Kövess minket

Bejelentkezés

Különleges musical DVD bemutató

Csak a Szeretetben higgy

A dalszövegek Ching Hai Legfelsőbb Mester versein alapulnak

Zenéjét szerezte az Oscar- és ötszörös Emmy-díjnyertes: BILL CONTI

A kétszeres Oscar-díjas: AL KASHA

Az Emmy-díjra jelölt: DOUG KATSAROS

A Tony- és Emmy-díjnyertes: DON PIPPIN

Az Oscar- és kétszeres Grammy-díjas: DAVID SHIRE

 Gong meditáció

„a Hangok nyelvén beszélünk”

A Hangtálak – akárcsak a Gongok – több ezer évvel ezelőtt, magas szintű szellemi inspiráció mentén születtek.A kor embere tudatában volt annak, hogy a világban minden mindennel összefügg, kölcsönhatásban van, rezonál.Ezek a szakrális hangkeltő eszközök, az Univerzum tiszta energiáját közvetítik, segítik az ember fizikai működését, képesek megszólítani személyiségét és tisztítani fizikai-, érzelmi- és mentális tereit. Segítenek a belső harmónia, egyensúly megteremtésében, megtartásában és öngyógyító folyamatokat indítanak el.
Többet megtudhatsz a kezelésekről a www.hangtalesgong.hu, és rólunk a 

https://www.facebook.com/hangtales.gong oldalakon.

 E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vegetáriánus táplálkozás a várandósság alatt és kisgyermekkorban

Bakonyi László dietetikus a kompetenciájába tartozó területek ellátására az alábbi végzettségek jogosítják fel, időbeli
 (megszerzésük) sorrendjében :

 - dietetikus (Semmelweis Egyetem)
 - tradicionális reiki mester (USUI SHIKI RYOHO)
 - mentálhigiénés szakember (Semmelweis Egyetem)
 - klinikai lelkigondozó, képző szupervízor (Klinikai Lelkigondozók Ökumenikus Egyesülete - Semmelweis Egyetem)

 A felvállalt témát holisztikus szemlélettel, s rogersi személyközpontúsággal közelíti meg.

 
 

Beszélgetés várandósságról, szülésről, szoptatásról, babagondozásról

dúla

kismamajóga- és baba-mama jóga oktató

szülésre-szoptatásra felkészítő

babamasszázs oktató

okleveles bébiszitter

Holisztikus szemléletben, közel 20 éve segíti a hozzá fordulókat az egészségük helyreállításában, elsősorban hormonális gondokban.

A 21. sz. civilizációs járványává dagadt az inzulin­rezisztenciá­val ( IR) járó hormon­rendszert érintő megbetegedés, mely más problémáknak is megágyaz. Jó megoldás alapja a vegetáriánus életforma-kontra Paleo  diéta- ezt  bővítem személyre szabott hatékony  terápiával. Édes élet? Inzulinrezisztencia- a gyógyulás útja

Pásztor Judit vagyok, orvosként dolgozok Eleken egy Életmódközpontban, ahol a hozzánk érkező vendégeknek elsősorban az életmód változtatásban segítünk, nagy hangsúlyt fektetve a teljes értékű növényi alapú étrendre. Munkatársainkkal előadásokat, főzőköröket is tartunk országszerte, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, mit tehetnek egészségük érdekében.

Kína házhoz jön! Csí Kung – Tai Csi és Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs workshop

1990 tavaszán, amikor Dr. Wu Bin Jiang fiatal kínai orvosként Magyarországra érkezett, s itt, azután két év múlva Ausztriában tanítani és gyógyítani kezdett, legtöbben nem sokat hallottunk még a hagyományos kínai orvoslásról…
 Most 2017-ben, amikor 27 évvel később, az augusztus 26-27- i Vegafesztiválon vasárnap 12.00 órakor a Kőrösi Csoma (volt Pataky) Művelődési Központban a „Csí Kung – Tai Csi és Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs” workshopot tartom, már elmondható, hogy Prof. WU Bin Jiang az Ontario College of Traditional Chinese Medicine (OCTCM) kanadaihagyományos kínai orvosi főiskola rektora immár a 12. Nyári Budapesti TCM Hagyományos Kínai Orvosi) tanfolyamsorozatát fejezte be, sikeresen. És már sokan, és egyre többen tanulják, alkalmazzák és veszik igénybe e csodás ősi, és ma is élő gyógyászatot - Magyarországon.

Egészséges élet receptjei, avagy tégy az egészségedért!
 
Az emberek különféle okokból kezdenek el törődni fizikai vagy lelki állapotukkal: vagy kapcsolatba kerültek valamilyen betegséggel, vagy nem szeretnének kapcsolatba kerülni vele!
Saját egészségünkért magunk vagyunk felelősek, hiszen a változtatást nem teszi meg rajtunk kívül senki.
Ha bármelyik téma érinti: egészség megőrzése, javítása, vagy helyreállítása, csatlakozzon Kálmán Renáta workshop-jához és keresse meg azokat az "elixíreket": ételek, teák, mozgásforma, gondolati minták, amelyek hozzásegítik egy boldogabb létezéshez!

A világ vegán lesz! A veganizmus más dimenzióiról

Csaba több mint 20 éve vegetáriánus, és több mint 10 éve vegán. Ezalatt folyamatosan fordított angol nyelvű "szakirodalmat", vegán és spirituális témájú videókat, cikkeket, könyveket, például Dr. Will Tuttle: A világbéke étrend című könyvét. Több éve tart előadásokat a "Miért legyél vegán?" kérdéskör környezeti, társadalmi és spirituális aspektusairól.

A világ vegán lesz! című előadásában a veganizmus olyan dimenzióiról fog beszélni, amelyekről ritkán esik szó, bár rendkívül fontosak. Eközben választ szeretne adni a következő kérdésekre: Miért legyünk vegánok? Honnan van ehhez erőnk? Hol tartunk ezen az úton? Hová vezet ez az út, milyen a vegán világ? Mit tehetünk ezért egyenként, mindannyian?

 

Isteni pillanatok Maharishi Bhramananda Yogival

Gazdagodjunk szent jelenlétével,mély meditációjával,gyógyítóölelésével és kérdéseinkre adott válaszaival.
Maharishi , tervei szerint hamarosan visszatér Indiába, hogy ott folytassa áldásos küldetését.
Élj ezzel a különleges lehetőséggel,hozd el ismerőseid barátaid,rokonaid,hogy ők is megkaphassák a Mester gyógyító ölelését. 
– Maharishi Bhramananda Yogi az elmúlt években itthon és számos külföldi országban több ezer ember életét tette boldogabbá, felszabadultabbá speciális légzéstechnikák, jógagyakorlatok segítségével. 
A nagy érdeklődést vonzó programjai, foglalkozásai végén pedig óriási erőt ad a részvevőknek azzal, hogy átöleli őket. Mi ennek a célja, és hogyan segít valójában az embereknek? 
 

Nagyjából egy éve kezdtem szervezni ezt a klubbot, ami tulajdonképp egy baba-mama klub vegán és vegetáriánus és ez iránt érdeklődő anyukáknak. Én tinédzser korom óta vegetáriánus voltam, bár gyerek koromban sem szerettem a húst, viszont nálunk szinte kötelező volt; ma már semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztok és az élet minden területén törekszem a vegánságra. Most 2 éves fiamat is ebben a szellemben neveljük férjemmel és alapvetően ez volt a célom a klubbal, hogy ő többet legyen ilyen közegben, ne csak "húsevők" közt szocializálódjon, hogy ne érezze magát esetleg különcnek stb. A másik hogy természetesen nekem is jó, és gondolom más hasonló gondolkodású anyukának is, hogy ne érezzük egyedül magunkat, megértő közegben kibeszélhessük ezzel kapcsolatos mindennapi örömünket, problémáinkat.

A klubbot minden héten pénteken tartom, télen a Zuglói Civil ház egyik klubszobájában, tavasztól pedig a társasházunk udvarán piknik szerűen ( ez egy zárt, szépen gondozott, árnyékos parkocska saját játszótérrel)  honlapja nincs, a facebookon van egy csoportom (Vegán/Vegetáriánus Mamik klubja), ott teszem közzé az aktualitásokat, eseményeket.

Egy évtized vegánként

Nagy Szaffina férjével, Nagy Károllyal a Szaffina Fűszerkonyha tulajdonosai. Életmód és táplálkozási tanácsadóként és íróként dolgoznak.

