Kövess minket

Bejelentkezés

Az előadásról:
A makrobiotika a modern világban is követhető természetes életmód és étrend, az emberiség ideális táplálkozása. Hozzáértő vegetáriánus módjával egyensúlyban, egészségesen hosszú és aktív életet élhetünk, sokféle civilizációs betegséget előzhetünk meg és gyógyíthatunk étrendi úton.
Sebestyén Szilvia táplálkozási tanácsadó – www.makrobio.hu - 2014. augusztus 30-án a nagyteremben „Gluténmentes természetes étrend az egészségért, egyensúlyért és kortalan fiatalosságért” címmel, tart vetített képes előadást.


A szélsőséges étkezés a táplálkozási oka az egyre szélesebb körben terjedő allergiáknak és autoimmun rendellenességeknek is. A gabonasikérrel szembeni allergia és a lisztérzékenység esetében éppen a gabonák igényelnek speciális figyelmet. A makrobiotikus táplálékpiramis alsó szintjét, alapját a teljes gabonaszemekből készült ételek alkotják. Megtanuljuk, hogyan találunk egészséges és változatos megoldásokat minden évszakban a napi ételek feléhez gluténmentes gabonákból. Az I. teremben a vasárnapi főzőbemutatón gluténmentes ételek kóstolhatók. A természetes makrobiotikus étend napi fő ételeinek másik felét együtt alkotják a zöldségek, a bab, borsó és lencsefélék, amelyeket a természetes fűszerek, ízesítők, a makrobiotikus italok, a magok és diófélék, a gyümölcsök és a tengeri füvek egészítenek ki. A táplálkozási rendszernek nem részei sem a tejtermékek, sem a tojás, így ez a gluténmentes étrend a tejcukor és tejfehérje, valamint a tojás érzékenyek számára is ajánlható.

Sebestyén Szilvia
A makrobiotika a természettel - hazánkban a növényekben gazdag mérsékelt égövben a váltakozó évszakokkal - összhangban élt élet és étrend átfogó tudománya. Arra tanít, hogyan tartsunk fenn egészséget és egyensúlyt a világszerte rohamosan terjedő civilizációs betegségek helyett. Hagyjuk el a szélsőséges, finomított, vegyi anyagokkal termesztett és készített, káros lerakódásokat okozó ételeket és rendszeresen értékes élettani hatásúakat fogyasszunk. Főzzünk tápanyagokban gazdag, változatos finomságokat élettel teli alapanyagokból, mint egész gabonák, zöldségek, bab, borsó és lencsefélék, kiegészítve a magokkal és diófélékkel, gyümölcsökkel, és a tengeri füvekkel.
Sebestyén Szilvia 2004-ben alapította és az óta is vezeti a Makrobiotika Intézetet. Az indította erre, hogy a természetes makrobiotikus módszer segítségével személyes gyógyulási tapasztalatot szerzett és erre akkor még csak külföldi lehetőséget talált. Gyógyulása után arra tette fel az életét, hogy az értékes, egyensúlyt teremtő, egészségmegőrző és gyógyító makrobiotikus módszer itthon, magyarul is hozzáférhetővé válhasson, hogy ezt tanítsa. Népművelőként végzett, majd a Kushi Intézetben tanult táplálkozástudományt az önálló működéshez. Nevéhez fűződik a makrobiotika átfogó hazai szakirodalma, 21 makrobiotikus ismeretterjesztő és receptes könyvet jelentetett meg. A Kossuth Kiadó felkérésére újabb átfogó makrobiotikus táplálkozás könyvet írt, amely 2014 júniusában jelent meg. Az intézet működésének 8 éve alatt a módszer segítségével több száz olyan beteg gyógyult meg, szerezte vissza egészségét és munkaképességét, akik az egészségügyben tüneti kezelést kaptak, vagy akiket gyógyíthatatlannak találtak. Többek között reflux, allergia, asztma, meddőség, endometriózis, méhnyak rák, vastagbélgyulladás, vastagbélrák, veserák, sokízületi gyulladás, ciszták, mellrák, csontritkulás, stb. betegségekből. További részletek a www.makrobio.hu honlapon

Programok:
Színházteremben

augusztus 30.,  11 óra: Gluténmentes természetes étrend az egészségért, egyensúlyért és kortalan fiatalosságért

1es teremben: augusztus 31. 13:30: Gulténmentes gabonás ételek