jóga tábort, ahol a táborlakókat a helyes, természetes táplálkozás, életmód tudományába vezetem be.
993-ban Dr. Oláh Andorral és munkatársainkkal megalapítottuk az ÉLETERO című természetgyógyászati havilapot. 1994 óta az ÉLETERŐ című folyóirat főszerkesztője vagyok. Szakmai cikkeim itt is évek óta megjelennek. Rendszeresen írok szakcikkeket a reflexológia és a helyes táplálkozás, életmód területéről.
1998 januárjától 2000 februárjáig a BLIKK című lapban a természetgyógyászati rovatot szerkesztettem, írtam.
A Kiskegyed c. lapban is írtam a reflexológiával, természetgyógyászattal kapcsolatos cikkeket. Cikksorozatom jelent meg a Diéta és Fittness című magazinban. Ezen kívül a Kisbaba című lapban és szentendrei lapokban is publikáltam. Többször szerepeltem rádióban-, TV-ben, szakmai jellegű műsorokban.
2000 szeptemberében Dániába hívtak meg a Nemzetközi Reflexológiai Konferenciára.
A 220 órás Komplex Természetgyógyászati tanfolyam szervezője, irányítója és egyben oktatója is vagyok. A reflexológia tanfolyamokat jelenleg is szervezem, vezetem a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületében.
Megszerveztem és irányítom a kiképzett reflexológusok továbbképzését, és az Egyesületünkben működő reflexológusok klubjának működését.
Foglalkozom a Dr. Oláh Andor elvein nyugvó táplálkozással, különösen a gyermekek vonatkozásában.
2002 óta jógát oktatok Szentendrén, Pomázon és Budapesten. Vegetárius óvodába reform-konyha szerinti táplálkozást állítottam össze
1999-ben, az emlékérem alapításakor kaptam meg az Oláh Andor emlékérmet.
Az ETI-ben szerzett szakképesítéseim: reflexológus, fitoterapeuta, szemtréner, alternatív mozgás-masszázs terapeuta, alternatív fizioterapeuta, akupresszőr. A felsorolt szakmai ágakban szakértő és vizsgáztató vagyok.

Az előadásról

Elérhetőségek
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
30/405-0117

   
 

Váradi Tibor 

Bemutatkozás
Első komolyabb találkozása a természetgyógyászattal Ferencsik István révén történt. A természetes életmóddal kapcsolatos tanulmányait a vizuális diagnosztika (főleg az íriszdiagnosztika), a kiropraktika, a reflexológia és különféle masszázstechnikák elsajátításával kezdte. Később a különféle kineziológiai ágazatokkal is megismerkedett. 2000-ben természetgyógyász szakképesítést, néhány évvel később pedig filozófiai és vallásbölcsészeti diplomát szerzett.

1995 és 2010 között közel hatszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat, illetve táborokat vezet természetes életmód és vallásbölcselet témakörben. A testi, lelki és szellemi egészség jegyében számos kiadványa megjelent (pl.: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek). Rendszeresen publikál szakmai újságokban, magazinokban. Munkássága, képzettsége és közérthető előadói stílusa miatt gyakran vendége különféle televíziós és rádiós műsoroknak.

Az előadásról
- a rossz légzés és a rossz emésztés kapcsolata
- a helyes légzés alapjai
- helyes és helytelen légzés
- alaplégzések
- speciális légzések
- a tudatos légzés fontossága
- a légzőgyakorlatok előfeltételei
- légzőgyakorlatok: csakra-, gyógyító, aranyfény-, delfin-, 4 elem, pórus- és pingalalégzés
- váltott orrlyukú légzés
- az étertest és a légzés kapcsolata
- légzésmeditáció
- a 7 életfolyamat
- a légzés szellemi háttere

Elérhetőség
www.napfenyes.hu

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
 

B. A. Govinda Svami 

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

Bányay Géza – Hinduizmus
(1958) író-szerkesztő, bhakti-jóga tanár. 1979 óta, jóga tanulmányainak kezdete óta vegetáriánus. Az 1945 utáni időszak első vegetariánus szakácskönyvének – Vegetárius főzés örömei – szerkesztője és kiadója. Sok évig szerkesztője és főszerkesztője volt a Kagylókürt folyóiratnak. 15 éve készít műsorokat a Civil Rádióban (Baraka, Nagyvárosi dilemmák, Édes India). 
 
Jankovich Tibor – Buddhizmus
Buddhista tanító.
 
Vargáné Sándor Timea – Kereszténység
a Katolikus Egyház hitoktatója, teológiai hallgató
 
A beszélgetés vezetője: Lakatos Gyula
Hindu-vaisnava szerzetes, a Civil Rádió, A Kanál forradalma vegetáriánus műsor szerkesztő-műsorvezetője.
 
A beszélgetés célja:
Annak bemutatnása, hogy az egészséges életmód és a vegetáriánus eszmeiség minden világ vallásban megtalálható, az eredeti tanításokban.
 
B. A. Govinda Svami elérhetőségei:
http://govindaszvami.vrinda.hu/honlap/
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
 

Szepesi Dóra

Bemutatkozás
Újságíró, életmód tanácsadó és -terapeuta vagyok. A makrobiotikát Horváth Éva berlini főzőiskolájában ismertem meg, 21 évvel ezelőtt. Írtunk együtt három életmód- és recept-könyvet, amelyek 1991 óta folyamatosan fellelhetők a piacon. Cím szerint ezek: A fiatalodás művészete, a Harmónia az ételben, harmónia az életben, és a Boldog szülő, boldog gyermek. Szakterületem: főzőtanfolyamok, szakácsképzés, tanácsadás, előadások, szakcikkek írása.

Az előadásról
Kis bendő – jó falat
Ízek – természetesen

Az édes íz az anyatejre emlékeztet minket, és arra a harmóniára, babusgatásra, amit kiskorunkban kaptunk. Egész életünkben erre vágyunk. 
Egy friss kutatás megállapítja, hogy az amerikai tinédzserek veszélyesen sok édességet esznek, ami körülbelül napi fél pohár kristálycukornak megfelelő mennyiség, és energiabevitelüknek ötödét teszi ki. Ez a koleszterinértékek megváltozása miatt növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A kutatók hangsúlyozzák, hogy a prevenciót már gyerekkorban el kell kezdeni.
Egy felmérés szerint az iskoláskorú gyerekek csupán két ízt ismernek, az édeset és a sósat. Nyilvánvalóan a sós ropogtatnivalók és az édességek meg az üdítő italok miatt. Szomorú tény, de hát azt ismerik, azt szokják meg, és azt kérik, amit kapnak! A mesterséges ízek becsapják és elnyomják az ízlelő érzéket.
Hosszú távon biztosan a természetes édességekkel járunk jobban, ezek ugyanis úgy táplálnak, hogy nem terhelik az emésztést, anyagcsere termékeik nem savasítanak, nem mérgezik az idegrendszert.
Hogyan szoktassuk rá a gyerekeket a természetes ízekre?
Milyen a jó uzsonna?
Egészséges babazsúr – létezik ilyen?
Mi helyett mit adhatunk?
Mit süthetünk, főzhetünk? – ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az előadáson – ami után meg is kóstolhatják a szülők és a gyerekek a finom falatokat.

Elérhetőség
makronauta.blog.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
 

Benda Judit 

Bemutatkozás
Gyógyszerészként hamar kiderült számomra, hogy a gyógyszerek nem vezetnek el a gyógyuláshoz. A modern orvostudomány az esetek túlnyomó többségében mindössze tüneti kezelést folytat, és a sötétben tapogatózik. Így elkezdtem keresni a valóban hatásos és nem ártó gyógyítást – és megtaláltam Németországban, Dr. M. O. Bruker intézetében.
Az intézet ipari érdekektől mentes terület, az egészségünk „egész”-ével foglalkozik, azaz mindennel ami közérzetünket, egészségünket befolyásolhatja. Táplálkozás, környezet, ruhánk, cipőnk, épületeink, gazdaságunk, a lelkünk. Az intézet levelező képzésének elvégzése után életemet az a felvilágosító tevékenység tölti ki, amellyel továbbadom az ott megszerzett és azóta is folyamatosan bővülő tudást: könyvkiadóként, újságíróként, egészség-tanácsadóként, anyaként, emberként.

Az előadásról
Ha egy békát forró vízzel teli edénybe teszünk, akkor az kétségbeesetten próbál kimenekülni a fazékból. Ha ellenben hideg vízbe tesszük, amelyet lassan melegítünk, akkor az állat hagyja magát halálra főzni, anélkül, hogy különösebben védekezne.
Ez a hasonlat találóan jellemzi a civilizált ember helyzetét napról napra egyre jobban elszennyeződő környezetében.

Elérhetőségek
www.ketezeregy.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
 

Kövi Szabolcs 

Bemutatkozás
Kövi Szabolcs zenész vagyok, gyermekkorom óta fuvolázom, kezdetben komolyzenei pályán tanultam, de később, 20 évesen más útra tértem. Zeneszerzéssel kezdtem foglalkozni, zenémben a főszerepet azonban a fuvola és legközvetlenebb rokon hangszerei játsszák. Munkám során a zene finom erejét kutatom, amit én a megszokott extázis ellenpólusának hívok. Létezik egy olyan állapot, ami finom meditatív, relaxáló hangulatú zenével viszonylag könnyen kiváltható, a nyugalom extázisa. A zene nyelve, az elme és a lélek olyan tartományait szólítja meg, ahol a szavaknak nincs helye és szerepe. Az elmúlt 17 évben 15 CD albumom, illetve 4 DVD lemezem jelent meg. Keresem és egyre keresem azokat az új hangzásokat, melyek a lélekben megmozgatják ama rugókat, amik a belső harmónia épülését szolgálják, felemelik kissé az embert és végső soron talán közelebb viszik minden harmónia forrásához...

Az előadásról
Az Ünnep és a Himalája meditáció című legújabb albumok bemutató koncertje vetítéssel
„Az Ünnep" pozitív, vidám, mégis nagyon nyugtató, simogató hangulatú zene. Az élet igenléséről, a pozitív gondolatok megerősítéséről szól. A romantikus, szívhez szóló dallamok olyan akusztikus hangszereken szólalnak meg, mint a fúvós hangszerek, a kelta hárfa, az akusztikus gitár, és a vonószenekari kíséret. „A Himalája meditáció" egy rendkívül egyszerű meditatív kompozició, amely a legnyugtalanabb lelket is elcsendesíti.

Elérhetőség
http://www.koviszabolcs.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
30/929-5970

   
 

Lénárt Gitta 

Bemutatkozás
Lénárt Gitta vagyok, már több, mint 3 éve élek természetes táplálékokon, vagyis nyers és élő ételeken. Egészségügyi problémák miatt döntöttem így, és nem bántam meg. A sejtjeim hálásak, megnőtt az életerőm, elmúlt az allergiám és a magas vérnyomásom, tartom a számomra ideális testsúlyomat.
Felismerve ezt a nagyszerű érzést, szeretném a tapasztalataimat és élményeimet minél több embernek átadni, ezért indítottam egy internetes naplót, „Gitta nyersétel blogja” címmel, ahol már több száz bejegyzést, receptet talál a kedves Olvasó. (http://gittarawfood.blogspot.com/)
Célom megismertetni az emberekkel az élő ételekkel kapcsolatos tényeket, valamint megmutatni azt, hogy az élő ételek finomak! Az áttérés az élő ételekre nem csak lemondással jár, hanem új ízek felfedezésével, megismerésével.
Programokat szervezek, tanfolyamok, találkozók, előadások és élő étel klub várja az érdeklődőket, mindenki kiválaszthatja azt az eseményt, amire a legjobban szüksége van. Itt meg lehet kóstolni a különböző finomságokat, amelyek a hazai íz-világot tükrözik, és hazai alapanyagokból készülnek.
2010-ben megjelent első könyvem, az „Élő ételek könyve-lúgosítás természetesen” címmel. Ebben a könyvben összefoglalom a nyerskonyha legfontosabb ismérveit, alapanyagait, konyhatechnikai eljárásait. A legfinomabb recepteket gyűjtöttem össze, melyeket jómagam is nap mint nap fogyasztok.
2011-ben megjelent a második könyvem: „Élő édességek könyve” címmel.

Az előadásról
Az előadásom az élő ételekről szól, hogyan tarthatjuk meg, vagy szerezhetjük vissza egészségünket az élő ételek segítségével. Miért nem jók a feldolgozott, főtt ételek? Mik a civilizációs hatások, hogyan lehet ezeket minél jobban kiküszöbölni? Hogyan gyógyítanak, tisztítanak az élő ételek? Alapanyagok, ételkészítési eljárások. Nyers étel irányzatok. Néhány gyakorlati kérdés.

Elérhetőség
http://gittarawfood.blogspot.com/
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
30/984-8931

   
 

Reisinger Orsolya 

Bemutatkozás
Bakkné Reisinger Orsolya védőnő vagyok. 2002-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, ahol a szakdolgozatomat  a vegetáriánus táplálkozás témájában írtam, könyv formájában 2003-ban adta ki az Oltalom Alapítvány Mérlegen a vegetarianizmus címmel. 2010-ig Budakalászon dolgoztam területi védőnőként. Jelenleg 11 hónapos kislányunkkal vagyok otthon.

Az előadásról
A nemzetközi táplálkozástudományi ajánlások szerint a csecsemők és kisgyerekek vegetáriánus koszton is felnőhetnek egészségesen. Természetesen csak akkor, ha elkerülünk néhány buktatót. Mivel a gyerekek emésztőrendszere éretlen, gyomruk befogadóképessége kisebb, könnyen emészthető, nagyobb tápértékű ételeket kell biztosítanunk számukra, ez pedig vegetáriánus étrend mellett nem mindig egyszerű. A megfelelő energia biztosításában segít a növényi olajak használata, az őrölt gabonafélékkel dúsított ételek és az avokádó bevezetése. Amíg az anyatej jelentős helyet foglal el a baba táplálékai közt (és az anya sem szenved vitaminhiányban), addig biztos, hogy elég fehérjéhez, vashoz, vitaminhoz jut a kicsi.

Elérhetőség
Oltalom Alapítvány, tel.: 343-3333

   
 

Gillich István 

Bemutatkozás

Az előadásról

Elérhetőség

   
 

Tóth Gábor

Bemutatkozás
1998-ban élelmiszertechnológus-mérnöki főiskolai, 2000-ben okl. élelmiszer-ipari mérnöki egyetemi diplomát szereztem. Az egyetem elvégzése után az Oltalom Alapítvány meghívott egészségvédelmi prevenciós szakértőnek, táplálkozás- és élelmiszer-tudományi területen. Az alapítvány országos szinten megelőzést szolgáló, non-profit jellegű egészségvédelmi előadásokat szervez, és felkér ezek megtartására. Tevékenységem célja: az egészségtudatosság népszerűsítése, szemléletformálás, preventív gondolkodás tudatosítása, szakmai ismeretterjesztés, szakmai és népszerűsítő publikációk, médiakapcsolatok fenntartása, életmódtáborok lebonyolítása.
Eddig megjelent könyveim: Az E-számokról őszintén (Pilis-Vet Kiadó, Pilisvörösvár, 2003); Allergia- és Candida kalauz (2004); Génháború (2004); Ne veszítsd el a csontjaidat! (2004) Kézben tartott idő (2005), Beteg táplálékaink (2006), Hogyan védjük az egészségünket világjárványok idején? (2009), Édesítsünk okosan! (2010).
Munkakör: táplálkozási szakértő, életmód oktató

Az előadásról
Az egészségtudatos táplálkozás kérdéskörének egyik legizgalmasabb fejezete ez: léteznek-e egészségmegőrző édességek. Sokan mind a mai napig kristálycukorral édesítenek, illetve megjelentek a mesterséges édesítőszerek  is. A figyelem azonban egyre inkább olyan természetes alapú, egészségvédő hatású édesítő anyagok felé fordult, mint a gyümölcscukor, az inulin, a stevia, a xilitol vagy más természetes cukrok. Az előadás a jelenleg használatos édesítő anyagok hatásainak taglalása mellett ráirányítja a figyelmet az egészségmegőrző étrendbe illeszthető édes ízű nyersanyagokra, édesítő vegyületekre, a konkrét ajánlások szintjén, ezen felül az édes íz és a lelki-mentális működés belső összefüggéseit is felvetíti.

