Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók 2 személyre:
fagyasztott vagy friss zöldségféle (pl. 450 g-os paraj, sóska, tök)
víz (lehetőleg szűrt)
egy csipet kurkuma
zabkorpa vagy búzakorpa
édesítő (lehetőség szerint Stevia, esetleg növényi szirupok) ízlés szerint
zöldárpa (igény szerint)
növényi tej (igény szerint)
puffasztott amarant

Elkészítés:
A fagyasztott zöldséget egy edénybe tesszük és kb. fél liter vízben addig kevergetjük, amíg fel nem olvad. Egy kis adag vízben (kb. 2,5 dl) elkeverünk 2-3 evőkanál korpát, majd az előzetesen felolvasztott zöldséghez öntjük és addig kevergetjük, amíg össze nem forr (ezzel sürítünk, illetve rostbevitelről is gondoskodunk). Ezt követően egy csipet kurkumával, édesítővel, esetleg egy evőkanál zöldárpával ízesítjük és kb. 2-3 evőkanál puffasztott amarantot keverünk hozzá (szintén sürít). Néhány percig kevergetjük, hogy az ízek összeérjenek és készen is van a finom és egészséges, ásványi anyagokban és vitaminokban (amarant, zöldárpa) gazdag főzelék.

Én személy szerint puffasztott kölessel szoktam fogyasztani, illetve nagyon finom pirított kenyérrel is (teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel).