Kövess minket

Bejelentkezés

Vegetáriánus főzőverseny

 

A XX. Vegetáriánus Fesztiválon amatőr szakácsok, a gasztronómia iránt érdeklődők részére szervezünkvegetáriánus főzőversenyt. Augusztus 21-ig küldd el a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.

Ha semmi mást nem adsz a gyermekednek, csak példát, akkor már sokat adtál.
(Seneca)
A fenti mottónkkal ezúton szeretnénk meghirdetni a XX. Vegetáriánus Fesztivál főzőversenyét. Ha szeretsz otthon főzni, új ételeket kitalálni, szeretnéd megosztani főzőtudományodat másokkal is, és ha van egy jó recepted, akkor most van itt az ideje, hogy megoszd velünk. Szeretnénk, ha igazán egyedi, különleges és ízletes receptek kerülnének majd bemutatásra. Ereszd el a fantáziád☺

A verseny menete:

A versenyben bárki részt vehet, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a főzéssel. Fontos: legyél lelkes és kreatív. Először is augusztus 21-ig küldd el a recepteket, amivel nevezni szeretnél a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. "> Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.   email címre. Mi a legígéretesebbeket meghívjuk a Vegetáriánus Fesztiválra, ekkor már a készételt kell elhoznod magaddal.
A második kör a fesztivál másnapján, augusztus 28-án kezdődik. A beválogatott ételeket kérjük 10 órára hozd el hozzánk, a zsűri 11 órától kezdi el értékelni a bemutatott műveket, majd ezek után kerül bemutatásra a „Hogyan készül?” standon. Kérjük, hogy az ételekből 2-2 adagot hozz és egyszer használatos (műanyag) tányérokra, tálakra tálald, mivel a tálalásra felhasznált eszközöket nem áll módunkban visszaadni. Egy adagot kérünk a zsűri részére, egy adagot a közönség felé való bemutatásra. Eredményhirdetés és díjátadás augusztus 28-án vasárnap lesz 12.30 órakor a „Hogyan készül?” standon.

Mivel lehet nevezni?

A menü 2 fogásos, vegan legyen, azaz kizárólag növényi alapanyagokból álljon, ne tartalmazzon semmiféle állati eredetű hozzávalót, húsfélét, tejterméket, tojást és azokból származó alapanyagot:
1. Egy főétel körettel vagy egytálétel.
2. Egy saláta vagy édesség (csak egyik a kettő közül).

Ki nevezhet?

Bárki, aki nem hivatásos szakács, vagy más vendéglátásban dolgozó ember. Tehát mindenki, aki nem hivatásszerűen foglalkozik főzéssel.

Hogyan lehet nevezni?

Augusztus 21-ig küldd el a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. "> Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez.   email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.

Kikből áll a zsűri?

Kovács Zoltán-séf-Napfényes Étterem, Jakus Orsolya (a fesztivált szervező Egészség-vár Alapítvány elnöke), Marton Melinda (a 2012-es főzőverseny győztese) , Lakatos Gyula Civil Rádió a Kanál forradalma c. műsorvezető szerkesztője, Nagyné Szalai Melinda, Jankovich Tibor a Vegetáriánus Fesztivál szervezője.

A zsűri több szempont szerint fog értékelni.

  • Illat
  • Látvány, fantázia
  • Recept különlegessége, eltérése a megszokottól
  • Megfelelő ételtársítások, egészséges alapanyagok
  • És természetesen, ami a legfontosabb az ÍZ

Mik lesznek a nyeremények?

Az első 3 helyezettet tárgyi nyereményekkel és oklevéllel jutalmazzuk:
1. helyezett: egy kétszemélyes hétvége teljes ellátással a Bioenergetic könyvkiadó piliscsabai ökopanziójában;
2. helyezett: Napfényes főzőkurzus 9000 forint értékben
3. helyezett: Napfényes étterembe 5000 forint értékű utalvány
A 4-10. helyezettet oklevéllel ismerjük el.

A nyertesek lehetőséget kapnak a Kanál forradalma rádióműsorban megismertetni receptjeiket!

Jelentkezésed és esetleges kérdéseid a Ez az email cím védett a spam robotoktól. Bekapcsolt JavaScript szükséges a megtekintéséhez. e-mail címre várjuk!