Elérhetőség
www.tudomanyeseletmod.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
20/772-2220 

   
 

Szikora Brigitta

Bemutatkozás
1980-ban született. Logisztikával foglalkozott, amikor elkezdett érdeklődni a természetgyógyászat iránt. Férjével egy gyermeket nevel. 
Tanulmányai:
2000 - Természetgyógyászat, öngyógyítás, természetes életmód, önismeret (Váradi Tibor)
2003 -2004 Asztrológia (Luptovics Melinda)
2005 Touch for Health, One Brain kineziológiai képzések
2006 Metamorf masszázs
2006 - Principy Života önismereti képzés
2007  Brain Gym kineziológiai képzés 
2007  Bach-virágterápia 
2006 - 2007  ETI egészségügyi és természetgyógyászati vizsga, kineziológia szak 
2007 Fém-, gomba-, pollen-, élelmiszer- és allergiakivezetés (PKP kineziológia) 
2008 -   Schüssler féle biokémiai sók tafolyam - Dr. Greskó Mariann

Az előadásról
Nagyobb stressz esetén az immunrendszerünk képes legyengülni, nem tud olyan ellenálló lenni a külső behatásokkal szemben, ezáltal a védekezőképességünk csökken, testi és lelki szinten egyaránt. A gyengébb immunitás miatt fokozottabban képesek ránk hatni a kívülről támadó különféle vírusok, baktériumok, betegségek, gombák, pollenek és a nehézfémek is.
Ez utóbbiakat azért hívják nehézfémeknek, mert fajsúlyuk több mint négyszer nagyobb a vízénél. Erről először Bjerrume beszélt 1936-ban. Ide sorolható az amalgám, az ólom, a higany, az arany, az ezüst, a réz, az ón, a cink, a vas, a kobalt, a kadmium és a nikkel.
Nagyon fontos, hogy a nehézfémeket ne keverjük össze az olyan, szervezetünkben található szerves nyomelemekkel, mint például a magnézium, a vas és a kálium.
Hogyan kerülhetnek nehézfémek a szervezetbe?
A fémek akkor épülnek be a testbe, amikor nagyfokú stresszhelyzetben legyengül az immunrendszerünk. Ilyenkor a szervezet tévesen veszi fel és juttatja el egy adott szervhez, szervrendszerhez a mérgező anyagokat, melyek mintha páncélt képeznénk a testen belül az immunitásunk helyett. Így felvértezzük magunkat egy igazi fémpáncéllal! A nehézfémek lerakódnak a szervezet különböző pontjain, a szervekben, szervrendszerekben, a gerincben és az agyban, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

Elérhetőség
www.napfenyes.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

   
 

Kovács Károly (Krishnanand)Bemutatkozás
Kovács Károly Krishnanand a „Jóga a mindennapi életben® - rendszer" magyarországi képviselője. Ötvenkilenc éve, 1952-ben ismerkedett meg a jógával, és innentől kezdve kereste a „tiszta, Isteni útat"!
Meggyőződése, hogy útkeresése céljához érkezett amikor 33 ével ezelött, 1978 tavaszán találkozott Paramhans Swami Maheshwarananda Ji-vel aki a találkozást követő 3. napon az ősi beavatásban részesítette, vagyis tanítványává fogadta, és egyuttal a „Krishnanand" spirituális nevet adta neki.
Több mint száz jógaoktató képzését irányitotta, közel 150 jógatábort, hétvégi jóga-kurzust szervezett, ezek egy részét szakmailag is vezette.

Az előadásról
A táplálkozásnak igen fontos hatása van a testi és lelki egészségre. Minden eledellel káros anyagok is bejutnak szervezetünkbe, amitől időről-időre ajánlott megtisztitani a testünket. A megtisztulás egyik legjobb eszköze a böjt és a diéta. A számtalan módszer közül kiemelkedik a phalahari-diéta, amely korunk megbetegedéseit próbálja kiküszöbölni.
Phalahari diéta hatására a testünk megfiatalodik, könnyű lesz, és jobb lesz a közérzetünk is.

