Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:

1 csésze bio szójatej
4 teafilter(lehetőleg zöld tea)
1/4 csésze olívaolaj
1/2 csésze natúr bio szójajoghurt
1/2-3/4 csésze méz vagy agave szirup
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 és 1/3 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál szódabikarbóna fél citrom levével felhabosítva
fél teáskanál só
2 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt kardamonmag
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/4 tk. őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő, ezalatt kenjük ki a muffinformákat bio-margarinnal vagy kókuszzsírral v. olívaolajjal.

Egy lábasban majdnem forráspontig melegítsük fel a szójatejet, vegyük le a tűzről és tegyük bele a teafiltereket, majd áztassuk őket kb.5-7 percig. Ha kiáztak, nyomkodjuk ki a filterekből is a nedvességet.

Egy keverőtálban keverjük össze az olajat, joghurtot, a mézet/agaveszirupot,a vaníliát, és a teás szójatejet. Szitáljuk bele a lisztet, sót, a fűszereket, majd adjuk hozzá a citromlében felhabosított szódabikrbónát. Az egészet jól keverjül el.

Töltsük meg a muffinformákat és süssük őket nagy lángon kb. 20-22 percig. Tűpróbával győződjünk meg róla, hogy valóban készen vannak.

Tálaláskor megszórhatjuk karobporral és fahéjjal elkevert, porrá őrölt bio nádcukorral.