Az idei  „Egy évtized vegánként” előadás a Szaffina Fűszerkonyha személyes tíz éves tapasztalati beszámolója nyers vegánként. Mit hogyan éltek meg? Hogyan táplálkoznak? Milyen változásokon mentek keresztül? Miért lettek vegánok? Mi a céljuk?  

Szaffina és Károly elindították Online  Vegán Tanfolyamunkat, ezzel is támogatva a termelőket, magyar gazdákat és az emberek egészségét. A céljuk az, hogy minél több zöldet, ehető bio növényeket és gyógynövényeket egyenek az emberek, illetve hogy együtt közösen védjük és óvjuk a Földünket. A receptek legfőképp azok számára ajánlottak, akik valamilyen allergiában szenvednek, vagy betegek, diétára szorulnak. Lisztérzékenyeknek, cukorbetegeknek, ízületi bántalmakban, daganatos betegeknek, laktóérzékenyeknek, fogyni vágyóknak, Candidában szenvedőknek, ekcémával vagy egyéb kiütéssel küzdőknek kifejezetten hasznosak lehetnek!

 http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/

Mit eszik a vega gyerek?

A Mit eszik a vega gyerek? egy gasztroblog - Zizi kalandjai - fotó sorozata vegán étrenden lévő gyermekeinek hétköznapi ebédjeiről. Zita megosztja saját tapasztalatait, ötleteket ad ahhoz, hogyan tudjuk megszerettetni gyermekünkkel a nyers zöldségeket, gyümölcsöket. Zitának ugyanezzel a címmel 2017 májusában jelent meg második szakácskönyve. A workshopon néhány egyszerű finomságot fog készíteni, amelyeket beépíthetünk a hétköznapokba gyermekeink és saját étrendünkbe. 

Babajelbeszéd előadás és bemutató

Pillants bele babád gondolataiba!

Bárcsak tudnánk olvasni a babák gondolataiban! Bárcsak el tudnák mondani, mi a bajuk! Ugye, ismerősek ezek a vágyak? Valóban lehetséges bepillantani a még nem beszélő kicsi gondolataiba? A babajelbeszéddel, evvel az új kommunikációs módszerrel igen! 

Sebestyén Szilvia külföldön végezte táplálkozástudományi tanulmányait, felépülése után arra tette fel az életét hogy népszerűsítse azt a módszert amitől egészséges és boldog életet élhet minden család. Megteremtette ennek magyar nyelvű szakirodalmát 23 könyv készült különböző témákban, rendszeresen tart elméleti és gyakorlati táplálkozástudományi kurzust ahol a résztvevők elsajátítják az egészségmegtartó és gyógyító ételkészítést, személyes konzultációk során speciális étrendet készít az egészségkihívással küzdőknek. 

 A Magdala-Gyermekekért Közcélú Alapítvány vezetőjeként önkéntesekkel együtt sikereket értek el a családok harmonikus működésének visszaállításában. Több mint ezer család újból biztonságban van azáltal, hogy a családfenntartók újból keresőképessé váltak, és a család minden tagja gyerekekkel, nagyszülőkkel együtt egészségesek a természetes ételek fogyasztása által. A családok képezik a Nemzet alapját, a jól és biztonságosan működő családok erős nemzetet eredményeznek.
 

Vegán Superfood a mindennapokra

Szaluter Edit vegán gasztroblogger több éve halmoz el minket jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal, amivel a vegán konyha egyszerű, gyors és finom: egyszóval valóban felhasználóbarát lesz. 

Rendszeresen tart főzőtanfolyamokat, előadásokat és workshopokat, publikál vegetáriánus és vegán magazinokban.

A fesztivál workshopjában könnyen elérhető alapanyagokból készít superfood ízelítőt az egészség és a vitalitás jegyében. 

 

 

Az anyatej fontossága, szoptatás és a szoptatási problémák kezelése

IBCLC, laktációs szaktanácsadó, egészségtan tanár, gyermekápoló, dúla, perinatális szaktanácsadó hallgató

Több mint 25 éve foglalkoztatja az anyatejes táplálás, a szoptatás témaköre. Szoptatási tanácsadóként és dúlaként várandós nőkkel, vajúdó asszonyokkal, szoptató édesanyákkal és kisbabáikkal foglalkozik. A szülés körüli időszak segítője. Saját leányaival megélt nehéz és küzdelmes tapasztalatai, és a köztük lévő különbségek indították arra az útra, amelyen most is jár.