Elérhetőség
www.joga.hu
www.joga.org
www.jogaamindennapieletben.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
 

Jóga a mindennapi életben®

Bemutatkozás
„Jóga a mindennapi életben®" Paramhans Swami Maheshwarananda Ji átfogó, mesteri jógarendszere, a „Jóga a mindennapi életben®" 33 éve ismert Magyarországon. A Mester jógaiskolája felöleli a test, az elme, a tudat és a lélek minden vonatkozását. Teljes rendszer, amely a jóga autentikus örökségére épülve, a ma emberének ad útmutatást a pozitív életvezetéshez, az egészséges életmódhoz, valamint az „önmegvalósitáshoz"! Magában foglal minden fõ jógautat.

Az előadásról
A „Jóga a mindennapi életben" bemutató és az azt kísérő előadás rávilágít arra, hogy az autentikus jóga – az ászanák, a relaxáció és a légzés-szabályozáson keresztül – kiegyensúlyozottságot ad, valamint testi-, lelki-, szellemi egészséget biztosít gyakorlójának. A bemutató célja az is, hogy az érdeklődők felismerjék, hogy csak a légzés és a mozgás összhangjának megteremtésével válhat harmonikussá a jóga-gyakorlatok végrehajtása. A bemutató csoport minden tagja vegetárius életmódot folytat, mível a jóga  gyakorló csak így juthat magasabb szellemi-, és lelki szintre, ha letér a vegetárius életmódról, akkor a fejlődése megreked, nem juthat a jóga felsőbb régióiba.
A bemutató a teljesen kezdők számára ajánlott gyakorlatok mellett bepillantást nyújt a nagy nehézségi fokú, haladóbb gyakorlatokba is.

Elérhetőség
Jóga a mindennapi életben budapesti központ
Budapest, VIII. ker. Baross u. 121.
+36-1-477-0033 (hétköznap 14-20 óra között!)
+36-20-956-2882
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.joga.hu
www.joga.org
www.jogaamindennapieletben.hu 

   
 

Túri Virág Réka (Parvati) 

Bemutatkozás
Az indiai lelki kultúra vonzott először Indiába, és mivel egyébként moderntánc pedagógus vagyok, arra gondoltam, hogy kipróbálom a táncot amit azon a féltekén táncolnak. Azóta több ízben jártam Indiában. Itthon ötödik éve tanítom az Odisszit, mostanra egy lelkes csapat is összeállt, akiket itt a Vegetáriánus Fesztiválon is láthat a közönség. Egyébként a felnőttek mellett gyerekeket is tanítok heti két alkalommal. Évente szervezünk nyári táborokat, ahol mélységében megismerkedünk a tánc részeivel. Öt nap aktív pihenés, teljes kikapcsolódás.

Elérhetőség
www.parvati.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
 

Feketéné Bokor Katalin

Az előadó vasárnap 10-18 óra között ingyenes tanácsadást tart! Kérjük, keresse őt a Fesztiválon az Információs pultnál.

