Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept. Hozzávalók:
2 dl barnarizs/basmati rizs/jázmin rizs stb.
2 dl zöldborsó
1-2 szem paradicsom
0,5 mk kakukkfű/rozmaring
0,5 mk oregánó
0,5 mk bazsalikom
1 ek hidegen sajtolt olaj 
 
Elkészítés:
Egy-kétszeres mennyiségű vízben feltesszük a rizst főni, amikor már majdnem kész a rizs tetejére rászorjuk a morzsolt fűszereket, majd elterítjük egyenletesen a zöldborsót. Fedő alatt pároljuk még 5 percig, majd a tetejére halmozzuk az apróra vágott paradicsomot is. Még pároljuk néhány percig. Ha kész, összekeverjük a rizottónkat és megöntözzük hidegen sajtolt olajjal.
Különböző zöldségekkel, különböző fűszerekkel, és különböző hidegen sajtolt olajakkal mindíg más különleges rizottót kapunk. Ha gyökér zöldséget használunk, azt érdemes elötte előpárolni.
Rizottónkat feldobhatjuk sült tofuval, keverhetünk bele kígyó uborka szeleteket, megöntözhetjük citromlé-reszelt (friss)torma szósszal. A képzeletünk szabhat csak határt.
Aki szeretné, feldobhatja növényi sajttal is (cheesly).