Bemutatkozás
Isten segítségével súlyos, reménytelennek hitt, hosszantartó betegségekből gyógyultam meg. Gyógyulásom ténye olyan nagy hatással volt rám, hogy életem fordulatot vett: azt a jó hírt, hogy van mód a súlyos betegségekből is meggyógyulni, éreztem, el kell mondanom minden rászorulónak, minden reményvesztett, beteg embernek! Aprólékosan megtanultam, elsajátítottam azokat a módszereket, melyekkel egy brazíliai természetgyógyász kórházban engem meggyógyítottak (1986-87). Eredményeképpen azóta is fájdalmak és gyógyszerek nélkül élek. 1989 decemberében került első könyvem az üzletekbe (Táplálékod legyen gyógyítód) mely az addig tapasztalataimat foglata össze. Reformklubbokban, művelődési házakban ismertettem csodálatos gyógyulásom történetét, betegek kerestek fel lakásomon, akik maguk is súlyos betegségeikből gyógyulni akartak.
Elhatároztam, hogy ismereteimet bővítem, mint tanuló a braziliai Hospital Naturista Oasis Paranaense-ben. 1992-ben ezért utaztam vissza, hogy a tanultakat át tudjam adni mindazoknak, akiknek tartós, biztos gyógyulásra van szükségük. Csodálatos a jó Isten vezetése. Három tanfolyamot tudtam elvégezni Sao Pulo-ban, dr. Kanyó Emerich magánklinkáján, majd a Hospital Naturista-ban illetve a fővárosban a Golden Garden Hospital-ban. Naponta gyakorlhattam az AIDS betegek gyógyítását, ugyanakkor a súlyos rákos, p.c.p., stb. betegekét is.  
Természetgyógyász tanácsadóként dolgozom tíz éve. A hozzám fordulók számára saját felépülésem teheti hitelessé az átadott tapasztalatokat, hiszen magam is közvetlen közelről éltem át a betegségekkel járó szenvedéseket, majd pedig minden általam ajánlott természet-gyógyászati módszert alkalmaztam is.
A kétfajta élet, az egészséges és a betegségben élt élet közötti különbség óriási, ezt nem kell a betegeknek elmondanom. Ha egészségesek akarunk lenni, életmódunkon is óriási változtatást kell véghezvinnünk! Ezt én is megtettem. Aki igazán meg akar gyógyulni, nem retten meg ettől. Ahogyan táplálkozási szokásainkon érdemes a cél érdekében változtatni, éppúgy lelki táplálékunkat is igényesen kell megválogatnunk! Erről szól az én meditációm. Ha én meggyógyultam, Ön is meggyógyulhat, kedves olvasóm, Önt is ugyanúgy megsegíti a Hatalmas Isten, mint engem! A bizalom Isten szeretetében és a bizalom a gyógyulásban - kézen fogva járnak. Tegyen Ön is pozitív lépéseket az egészséges élet felé, Isten szeretetében bízva! Hitem szerint mindenki számára szükséges az egészségügyi reform a Biblia fényében! Betegségemből való felépülésem történetét a gyógymódok részletes ismertetésével együtt a Táplálékod legyen gyógyítód c. könyvemben írtam le. Ez a könyv ma már a harmadik, bővített kiadásban kapható. Természetgyógyászati tanácsadóként sok tapasztalattal gazdagodtam, s folyamatosan fejlesztve tudásomat, azóta ezeket az itt bemutatott több kis könyvben adtam közzé.
Helyesen alkalmazva a tanácsokat, azok mindenkinek segíthetnek, minden káros mellékhatás nélkül. A hozzám forduló -, azóta gyógyult betegek tapasztalatai bizonyítják ezt.
Sajnos, általában jellemző, hogy a meglevő egészségünket nem értékeljük eléggé.
Csak akkor érezzük, milyen hatalmas kincset kaptunk, ha elveszíteni látjuk, ha betegség fenyeget. Ekkor már sok mindent készek vagyunk megtenni érte. Gondolkodjunk el azon, érdemes lenne-e egy kevés odafigyeléssel, lelki egyensúlyunk megtartásával egészségünk megőrzéséért is tenni valamit? Az általam adott tanácsok, - életmódot, étkezést illetően-, az egészség megőrzését is szolgálják! Ezt tanítottam a budapesti Természetgyógyászati Szabadegyetem hallgatóinak, s Los Angelesben, s több Művelődési Házakban, iskolákban, stb. itthon is.
Isten biztosan segít, de Rajtad is múlik-, amint a vers is állítja.

Az előadásról
Saját és gyógyult betegeim tapasztalatát kívánom átadni. Az előadásból megtudhatják, hogy amozgásszervi betegségek milyen étrendi váltzotatásokkal előzhetők meg, illetve a már kialakult betegséget hogyan tudjuk meggyógyítani.

Elérhetőség
www.bokorkatalin.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
 

Labant Csaba és Ada

Bemutatkozás

Az előadásról

Elérhetőség
www.csillagosveny.hu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.